Nyheter - Stadsbyggnad & trafik

Nytt tak på Råsunda skola – ett steg i upprustning av stadens förskolor och skolor

23 maj 2017

Råsunda skola har försetts med nytt tak och vinden har fått en ny isolering. Det har varit ett omfattande arbete men nu ligger allt på plats! Därmed har ett större underhållsarbete slutförts. Det leder till minskade energikostnader och förbättrat inomhusklimat. Råsunda skolas tak är ett steg i det upprustningsarbete som ska genomföras på stadens förskolor och skolor.

AIK-Malmö på Friends Arena 29 maj

23 maj 2017

AIK möter Malmö på Friends Arena måndag 29 maj avspark kl 19.00.

Utvecklingen av Arenastaden fortsätter

16 maj 2017

Arenastaden och området runt omkring Friends Arena fortsätter att utvecklas. Kommunstyrelsen beslutade under måndagen att ställa sig positiv till en påbyggnad av entrébyggnaden, Arena Gate, som idag är lägre än omgivningen. Påbyggnaden föreslås bli tre våningar och ska bland annat innehålla fler hotellrum.

Bygglov för nytt elevhem vid Karlbergs slott

4 maj 2017

Försvarsmakten vill utöka den pågående verksamheten vid Karlberg med ett nytt elevhem för kadetterna på Militärhögskolan vilket byggnadsnämnden beviljade bygglov den 3 maj 2017.

Godkänd detaljplan för 200 nya lägenheter

4 maj 2017

Byggnadsnämnden har godkänt den nya detaljplanen för kvarteret Bollen i Råsunda som gör det möjligt för utveckling av ett nytt bostadshus med drygt 200 bostäder och nya ändamålsenliga lokaler för vårdcentral och förskolor som finns i kvarteret idag.

Fler stora lägenheter planeras i Råsunda

4 maj 2017

Omkring 110 nya bostäder planeras i Råsunda vid korsningen Råsundavägen och Östervägen. Förslaget innebär att befintligt kontorshus rivs och ersätts med ett flerbostadshus. Byggnadsnämnden fattade den 3 maj beslut om att genomföra granskning för detaljplaneförslaget för kvarteret Motorn.

Stallmästaregården kan utvecklas genom ny detaljplan

4 maj 2017

Nya modernare förutsättningar behövs för fortsatt värdshusrörelse vid den anrika Stallmästaregården. Vid byggnadsnämnden den 3 maj beslutades det att genomföra samråd för förslaget på ny detaljplan.

80 nya lägenheter vid Haga Norra

4 maj 2017

I Solna finns ett behov av fler stora lägenheter för att bland annat kunna tillgodose växande barnfamiljers behov. I Haga Norra planeras det för en utveckling med 80 hyresrätter varav minst 20 procent blir fyror eller femmor. Byggnadsnämnden beslutade den 3 maj 2017 att låta förslaget gå ut på samråd.

Depeche Mode och Ariana Grande på Friends Arena

2 maj 2017

Inom kort blir det två stora turnépremiärer på Friends Arena. Depeche Mode inleder sin världsturné fredag 5 maj och Ariana Grande påbörjar sin europaturné måndag 8 maj. Många besökare väntas till arenan, som vanligt i samband med större evenemang avråder vi från att ta bilen och istället åka kommunalt.

Ajax möter Manchester United i Europa League 2017 på Friends

16 maj 2017

Stockholm är med hjälp av Solna värdstad för finalen av UEFA Europa League 2017 som spelas på Friends Arena onsdagen den 24 maj. Finalen är det största fotbollsevenemanget som Sverige som ensam nation kan arrangera och kan beskrivas som ett mästerskap på en dag.

Historisk satsning på kollektivtrafik och bostäder i Solna

21 april 2017

Idag, fredagen den 21 april, presenterades och signerades en omfattande kollektivtrafik- och bostadssatsning för Stockholmsregionen. Den innebär en tunnelbanestation i Hagalund samt en tunnelbanelinje mellan Älvsjö och Fridhemsplan, utbyggd Spårväg syd, förlängd Roslagsbana till City och över 100 000 bostäder.

Nu får gator i Bergshamra ny asfalt

12 april 2017

Att underhålla stadens gatunät är ett ständigt pågående arbete med insatser runt om Solna. Under april lägger vi ny asfalt på Barks väg och Björnstigen i Bergshamra för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten på vägarna.

Solnas äldsta förskola blir som ny

10 april 2017

Råsundagårdens förskola från 1946 är en av Solnas äldsta. Sedan hösten 2016 byggs den om för att bli en modern, energieffektiv och ändamålsenlig förskola med lokaler som möter dagens behov och krav. Ombyggnationen beräknas vara klar i slutet av 2017.

Fler bostäder och en ny skola vid gamla Råsundastadion

6 april 2017

Genom en justering av detaljplanen för kvarteret Lagern, området där Råsundastadion tidigare låg, möjliggörs det nu för bostäder i Dallashuset och olika sorters bostäder i det tidigare kontorshuset "Kammen".

Nu sopar vi bort sanden från gatorna

5 april 2017

Nu när våren är här ligger sand och grus kvar på vägarna som behöver tas bort. Måndag 3 april påbörjas årets sandsopning som ska vara slutförd till den 30 april. För att arbetet ska göras på ett bra sätt är det viktigt att parkeringsreglerna följs så städfordon kan komma fram. Tack för hjälpen!

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 11 , Nästa

Filtrera nyheter