Nyheter - Stadsbyggnad & trafik

AIK-Åtvidabergs FF på Friends Arena

27 augusti 2015

På söndag den 30 augusti möter fotbollsherrarna i AIK Åtvidabergs FF på Friends Arena. Avspark kl 15! Som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma.

Hur vill du att din stadsdel utvecklas i framtiden?

21 augusti 2015

Just nu har du chansen att tycka till om framtiden för Solnas olika områden. Det pågår en samrådsperiod inför att en ny så kallad översiktsplan för stadens mark- och vattenområden ska antas. Du kan enkelt skicka in din synpunkt via vår webbkarta!

Bygglov för två flerbostadshus i Arenastaden

20 augusti 2015

Under onsdagens sammanträde i byggnadsnämnden beviljades bygglov för de två sista av totalt fem nya bostadshus intill Friends Arena i Arenastaden.

AIK tar emot Kalmar FF på Friends Arena

12 augusti 2015

Det blir allsvensk fotboll på Friends Arena söndagen den 16 augusti när AIK tar emot Kalmar FF. Avspark kl 15! Som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma.

Ny chans att tycka till om vårt framtida Solna

11 augusti 2015

Solna är en stad som växer. Nu höjer vi blicken och planerar för den fortsatta utvecklingen till en sammanhållen, levande och trygg stad. Ta chansen att tycka till och prata med representanter från staden om hur du vill att Solna ska utvecklas fram till 2030. Välkomna på samråd!

Sommarderby då AIK möter Djurgården

7 augusti 2015

Måndag den 10 augusti klockan 19:05 är det derby på Friends arena då AIK tar emot Djurgården hemma. Som vanligt vid stora evenemang rekommenderar vi att lämna bilen hemma.

AC/DC på Friends Arena 19 juli - mycket folk kommer!

17 juli 2015

Den 19 juli blir det rockshow på Friends Arena när legendariska AC/DC intar scenen. Det kommer mycket folk, runt 60 000 personer, och många kommer att köa från tidig söndagmorgon. Åk gärna kollektivt, cykla eller promenera till arenan!

AIK möter VPS Vaasa på Friends Arena

9 juli 2015

Ikväll tar AIK emot VPS Vaasa på Friends Arena i den första kvalomgången av UEFA Europa League. Avspark kl. 19.00! Som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma.

Mark- och miljödomstolen fastställde kommunfullmäktiges beslut om nya bostäder vid Råstasjön

7 juli 2015

Mark- och miljödomstolen avslog den 7 juli överklagandena och fastställde den detaljplan som Solna kommunfullmäktige fattade beslut om i juni 2014, om att bygga 600 nya bostäder i stadsdelarna Järva och Råsunda.

Ansök om boendeparkering via vår e-tjänst

25 juni 2015

Du vet väl att du själv kan ansöka om boendeparkering via vår självservice? Det enda du behöver ange är ditt personnummer och fordonets registreringsnummer.

Bygglov för 129 lägenheter i kvarteret Charlottenburg

18 juni 2015

Byggnadsnämnden i Solna har beviljat bygglov för fyra niovåningshus längs med Solnavägen. Projektet omfattar 129 bostäder med lokaler i husens bottenvåningar.

Planuppdrag för nytt bostadskvarter vid Östervägen/Råsundavägen

17 juni 2015

Byggnadsnämnden beslutade under tisdagen att påbörja planarbete för nya bostäder i kvarteret Motorn, vid korsningen Råsundavägen och Östervägen. Det innebär att det befintliga kontorshuset på platsen rivs och ersätts med bostadshus när godkänd detaljplan är klar.

Bygglov för nya bostäder i Skytteholm

17 juni 2015

Under tisdagens sammanträde i byggnadsnämnden beviljades bygglov för ett nytt flerbostadshus i Skytteholm.

Asfalteringsarbete längs Solnavägen

16 juni 2015

Från 17 juni kommer framkomligheten längs Solnavägen, mellan Centralvägen och Västra Vägen, att vara begränsad. Detta i samband med ett beläggningsarbete. Arbetet förväntas pågå till 26 juni.

Tvärbanan ersätts med bussar i sommar

17 juni 2015

Från den 22 juni till och med 9 augusti kommer bussar att ersätta Tvärbanan mellan Solna station och Alvik. Detta i samband med anpassningar av signalsystemet.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 29 , Nästa

Filtrera nyheter