Fritidsklassikern

Fritidsklassikern består av fyra olika motionslopp som ligger under hela läsåret.

uppvärmning

Tanken med fritidsklassikern är att stimulera barnen att utmana sig själva i fyra olika moment. Fritidsverksamheten handlar mycket om att våga prova, samtidigt som evenemanget blir en trevlig aktiviteterna för både deltagare och åskådare.

Under en längre period har vi på Ulriksdalsskolans fritidshem valt att bygga nya traditioner eftersom vi har flyttat in i en helt ny verksamhet. Vi har fått chansen att påverka hur vi vill att traditionerna ska se ut hos oss. Stor hänsyn har naturligtvis tagits till barnens intressen och rörelsebehov. Traditioner är en viktig pelare för ett fritidshem att stå på. Det blir något för barnen att längta till. Tänk dig stoltheten för de barn som kan säga att man har fullföljt en fritidsklassiker!

ulriksdalsvarvet

Ulriksdalsvarvet (september)

Fick sin premiär i slutet av september 2015. 260 deltagare från F-klass upp till årskurs 3 deltog i det första loppet. Banorna som var mellan 900 meter och1,6 km (beroende på årskurs) var utlagda runt Ulriksdalsskolan. Samtliga deltagare hade så klart en nummerlapp och alla som sprang loppet fick en medalj att spara som ett minne. Barn från årskurs 4 var funktionärer och stod längs banan för att visa vägen och peppa på bästa möjliga sätt.

vasaloppet

Vasaloppet (februari)

Hade sin premiär i början på 2015. Barnen fick två och två på ett par samarbetsskidor, åka på raksträcka för att ta sig från start till mål. Det låter som en enkel uppgift men beroende på vädrer och underlag kan det bli en väldigt svår utmaning. Knepet är att samarbeta i takt vilket kräver ett stort tålamod, samarbetsförmåga och en stark målmedvetenhet. Efter målgång blir barnen bjudna på blåbärssaft.

Fritidssparken (april)

Ett lopp som kommer att få sina premiär i 2016. Fritidssparken är en stafett där barnen är indelade i lag som ska åka på skolans sparkcyklar längs en anvisad bana. Tanken är att det ska stärka upp gemenskap och samhörighet när barnen får möjligheten att finnas i samma lag för en gemensam sak.

bagisloppet

Bagisloppet (juni)

Hade sin premiär under våren 2014, när skolverksamheten fanns i Bagartorpsskolan. Vi valde att behålla loppet, trots att vi flyttade till Ulriksdal, för att hedra vår historia och Bagartorp. Bagisloppet går ut på att springa ett varv runt Bagartorpsringen. Medalj väntar alla som fullföljer och loppet har varit en succé de två gånger det arrangerats. Deltagarna har hjälp av en ledarcyklist och äldre elever som varit funktionärer. När loppet slut väntar korvgrillning och saft vid Plaskis. Ett perfekt sätt att avsluta fritidsklassikern och ett härligt fritidsår på Ulriksdalsskolan.

Dela: