Nyheter - Stadsbyggnad & trafik

Säkrare för cyklister på Råsundavägen och Sjövägen

12 juli 2017

För att öka säkerheten och framkomligheten för stadens många cyklister påbörjas nu arbetet med att anlägga cykelfält på två av Solnas gator. Längs Råsundavägen och Sjövägen kommer totalt 6,5 km cykelfält att vara farbara under hösten.

Har du frågor om nya tunnelbanan?

6 juli 2017

Kanske har du en fråga gällande den nya gula linjen och dess stationer? Förvaltning för utbygd tunnelbana (FUT) har nu startat en kundtjänstfunktion som står redo att besvara dina frågor och ta emot synpunkter.

AIK möter Östersund på Friends Arena

30 juni 2017

På söndag 2 juli tar AIK emot Östersund FK på Friends Arena avspark kl.17.30.

Guns N’ Roses på Friends Arena 29 juni

26 juni 2017

Den 29 juni 2017 kl.18.30 spelar bandet Guns N' Roses på Friends Arena. Många besökare väntas till arenan, som vanligt i samband med större evenemang avråder vi från att ta bilen och istället åka kommunalt.

Säkra och trygga skolvägar i Solna

20 juni 2017

Vägen till och från skolan ska vara säker och trygg för Solnas barn. Därför ska staden nu se över områdena kring Solnas skolor för att göra dessa tryggare.

Nya bostäder och upprustning av parkstråket i Ekelund/Pampasområdet i Huvudsta

20 juni 2017

300 nya lägenheter, ny förskola och upprustning och utveckling av parkstråket mot vattnet vid Pampas i Ekelundområdet i Huvudsta. Under måndagen den 19 juni 2017 fattade kommunstyrelsen beslut om huvuddragen för den framtida utvecklingen av det nya bostadsområdet.

Nya bostäder till forskare på Karolinska institutet

15 juni 2017

Bygglov har beviljats för tre nya flerbostadshus på Karolinska institutets område intill Hagastaden. Husen kommer rymma 322 bostäder för forskare och området ska bli en levande plats där forskare, studenter och boende kan träffas och umgås.

Bygglov för nytt hotell vid Ulriksdals station

13 juni 2017

Området kring Ulriksdals station utvecklas med ett nytt hotell som snart kommer att byggas. Hotellet ska innehålla 223 hotellrum, spa-anläggning, restaurang och konferenslokaler. Byggnadsnämnden beviljade bygglov vid sammanträdet 7 juni 2017.

Bygglov för både PEAB:s och NCC:s nya huvudkontor

12 juni 2017

Huvudkontoren står redan som spön i backen i Solna, och nu har bygglov beviljats för ytterligare två. Det handlar om PEAB:s och NCC:s nya huvudkontor som i och med byggloven tagit ett kliv närmare byggstart.

Solna växer

8 juni 2017

Solna växer och nya kvarter och stadsdelar utvecklas. Några av de områden där det kommer att byggas fler bostäder under de närmsta åren är i Arenastaden, Nya Ulriksdal och Hagastaden på Karolinskas gamla område.

Solnabornas nya simhall

8 juni 2017

Planeringen av den nya simhallen fortsätter. Simhallen ska enligt förslaget byggas på Ulriksdals idrottsplats bredvid de tre ishallarna, bara ett stenkast ifrån Arenastaden och alla de utmärkta kommunikationer som finns där. Ovanpå simhallen byggs kommersiella lokaler som kommer att bidra till finansieringen av simhallen.

Spännande utveckling för Arenastaden

8 juni 2017

Under de senaste åren har det tillkommit tusentals nya arbetsplatser i Arenastaden och miljontals människor har besökt Mall of Scandinavia, Friends arena och Quality Hotel. Och många har fått sina nya hem i Arenastaden. Och utvecklingen fortsätter, med nya tunnelbanan kan fler bostäder bli verklighet, men också hotell och nya kontor. Byggnadsnämnden fattade på sitt möte den, 7 juni 2017, beslut om flera nya projekt.

VM-kval Sverige-Frankrike 9 juni på Friends Arena

2 juni 2017

Vägen mot fotbolls-VM 2018 fortsätter för det svenska landslaget med hemmamatch mot Frankrike på Friends Arena. Matchen spelas fredag den 9 juni med avspark kl 20.45. Stor publik väntas och som vanligt i samband med större evenemang avråder vi från att ta bilen och istället åka kommunalt.

Klart för 200 nya hyresrätter i centrala Råsunda

30 maj 2017

Nu skapas möjlighet för Bostadsstiftelsen Signalisten att bygga drygt 200 nya hyresrätter i centrala Råsunda och därtill speciallägenheter, två förskolor och en vårdcentral. Detta står klart efter beslut av kommunfullmäktige den 29 maj 2017.

Historisk satsning på kollektivtrafik och bostäder i Solna

30 maj 2017

Nu står det klart att en omfattande kollektivtrafik- och bostadssatsning för Stockholmsregionen kommer genomföras med medfinansiering av staten. Den innebär en ny tunnelbanestation i Hagalund längs den Gula linjen, där den ena uppgången kommer att placeras i Hagalunds arbetsplatsområde och det andra längs Solnavägen. Förutom fler bostäder och arbetsplatser kan Solnavägen utvecklas till en levande stadsgata in till Stockholm.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 12 , Nästa

Filtrera nyheter