Om bloggen

I Kinabloggen år 2018 skriver elever från Ulriksdalsskolan och Råsunda skola om det internationella samarbete som utvecklas och genomförs tillsammans med Affiliated High School of UIBE i Beijing och om kinesiska som språkval.

Till bloggens startsida

Äntligen i skolan!

Vi fick ett mycket varmt mottagande när vi kom till vår vänskola i morse. Vi möttes av rektorn, partisekreteraren och Jennie som varit med oss tidigare dagar och är den kinesiska koordinatorn.

skola 94 hälsar besökarna från solna välkomna

I skolans entré fanns en elevutställning som visade elevernas arbete om Sverige. Det finns ett stort intresse och engagemang om att lära sig mer om Sverige hos eleverna.

elevutställning

Under förmiddagen fick vi se den dagliga morgongymnastiken då alla elever i skolan var ute på idrottsplatsen och joggade under ledning av idrottsläraren. Därefter visades vi runt i skolans välutrustade NO-salar.

Detta var på Senior Campus där skolans äldsta elever går. Vi åkte sedan till Junior Campus (motsvarande slutet mellanstadiet/början högstadiet) där vi fick sitta med på en matematiklektion om triangelns area och koordinatsystem. Ett intressant och inspirerande lektionsupplägg som engagerade eleverna mycket.

lärare undervisar

Efter lunch fortsatte vi vår vandring på skolan och besökte flera lektioner, bland annat en tekniklektion, klassråd och engelska. Sist den här dagen fick vi vara med på skolans klubbar där eleverna deltar i olika aktiviteter såsom drama, musik, dans, idrott och kalligrafi.

besökarna bjuds på välkomstmiddag

Dagen avslutades med en officiell välkomstmiddag.

Det har varit en intensiv och inspirerande dag som givit oss många tankar om hur man undervisar här och hur vi kan ta med dessa idéer hem till vår egen verksamhet.

Kommentera

Alla fält markerade med Obligatoriskt är obligatoriska och måste fyllas i.

Kommentarer

Hej! Vilken spännande resa med många upplevelser. Jag blir nyfiken på att läsa mer om hur man undervisa i Kina och på vilket sätt det skiljer sig från undervisningen i Sverige.

Publicerat 6 april 2016 av Annika

Tack för intressant rapport!
Det skulle vara spännande att så småningom ta del av vilka likheter/skillnader, ni upplever finns, mellan de två ländernas sätt att undervisa i fr.a. matematik.
//Ann-Cathrine M

Publicerat 6 april 2016 av Ann-Cathrine M

Arkiv