Om bloggen

I Kinabloggen år 2018 skriver elever från Ulriksdalsskolan och Råsunda skola om det internationella samarbete som utvecklas och genomförs tillsammans med Affiliated High School of UIBE i Beijing och om kinesiska som språkval.

Till bloggens startsida

Pandis och Po i Kina

Pandorna Pandis och Po från Ulriksdalsskolan har fått följa med på studieresa.

Pandis eller Po sitter på en staty

Klass 2:5 och klass 3:3 på Ulriksdalsskolan har under vårterminen fått lära sig mer om Kina. Vi har till exempel sjungit, räknat, dansat och lärt oss några enklare fraser. Vi har lärt oss om den kinesiska kalendern, det kinesiska nyåret och upptäckt många likheter med varandra.

Pandis och Po vid konferensbordet

Innan vi åkte skrev barnen brev på engelska och samlade in bilder som vi hade med oss och gav till vår vänklass. Exakta former är ännu inte bestämda men det är ett samarbete både vi och eleverna ser fram emot.

Under vår resa när vi nu är i Kina har klasserna fått följa med genom pandorna Pandis och Po som dagligen skickat hem bilder från sina upplevelser till barnen. Pandorna ser fram emot att komma hem och berätta mer om allt de varit med om.

Pandis och på äter kinesisk middag.

Kommentera

Alla fält markerade med Obligatoriskt är obligatoriska och måste fyllas i.

Kommentarer

Hej!
Jag undrar hur ni resonerade kring ert val av just Kina?
Kina är en diktatur.
Om ni vill ha ett utbyte av erfarenheter från ett föregångsland när det gäller skolundervisning inom just no och matematik så hade ett studiebesök i Finland varit mycket mer lämpligt anser jag.
Det hade varit på sin plats att eleverna på Ulriksdalsskolan får lära sig mer om demokrati och bristen på denna i just Kina.
Läs gärna Amnestys årsrapport om Kina.
/Jenny

Publicerat 19 april 2016 av Jenny

Hej,
Vilket jättebra val av land! Tror verkligen att det är bra att öka sin kunskap om Kina och alternativa undervisningsmetoder. Intressant för barnen också att ta del av detta, och undvika det traditionellt eurocentriska perspektivet som de ofta får. Hoppas även att det kan ge de kinesiska lärarna och barnen en liten inblick i vår verklighet, och förhoppningsvis i det lilla perspektivet även stärka deras kunskap, vilket blir viktigt för deras uppfattning om demokrati och inflytande.
Bra jobbat!
Henrik

Publicerat 1 maj 2016 av Henrik

Arkiv