Nyheter - Stadsbyggnad & trafik

Huvudstaleden i tunnel viktigt för fortsatt bostadsbyggande

8 december 2016

Inför att en ny länsplan ska tas fram av länsstyrelsen, som skall gälla för perioden 2018 – 2029, beslutade kommunstyrelsen måndagen den 5 december om Solna stads prioriteringar. Det handlar bland annat om Huvudstaleden i tunnel, en ny pendeltågstation i Huvudsta, spårförbindelse mellan Solna Station och Bergshamra och utbyggt stombussnät.

Årets kandidater till Solnas stadsmiljöpris

24 november 2016

Kandidaterna till Solna stads stadsmiljöpris 2016 är utsedda! Alla förskönar de på olika sätt Solnas stadsbild. Byggnadsnämnden har valt de tre nominerade och vid nämndens sammanträde i december koras årets vinnare.

Sweden International Horse Show intar Friends Arena

21 november 2016

Årets största hästevenemang återvänder till Friends Arena 24-27 november med spännande tävlingar, shower och den stora ridsportmässan. Det väntas komma mycket folk till arenan de här dagarna, om du ska dit åker du med fördel kollektivt.

Solnaborna får ny simhall

16 november 2016

Efter en tid med utredningar om olika lösningar för finansiering och uppförande av en ny simhall beslutade kommunstyrelsen den 14 november att staden själv ska finansiera, bygga och äga den nya simhallen. Simhallen byggs på Ulriksdals IP bara ett stenkast ifrån Arenastaden och alla de utmärkta kommunikationer som finns där.

Snöröjning och halkbekämpning

14 november 2016

Vi förstår att det är många som varit missnöjda med snö- och halkbekämpningen i staden under den senaste veckans snöfall. Det är flera gång- och cykelvägar, trappor och körvägar som inte plogats och dessutom brister det i halkbekämpningen.

Grönt tak på nytt kontorshus nära Arenastaden

11 november 2016

På byggnadsnämnden 9 november beviljades bygglov för ett nytt kontorshus öster om Kolonnvägen och järnvägen i stadsdelen Järva i nära anslutning till Arenastaden.

Ny bussdepå vid Tomteboda

11 november 2016

På byggnadsnämnden den 9 november godkändes detaljplanen för en ny bussdepå vid Tomtebodaterminalen. Den nya bussdepån ska utformas för att inrymma SL:s innerstadsbussar och omfattar cirka 220 bussuppställningsplatser, ny tvätthall och en administrationsdel. Samtidigt utökas möjligheterna för användningen inom terminalbyggnaden med lätt industri, kontor och utbildning (ej för- eller grundskola).

Fler stora lägenheter planeras i Råsunda

10 november 2016

Omkring 130 nya bostäder planeras i Råsunda vid korsningen Råsundavägen och Östervägen. Förslaget innebär att befintligt kontorshus rivs och ersätts med ett flerbostadshus. Byggnadsnämnden fattade den 9 november beslutade om att genomföra samråd för detaljplaneförslaget för kvarteret Motorn.

Kontorshus blir bostäder och förskola i Vasalund

10 november 2016

Vid byggnadsnämnden den 9 november beslutades det att godkänna detaljplanen för en utveckling av kvarteret Bellona i Vasalund för att göra det möjligt att omvandla ett befintligt kontorshus till lägenheter, centrumändamål och möjlighet till LSS-boende och en förskola. Tillskottet av bostäder kommer att förse området med mer liv och rörelse.

Monster Jam på Friends Arena

9 november 2016

Den 12 november blir det motorfest på Friends Arena i Solna. Ska du till arenan, åk med fördel kollektivt dit! Evenemanget drar igång 14.45.

AIK möter Kalmar FF på Friends Arena 6 november

2 november 2016

Den 6 november avgörs årets sista allsvenska match på Friends Arena när AIK möter Kalmar FF. Avspark kl 15.00! Ska du se matchen på plats, åk med fördel kollektivt till arenan.

Nytt kontorshus vid Solna station

2 november 2016

Solnas byggnadsnämnd har beviljat bygglov för ett kontorshus vid Solna station. Det innebär att så snart staden gett startbesked kan bygget dra igång. Huset kommer att bestå av 15 våningar, med ett entréplan som ger plats för butiker, restauranger, kaféer m.m.

Nu sänks hastigheten på Solnas gator

27 oktober 2016

Som en del i arbetet för en renare och tryggare stad sänks nu hastigheten på ett antal gator i Solna. Detta görs för att höja trafiksäkerheten och för att skapa en tryggare och lugnare trafikmiljö för cyklister och gångtrafikanter. Förändringen innebär att omkring 150 vägmärken byts ut, 20 vägsträckor får sänkt hastighet. Arbetet påbörjas i mitten av november och beräknas vara klart under året.

Ny chans att tycka till om Gula linjen

26 oktober 2016

Idag, 26 oktober, börjar det kompletterande samrådet om den nya tunnelbanan till Arenastaden. Samrådet pågår till den 15 november. Sen kommer alla synpunkter sammanställas och vägas in det fortsatta arbetet.

Bygglov för nytt hotell nära Sundbybergs station

25 oktober 2016

Under byggnadsnämndens sammanträde 19 oktober beviljades bygglov för ett nytt hotell nära Sundbybergs station. Hotellet inrymmer 9 våningar och 176 rum. Ett rum på varje våningsplan utförs fullt tillgängligt.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 37 , Nästa

Filtrera nyheter