Nyheter - Stadsbyggnad & trafik

E-tjänsten för ansökan om boendeparkering är igång igen

9 februari 2016

Det tidigare tekniska fel som lett till att e-tjänsten för ansökan om boendeparkeringstillstånd inte fungerat är nu åtgärdat. Nu kan du återigen ansöka om nytt eller förnyat boendeparkeringstillstånd via vår webbplats.

100 nya lägenheter i Ulriksdal

8 februari 2016

Byggnadsnämnden i Solna har beviljat bygglov för två flerbostadshus vid Ulriksdals station (Kolonnvägen/Banmästargatan). Höjderna är fem respektive sex våningar. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1 och 4 rum.

Ny fastighet vid Kolonnvägen ut på samråd

4 februari 2016

Byggnadsnämnden beslutade under onsdagen den 3 februari 2016 att sända ut detaljplanen för kvarteret Signalen, som möjliggör för en ny byggnad utmed Kolonnvägen vid Ballongberget på samråd. Efter beslutet i Byggnadsnämnden sänds planen ut på samråd till berörda sakägare och myndigheter som får lämna synpunkter på förslaget.

E-tjänsten för ansökan om boendeparkering ligger nere

19 januari 2016

För närvarande ligger e-tjänsten som används för att ansöka och behandla boendeparkeringstillstånd nere på grund av tekniskt fel. Ärendet är felanmält till tekniker som för närvarande arbetar med att åtgärda problemet.

Stenras bakom hundrastgården i Råsunda

29 december 2015

Bakom hundrastgården i Råsunda, i området mellan Erik Sandbergs gata och Bergstigen, har det skett stenlossning. Bergytan i området har spruckit och stenbitar har lossnat och trillat ned. I väntan på åtgärd har området spärrats av för att undvika skada på person eller egendom. När arbetet är åtgärdat kommer avspärrningen att hävas.

Ankdammsgatan öppnar för trafik under eftermiddagen den 18 december

17 december 2015

Med anledning av den vattenläcka som inträffade den 4 december stängdes delar av Ankdammsgatan av. Anledningen till avstängningen var att staden ville undersöka körbanans skick samt åtgärda de skador som inträffat på gångbanan. Arbetet med att återställa kör- och gångbanan blir klart fredagen den 18 december. I samband med att arbetet färdigställs öppnar Ankdammsgatan under fredagseftermiddagen återigen upp för trafik i båda riktningarna.

Mätningar från NTF visar på ökad säkerhetsmedvetenhet

17 december 2015

NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, har genomfört sina årliga mätningar i Solna stad gällande bilbältesanvändning och hjälmanvändning i Solna stad.

Godkänt förslag för kontorslokaler vid Gårdsvägens industriområde

14 december 2015

Byggnadsnämnden har under onsdagen den 9 december beslutat godkänna detaljplanen som möjliggör en ny kontorsbyggnad på fastigheten Tygeln 2, inom Gårdsvägens industriområde och skickar den vidare till kommunfullmäktige för antagande. Det innebär att det befintliga kontorshuset i korsningen Rättarvägen och Gårdsvägen rivs och ersätts av en ny byggnad.

Nytt bostadskvarter vid Råsundavägen/Gränsgatan

11 december 2015

Under onsdagen, 9 december, godkände byggnadsnämnden detaljplanen för kv Slingan m.fl. Godkännandet möjliggör byggande av cirka 200 nya bostäder vid korsningen Råsundavägen och Gränsgatan.

Samråd och öppet hus för tunnelbanans Gula linje

3 december 2015

Mellan den 2 december och den 15 januari har du möjlighet att tycka till om den färdiga tunnelbanans placering och utformning hos Stockholms läns landsting. Du kan även tycka till om hur Gula linjen påverkar omgivningen under byggtiden.

We are one på Friends Arena

3 december 2015

Den 7 december 2015 kommer multientreprenören Michel Issa, med sin hjälporganisation World Aid Active, samla åtta hjälporganisationer för en välgörenhetsgala på Friends Arena under budskapet #WEAREONE. Starttid är 19:30 och som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma.

Trädfällning och beskärning av träd längs med Huvudsta allé

3 december 2015

Sex träd i Huvudsta allé måste fällas på grund av skador och för att vissa klassas som riskträd och kan orsaka skada på person och egendom. Arbetet med detta kommer att göras inom kort då riskträd kräver akut åtgärd.

Här hittar du stadens julgranar

30 november 2015

Nu när julen snart är här med allt vad det innebär är det dags för stadens julgranar att återigen pryda gator och torg. Sedan första advent står sex stora granar med ljusslingor uppresta för att lysa upp i höstmörkret och sprida julstämning i Solna.

Solna stad tar över ansvaret för parkeringsområdet vid Järva skjutbaneväg

24 november 2015

Med start den 23 november 2015 tar Solna stad tar över ansvaret från Q-Park för parkeringsområdet vid Järva skjutbaneväg.

Sweden International Horse Show på Friends arena

23 november 2015

2015 års största hästfest, Sweden International Horse Show, kommer återigen till Friends Arena den 26-29 november. Det blir dagar fyllda av tävlingar, shower och inte minst den 10 000 kvadratmeter stora ridsportsmässan. Som vanligt rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 31 , Nästa

Filtrera nyheter