Stadsbyggnad & trafik

Boendeparkering

Boendeparkering innebär att folkbokförda i Solna kan parkera längre tid och till lägre kostnad än besökare. Skyltar med texten "Boende Solna" anger var parkering kan ske. Du ansöker om boendeparkering direkt här på webbplatsen.

 • Aktuell gatu- och trafikinformation

  Här hittar du aktuell information om gatuarbeten och trafikstörningar i Solna.

 • Bygglov

  Vill du uppföra eller ändra en byggnad finns det ett allmänt intresse från samhället att vissa krav uppfylls. Det gäller bland annat utformningen och anpassningen av byggnaden till omgivningen och gällande planbestämmelser. Men också hänsyn till grannar och andra.

 • Pågående planarbete

  Här hittar du aktuella detaljplaner som staden arbetar med just nu. I menyn till vänster kan du även se vilka planer som är på samråd eller utställning/granskning för närvarande.

 • Jay-Z & Beyoncé på Friends Arena 25 juni

  Måndag den 25 juni kommer närmare 50.000 besökare ta sig till Solna och Friends Arena. Då går nämligen världsartisterna Jay-Z och Beyonces konsert "OTR II Tour" av stapeln med start klockan 19.00. För en smidig transport till arenan, tänk på att planera din resväg och om du inte går eller cyklar - tänk gärna kollektivtrafik. För just detta evenemang rekommenderar SL framförallt tunnel- och tvärbana. Mer info nedan!