Ulriksdalselever målar Arenastaden

Elever i årskurs 7 på Ulriksdalsskolan håller på att ta fram förslag till en konstnärlig gestaltning. Den ska målas på ett 35 meter långt plank längst Evenemangsgatan i nybyggda Arenastaden. Under ett och ett halvt år kommer alla som promenerar från Solna station till Friends Arena att passera elevernas konstverk.

modell arenastaden

Elever från en av Ulriksdalsskolans sjundeklasser har besökt fastighetsbolaget Fabege för att få reda på mer om Arenastaden. Där pågår under 2015 byggandet av nya moderna kontor åt några av Sveriges största företag och här kommer Skandinaviens största shoppingcentra med över 270 butiker och restauranger att invigas.

Ett nytt kontor ska byggas på Evenemangsgatan i Arenastaden. Utanför detta kommer det stå ett 35 meter långt och 2,40 meter högt plank. Sjuorna på Ulriksdalsskolan ska skissa på förslag av motiv som ska uppföras på planket i början av höstterminen. Arbetet med projektet som är döpt till "En levande stadsdel" ska integreras i skolarbetet. I maj väljer en jury ut vilket eller vilka motiv som ska uppföras på Evenemangsgatan. För att skydda mot klotter behandlas ytan med vax.

Något exakt datum för när konstverket En levande stadsdel invigs är inte klart men beräknas till augusti/september 2015.

modell arenastaden

Dela: