Nyheter - Stadsbyggnad & trafik

AIK möter IFK Norrköping på Friends Arena

30 september 2016

På söndag 2 oktober väntar toppmöte på Friends Arena när AIK möter förra säsongens svenska mästare IFK Norrköping. Avspark kl 17.30! Ska du se matchen, åk med fördel kollektivt till arenan.

Nu införs servicedagar varannan vecka på stadens gator

1 september 2016

Nu införs servicedagar varannan vecka på stadens gator. Det gör tätare städning och vinterunderhåll möjligt. Det blir också enklare att hitta annan parkering då de nya servicetiderna är uppdelade i kortare pass om 3-4 timmar och inte gäller på alla gator samtidigt i ett område. Omskyltningen på gatorna kommer att vara klar under 2016.

FIM Speedway Grand Prix på Friends arena

21 september 2016

Lördagen den 24 september 2016 är världens bästa speedwayförare tillbaka för Stockholm FIM Speedway Grand Prix. Tävlingen pågår mellan 19.00 och 22.00.

AIK-Gefle IF möts på Friends Arena

16 september 2016

AIK tar emot Gefle IF på Friends Arena söndagen den 18 september. Avspark kl 15.00! Ska du se matchen, åk med fördel kollektivt till arenan.

Promenera genom alkärret i Huvudsta

15 september 2016

För att öka möjligheten för fler att kunna besöka våra naturmiljöer har staden byggt en tillgänglighetsanpassad spång av trä med ledstänger och sittbänkar utefter promenaden genom alkärret i Huvudsta. Träspången gör det möjligt att även med barnvagn, rullator eller rullstol ta en promenad in i naturområdet.

Bilfritt i Stockholms city & Gamla stan

13 september 2016

I stan utan min bil innebär att delar av Stockholms city samt Gamla stan stängs av mellan kl. 9-18 söndagen den 18 september. På Strömgatan är det fullt med aktiviteter och tävlingar mellan kl. 10-16.

Gemensam målbild för Stockholmsregionen

13 september 2016

Under måndagens kommunstyrelsemöte stod en samrådshandling från Stockholms läns landsting på agendan om en uppdaterad regional utvecklingsplan för Stockholm (RUFS 2050).

Kulturhistorisk byggnad i Bergshamra kan bli bostäder

8 september 2016

Byggnadsnämnden beslutade den 7 september att ge miljö- och byggnadsförvaltningen i uppdrag att genomföra granskning av förslaget för Fröet 1 i Bergshamra. Förslaget ska göra det möjligt att använda fastigheten till mer än endast kontor. Både bostäder och skola ska vara möjliga alternativ till utveckling av fastigheten.

VM-kval mellan Sverige-Holland

2 september 2016

Tisdagen den 6 september spelas den första VM-kval matchen mellan Sverige och Holland och det väntas storpublik till Friends Arena. Avspark 20.45.

Lyckad start för stadens mobila återvinningscentral

31 augusti 2016

Sedan i februari har Solna tillsammans med SÖRAB haft en mobil återvinningscentral varannan måndag på tre olika platser i staden för att underlätta för solnaborna att bli av med sitt grovavfall och farliga avfall på ett miljöriktigt sätt. Projektet har nu utvärderats och anses så lyckat att det nu planeras för fortsättning under 2017.

Derby mellan AIK och Hammarby IF 28 augusti

24 augusti 2016

Söndagen den 28 augusti väntas storpublik till Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby IF på Friends Arena. Avspark är klockan 15.00 och som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma.

Diskutera Hagalunds utveckling med staden på Hagalundsdagen

25 augusti 2015

Under lördagen den 27 augusti 2016 arrangeras den årliga Hagalundsdagen. Scenprogrammet är fullmatat med sång- och musikuppträdanden med mera. Dessutom kommer Solna stad att finnas på plats för att ge intresserade en aktuell bild över var arbetet med Hagalunds utveckling befinner sig.

Ny modern ICA-butik i södra Bergshamra

16 augusti 2016

Måndagen den 15 augusti fattade kommunstyrelsen beslut om att ge byggnadsnämnden i uppdrag att gå vidare med att ta fram en detaljplan för en ny modern ICA-butik i södra Bergshamra.

AIK möter Helsingborgs IF på Friends Arena 13 augusti

10 augusti 2016

Lördagen den 13 augusti tar AIK emot Helsingborgs IF på Friends Arena. Avspark är klockan 16.00 och som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma.

Ny fjärilslekplats byggs i Bergshamra

4 augusti 2016

För att möta behovet av spännande, trygga och tillgängliga platser att leka på så byggs det i höst en helt ny lekplats i södra Bergshamra. Platsen för den nya lekplatsen blir vid Bergshamra allé, mellan fårhagen och kullarna söder om allén.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 36 , Nästa

Filtrera nyheter