Historik

Skolan, som invigdes i april 1948 av dåvarande kronprins Gustav Adolf hette då Solna Läroverk. Redan från början väckte den numera Q- märkta byggnaden ritad av arkitekt Nils Tesch uppmärksamhet.

Den strama arkitekturen med funktionalistiska drag behärskas av ljus och rymd. Interiören, som domineras av den stora ljushallen i rött tegel och med golv och trappor i ljus marmor, utgör en naturlig mötesplats för elever och personal.

Karl-Elis Fylking, som var med och planerade skolan, blev Solna Läroverks förste rektor. Han var chef för skolan under 20 år.
Solna Läroverk bytte senare namn till Vasalunds Gymnasium. Inför höstterminen 2003 gjorde skolan en nystart och bytte samtdigt namn till Solna Gymnasium.

Kända elever på skolan: Annika Hagström - journalist och författare, Robban Broberg - musiker och estradör, Jan Allan - musiker, Anders Parmström - fd förbundskapten i ishockey, TV-kommentator, Lasse Granqvist - sportpratare i radio och TV, med flera.

Solna Gymnasium

Expedition