Nyheter - Stadsbyggnad & trafik

Bygglov till kombinerat hotell och kontorshus på Hagaplan

17 april 2015

Under tisdagens sammanträde i byggnadsnämnden beviljades bygglov till ett nytt hotell på Hagaplan, i den framväxande stadsdelen Hagastaden.

Nya bostäder planeras i Bagartorp centrum

16 april 2015

Byggnadsnämnden har under tisdagen, 14 april, beslutat att påbörja planarbetet för Bagartorp centrum. Ett projekt som omfattar cirka 160 nya lägenheter och en förskola.

Nya forskarbostäder intill Karolinska Institutet

16 april 2015

Under tisdagen, 14 april, godkände byggnadsnämnden detaljplanen för Haga 4:35. Godkännandet möjliggör byggandet av cirka 400 nya forskarbostäder längs Fogdevreten och kontor- och labrationslokaler utmed järnvägen.

Strandpromenaden i Huvudsta rustas upp

14 april 2015

Gång- och cykelvägen längs Huvudsta strand får sig ett lyft under vecka 16. Ny asfalt ska läggas, ett räcke för trafiksäkerheten ska upp och skiljelinjer för gående och cyklister kommer att målas.

Sandupptagning pågår – flytta din bil under servicedag!

13 april 2015

Sandupptagning på stadens gator infaller på gatornas respektive servicedagar (städdag). Trots att parkeringsförbud gäller under servicedag har det vid ett flertal tillfällen stått bilar kvar på gatorna, vilket omöjliggjort städning. För att vi tillsammans ska få en vårfin stad uppmanas alla att respektera reglerna och flytta bilen under servicedagarna.

AIK tar emot Gefle IF

10 april 2015

På söndag, 12 april kl 17.30, är det dags för säsongens andra hemmamatch för AIK då Gefle IF gästar Friends Arena. Som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma!

Allsvensk premiär på Friends arena

2 april 2015

Annandag påsk, 6 april, inleder AIK fotbollsallsvenskan 2015 med hemmamatch mot Halmstad BK. Avspark blir kl 15.00. Som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma!

Myntbetalning upphör i utvalda parkeringsautomater

31 mars 2015

För att modernisera hantering och öka driftsäkerheten upphör myntbetalning i ett antal av stadens parkeringsautomater den 16 april 2015. Här betalar du istället med ditt bankkort eller din mobiltelefon.

Lottning inför evenemangsförsäljning

26 mars 2015

Solna stad lottar ut åtta platser för uppställning av matvagnar runt om i staden i samband med evenemang på Friends Arena. Lottningen sker onsdagen 1 april i Solna stadshus. Du är välkommen att närvara!

Sverige och Iran möts på Friends Arena

26 mars 2015

Tisdagen den 31 mars välkomnar vi Iran för fotbollslandskamp mot Sverige på Friends Arena. Iran är just nu Asiens högst rankade lag. Matchen drar igång kl 19.30! Som vanligt vid stora evenemang rekommenderar vi att lämna bilen hemma. Observera ändrad gångväg från pedeltåget vid det här evenemanget.

Upprustning av plaskdammen i Skytteholmsparken

26 mars 2015

Under våren pågår ett omfattande arbete med att renovera plaskdammen i Skytteholmsparken. Och i närheten byggs också två nya toaletter.

Dagparkeringen förlängs till klockan 18

24 mars 2015

Vissa parkeringsplatser i Solna delas mellan olika användare under dygnet. Dagparkering innebär att man hyr en parkeringsplats på dagtid. Övrig tid gäller avgift och boendeparkering på platsen. Med start 1 april 2015 gäller förhyrd dagparkering mellan klockan 7-18. Det är en timme längre på kvällen jämfört med tidigare.

Högar med kvistar på Östervägen

23 mars 2015

Eftersom träd längs Östervägen skymde belysningen har de beskurits. Kvistar från beskärningen har lagts i högar på gatan. Högarna var planerade att köras bort på gatans servicedag (städdag). Men då bilar stod kvar längs gatan trots att det var servicedag kunde kvisthögarna tyvärr inte hämtas. Ett nytt försök görs vid Östervägens nästa servicedag.

Klart med bygglov för Ulriksdals nya hotell

20 mars 2015

Under onsdagen beslutade byggnadsnämnden att ge bygglov för ett nytt hotell i Ulriksdal. Beslutet innebär att arbetet med det nya hotellet intill Ulriksdals station kan sätta igång.

Nu tas sanden bort från stadens gator

19 mars 2015

Det är ett efterlängtat vårtecken när gatorna sopas rena från vinterns sand och smuts. Eftersom våren kom tidigt i år är städningen redan igång. En nyhet för i år är att utvalda gång- och cykelvägar först grovsopas för att snabbare få bort den mesta sanden.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 27 , Nästa

Filtrera nyheter