Nyheter - Stadsbyggnad & trafik

AC/DC på Friends Arena 19 juli - mycket folk kommer!

17 juli 2015

Den 19 juli blir det rockshow på Friends Arena när legendariska AC/DC intar scenen. Det kommer mycket folk, runt 60 000 personer, och många kommer att köa från tidig söndagmorgon. Åk gärna kollektivt, cykla eller promenera till arenan!

AIK möter VPS Vaasa på Friends Arena

9 juli 2015

Ikväll tar AIK emot VPS Vaasa på Friends Arena i den första kvalomgången av UEFA Europa League. Avspark kl. 19.00! Som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma.

Mark- och miljödomstolen fastställde kommunfullmäktiges beslut om nya bostäder vid Råstasjön

7 juli 2015

Mark- och miljödomstolen avslog den 7 juli överklagandena och fastställde den detaljplan som Solna kommunfullmäktige fattade beslut om i juni 2014, om att bygga 600 nya bostäder i stadsdelarna Järva och Råsunda.

Ansök om boendeparkering via vår e-tjänst

25 juni 2015

Du vet väl att du själv kan ansöka om boendeparkering via vår självservice? Det enda du behöver ange är ditt personnummer och fordonets registreringsnummer.

Bygglov för 129 lägenheter i kvarteret Charlottenburg

18 juni 2015

Byggnadsnämnden i Solna har beviljat bygglov för fyra niovåningshus längs med Solnavägen. Projektet omfattar 129 bostäder med lokaler i husens bottenvåningar.

Planuppdrag för nytt bostadskvarter vid Östervägen/Råsundavägen

17 juni 2015

Byggnadsnämnden beslutade under tisdagen att påbörja planarbete för nya bostäder i kvarteret Motorn, vid korsningen Råsundavägen och Östervägen. Det innebär att det befintliga kontorshuset på platsen rivs och ersätts med bostadshus när godkänd detaljplan är klar.

Bygglov för nya bostäder i Skytteholm

17 juni 2015

Under tisdagens sammanträde i byggnadsnämnden beviljades bygglov för ett nytt flerbostadshus i Skytteholm.

Asfalteringsarbete längs Solnavägen

16 juni 2015

Från 17 juni kommer framkomligheten längs Solnavägen, mellan Centralvägen och Västra Vägen, att vara begränsad. Detta i samband med ett beläggningsarbete. Arbetet förväntas pågå till 26 juni.

Tvärbanan ersätts med bussar i sommar

17 juni 2015

Från den 22 juni till och med 9 augusti kommer bussar att ersätta Tvärbanan mellan Solna station och Alvik. Detta i samband med anpassningar av signalsystemet.

EM-kval på Friends Arena

11 juni 2015

Nu på söndag, 14 juni kl. 20.45, tar Sverige emot Montenegro på Friends Arena i jakten på en plats i nästa sommars EM-slutspel. Som vanligt vid stora evenemang rekommenderar vi att lämna bilen hemma.

Välkommen på öppet hus om Hagastadens framväxt

10 juni 2015

Lördagen den 13 juni bjuder Stockholms stad tillsammans med Solna stad in allmänheten till öppet hus om den framväxande stadsdelen Hagastaden, ett av Stockholmsregionens största stadsutvecklingsprojekt.

Snart premiär för dopp i Skytteholmsparkens nya plaskdamm!

9 juni 2015

Under tisdagen börjar vattnet fyllas på i plaskdammen i Skytteholmsparken, efter att hela dammen renoverats under våren. Efter renoveringen är den nu mer barnvänlig och det är också möjligt att värma upp den. Men ännu är det lite för tidigt att hoppa i. Det tar ungefär ett och ett halvt dygn att fylla plaskdammen.

Hur vill du att din stadsdel utvecklas i framtiden?

9 juni 2015

Just nu har du chansen att tycka till om framtiden för Solnas olika områden. Det pågår en samrådsperiod inför att en ny så kallad översiktsplan för stadens mark- och vattenområden ska antas. Du kan enkelt skicka in din synpunkt via vår webbkarta!

Delar av Norra länkens norrgående tunnlar öppnas

10 juni 2015

Från den 15 juni kommer körfälten i Norra länkens norrgående tunnlar öppnas upp för trafik från E4/ E20 Essingeleden mot Värtan, Lidingö och E20, via en tillfällig infart strax efter Solnabron. Som boende eller aktiv i Solna kan detta även påverka dig.

Avstängningar i Söderledstunneln under sommaren

3 juni 2015

Delar av Söderledstunneln kommer mellan 5 juni och 3 augusti stängas av i etapper som en del i arbetet med att uppgradera säkerhets- och trafikövervakningssystemet. Ett arbete som kommer föra med sig förändringar i trafiken. Som boende eller aktiv i Solna kan detta även påverka dig.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 28 , Nästa

Filtrera nyheter