Många aktiviteter under kulturveckan

På Ulriksdalsskolan är kulturveckan igång för fullt och aktiviteterna avlöser varandra, både under skoltid och på eftermiddagarna, då Kulturskolan står för programmet.

dan höijer spelar gitarr

För att utveckla elevernas språkkunskaper satsar Solnas skolorextra på språkutveckling, bland annat genom utbildning av lärare. Därför var det ett självklart val för Ulriksdalsskolan att som tema för veckan välja läsning och lägga årets kulturvecka i anslutning till Världsbokdagen.

Under veckan har flera klasser på Ulriksdalsskolan arbetat med stafettskrivningar, ibland som ett samarbete mellan skolans äldre och yngre elever. Även på flera andra sätt har veckans aktiviteter handlat om att föra samman de yngre årskurserna med elever från de äldre. Några exempel på detta är klass 6:3 som läst sina egna sagor för eleverna i 2:4 som sedan illustrerat, årskurs 9 som läst sina favoritsagor för sexåringarna på Ringens skola och 4:1 som dansat på en idrottslektion tillsammans med klass 1:5.

Dan Höjer på besök

Redan under kulturveckans första dag fick eleverna i årskurs 5 besök av författaren Dan Höjer. Dan har skrivit bortåt 70 böcker, bland annat Cirkusdeckarna, Galna fakta, Kyssar, Äckligt och Strumpmannen.

böcker av dan höijer
En del av de böcker som Jan Höjer skrivit.

Under en dryg timme i biblioteket fick Dan eleverna att både skratta och förfäras. Dan gav flera tips på hur man blir en bra författare och framförde desutom några låtar med sång och gitarr.Besöket var mycket uppskattat av både elever och personal.

Läs mer om författaren på Dan Höjers egen webbplats

Amasia framför sin berättelse
Amasia, klass 7:2

Aktiviteter både på skoltid och under eftermiddagarna

På torsdagsmorgonen samlades skolans äldre elever i Ulriksdalsskolans ljushall. Även här var läsning i fokus. Kalle och Amasia från klass 7:2 läste upp varsin text som i upplägget påminer om Årstaskolans #talasomted. Både Kalles och Amasias framförande var starka och berörde publiken. Lyssna på berättelserna via länkarna nedan.

kalle framför sin berättelse
Kalle, klass 7:2

Under veckan har flera punkter stått på Kulturveckans program och så kommer det fortsätta veckan ut, både under skoltid och på eftermiddagarna. På torsdag klockan 18 arrangerar kulturskolan konsert med dans och på fredag eftermiddag blir det konsert. Läs mer här

Lyssna på Amasias berättelse
Lyssna på Kalles berättelse

Dela: