Studie- och yrkesvägledning för dig i Solna

Studie- och yrkesvägledning innebär att du tillsammans med en studie- och yrkesvägledare tar upp frågor och funderingar kring dina studier och yrkesval. Du får hjälp med att komma igång med dina studier, stöd i att sätta upp mål och hur du ska göra för att nå målen.

Inför dina studier
I vårt Infotek, som är öppet under kontorstid, kan du söka mycket information på egen hand i våra datorer. Här finns bland annat information om den kommunala vuxenutbildningens utbud. Du kan även hitta information och fakta om till exempel högskole- och universitetsutbildningar, samt övrig information gällande studie- och yrkesval. Under vissa tider (öppettider) finns även studievägledare till hands i Infoteket.

Besök oss gärna på Hagalundsgatan 26 under våra öppettider för drop-in-besök, se under fliken Öppettider besök och telefon
Du går även bra att kontakta oss via e-post eller telefon (vi har inga särskilda telefontider, utan svarar när vi har möjlighet (men du kan lämna ett meddelande) om du har frågor som rör:

  • Betyg (slutbetyg, gymnasieexamen)
  • Behörighet till vidare studier
  • Studieplanering
  • Utbildning och ansökan

Inför ditt besök eller kontakt
För att du ska få ut så mycket som möjligt av din kontakt med oss är det bra om du förbereder dig, genom att till exempel:

  • Leta upp tidigare betyg, diplom etc. som kan vara viktiga inför fortsatt planering
  • Skriva ner tankar, funderingar och frågor som du har
  • Sätta dig in i vuxenutbildningens kursutbud (om du har för avsikt att studera på grundläggande eller gymnasial nivå) Se Solna stads webbkatalog.

Under dina studier
När du startat dina studier vid en skola som Solna stad har avtal med, så vänder du dig i första hand till studie- och yrkesvägledare vid den skola där du studerar.

Dela: