Nyheter - Stadsbyggnad & trafik

Lär dig cykla i Solna– gå fortsättningskursen nu i maj

15 maj 2015

Under två söndagar i maj håller staden kurs för ovana cyklister som har egna cyklar. Ett bra tillfälle att lära sig hur du tar dig fram i staden på cykel.

Vårstädning av cyklar pågår

12 maj 2015

Nu har våren kommit vilket betyder att cykelsäsongen är igång. Under maj månad kommer staden att städas från cyklar som inte används. Passa på att hämta din cykel och ge dig ut på Solnas vackra cykelvägar.

Samråd om vårt framtida Solna

12 maj 2015

Solna växer med ett antal utvecklingsområden. Nu höjer vi blicken och planerar för den fortsatta utveckling till en sammanhållen, levande och trygg stad. Ta chansen att tycka till om hur du vill att Solna ska utvecklas fram till 2030, kom och prata med representanter från staden på våra samråd!

Tyck till om vårt framtida Solna

7 maj 2015

Solna är en stad i regionen som växer med ett antal utvecklingsområden. Nu höjer vi blicken och planerar för Solnas fortsatta utveckling till en sammanhållen, levande och trygg stad. Ta chansen att tycka till om hur du vill att Solna ska utvecklas fram till 2030.

Arenastadens nya bro och vägar öppnar

7 maj 2015

Framväxten av Arenastaden har nått en viktig milstolpe. Under maj och juni öppnar en rad viktiga väg- och broprojekt omkring Solnas snabbväxande stadsdel. Därmed är de stora vägarbetena i området klara och Arenastaden blir enklare att besöka.

IFK Norrköping gästar Friends Arena

8 maj 2015

På söndag, 10 maj kl. 17.30, tar AIK emot IFK Norrköping i Allsvenskans åttonde omgång. Som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma!

Årets första allsvenska derby på Friends Arena

29 april 2015

Idag klockan 19.05, tar AIK emot Hammarby IF i ett Stockholmsderby på Friends Arena. Båda lagen har startat den allsvenska säsongen mycket starkt vilket gör derbyt högintressant. Som vanligt vid stora evenemang rekommenderar vi att lämna bilen hemma.

Nya lägenheter vid Järva krog och Enköpingsvägen blir kommunal gata

22 april 2015

Kommunstyrelsen har godkänt en principöverenskommelse med NCC som gör det möjligt att bygga cirka 450 lägenheter tillsammans med en förskola och ett kontorshus vid Järva krog. Samtidigt är det klart att Solna stad tar över ansvaret över Enköpingsvägen.

Örebro SK möter AIK på Friends Arena

22 april 2015

På söndag, 26 april kl. 17.30, är det dags för säsongens tredje hemmamatch då AIK möter Örebro SK på Friends Arena. Som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma!

Bygglov till kombinerat hotell och kontorshus på Hagaplan

17 april 2015

Under tisdagens sammanträde i byggnadsnämnden beviljades bygglov till ett nytt hotell på Hagaplan, i den framväxande stadsdelen Hagastaden.

Nya bostäder planeras i Bagartorp centrum

16 april 2015

Byggnadsnämnden har under tisdagen, 14 april, beslutat att påbörja planarbetet för Bagartorp centrum. Ett projekt som omfattar cirka 160 nya lägenheter och en förskola.

Nya forskarbostäder intill Karolinska Institutet

16 april 2015

Under tisdagen, 14 april, godkände byggnadsnämnden detaljplanen för Haga 4:35. Godkännandet möjliggör byggandet av cirka 400 nya forskarbostäder längs Fogdevreten och kontor- och labrationslokaler utmed järnvägen.

Strandpromenaden i Huvudsta rustas upp

14 april 2015

Gång- och cykelvägen längs Huvudsta strand får sig ett lyft under vecka 16. Ny asfalt ska läggas, ett räcke för trafiksäkerheten ska upp och skiljelinjer för gående och cyklister kommer att målas.

Sandupptagning pågår – flytta din bil under servicedag!

13 april 2015

Sandupptagning på stadens gator infaller på gatornas respektive servicedagar (städdag). Trots att parkeringsförbud gäller under servicedag har det vid ett flertal tillfällen stått bilar kvar på gatorna, vilket omöjliggjort städning. För att vi tillsammans ska få en vårfin stad uppmanas alla att respektera reglerna och flytta bilen under servicedagarna.

AIK tar emot Gefle IF

10 april 2015

På söndag, 12 april kl 17.30, är det dags för säsongens andra hemmamatch för AIK då Gefle IF gästar Friends Arena. Som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma!

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 27 , Nästa

Filtrera nyheter