”En otroligt bra vecka med många fina minnen”

Tidigare i höst spelades en stor fotbollsturnering på Ulriksdalsskolan.

elever spelar fotboll

På Ulriksdalsskolan går arbetet med att utveckla samhörighet och gemenskap som en röd tråd genom verksamheten. En av metoderna är fotbollsturneringen som fritidshemmen anordnar. Andreas Åkesson arbetar på fritids på Ulriksdalsskolan. Här kommer hans rapport från skolans version av Champions League.

I mitten av september var det världspremiär för Champions League-veckan (samma vecka som den riktiga upplagan hade premiär) på Ulriksdalsskolan. 115 barn från årskurs 1 upp till 3 anmälde intresse för att vara med i turneringen. Barnen delades in i 12 lag som hade namn efter de bästa lagen i världen. Sedan var det matcher varje dag hela veckan på fritidstid. Totalt blev det 24 matcher inklusive slutspel och final.

Mixade lag

Förskoleklassbarn deltog inte i själva tuneringen, däremot så fick de vara matchknattar och gå in med de lag som spelade först varje speldag. För att det skapas ett sug och ett intresse, för nästa år får de vara med.

Lagen var mixade från alla olika årskurser och klasser. Varje lag hade en lagkapten, ett fritidsbarn som gick i 3:an för att vara den samlade kraften och styrkan i sitt lag.

elever spelar fotboll

Finalen

Efter många spännande och underhållande matcher, blev det äntligen dags för den stora finalen. Den var lika intensiv och spännande som man kan förvänta sig. Till slut vann Paris Saint-Germain på straffar mot Real Madrid.

målvakt
Foto Pasha Mirdeghani

Blivande tradition

Det var en otroligt bra vecka med många fina minnen som barnen kommer att bära med sig. Vi har lyckats med att utveckla samhörigheten och gemenskapen mellan de olika klasserna och årskurserna. Redan den aktuella veckan började det pratas om nästa års upplaga av turneringen. För det är en sak som är säker - den kommer tillbaka!

elever spelar fotboll
Foto Pasha Mirdeghani

Dela: