Nyheter - Stadsbyggnad & trafik

Flertalet lekplatser rustade under 2018

30 oktober 2018

Som en del i en pågående satsning har under året fem av stadens lekplatser rustats. Det rör sig om alltifrån ny och härlig lekutrustning till nya underlag, samtidigt som bänkar och papperskorgar fräschats upp. Lagom till höstlovet är vårt tips att testa de nyrustade lekplatserna och uppleva skillnaden på plats! Det rör sig om Västra skogen och Stenbacka lekplats i Huvudsta, Carl Thunbergs lekplats i Hagalund, Granlidens lekplats i Råsunda och Harens lekplats i Bergshamra.

Information om stadens vinterväghållning

29 oktober 2018

Vinterns första snö är ett faktum, och även om det denna gång blir ett kortare gästspel så närmar sig raskt kallare och snöiga dagar. Läs mer om hur staden arbetar med vinterväghållning och håll dig uppdaterad under vinterns gång via vår "aktuell information".

Ny port till Solna skapas i Ekelundsområdet

26 oktober 2018

Ett nytt entrétorg, en ny stadsgata samt ett stadsmässigt kontorshus för mellan 700 och 1000 medarbetare designat av Wingårdhs. Det planeras i expansiva Ekelundsområdet, Huvudsta. Byggnaden ska bli JM:s nya huvudkontor med publika ytor för även café eller restaurang. Planerna innebär startskottet för utvecklingen i området, där ett framtida stadsstråk ska förbinda Ekelundsområdet med Västra Kungsholmen och skapa en ny port till Solna.

Vattenläcka på Nyckelvägen och Östervägen

22 oktober 2018

För närvarande, onsdagen den 17 oktober 2018, är hushåll på Östervägen och Nyckelvägen drabbade av en vattenläcka och vissa hushåll är helt utan vatten. För de som drabbats finns två tappställen uppsatta på Östervägen 22 och Östervägen 31, där vatten kan inhämtas.

Officiellt startskott för Solnas nya simhall

17 oktober 2018

På Ulriksdals IP, i anslutning till ishallarna, ska Solnas nya simhall växa fram. Tio simbanor, en flexibel multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng är några av funktionerna. Simhallen ingår i en unik konstruktion, där byggnaden har simhall i bottenplan och kommersiella lokaler ovanpå. Idag gick det officiella startskottet för simhallen, vars färdigställande beräknas till 2022/2023.

Sverige-Slovakien på Friends Arena 16/10

15 oktober 2018

Sverige möter Slovakien Friends Arena den 16 oktober i en träningslandskamp. Publiksiffran räknas i dagsläget till knappa 20.000 och starttid är 20:45. Planera resvägen i förtid, tänk framförallt kollektivt och spana gärna in våra övriga tips!

Filtrera nyheter