Studenten 2012 firades med mycket glädje på Solna Gymnasium

Den 7 juni tog Solna Gymnasium farväl av en fantastisk årskull studenter. Studentlunchen och utspringet blev två av höjdpunkterna under en lång och härlig dag.

Efter tre år på Solna Gymnasium var det dags för årets studenter att ta farväl av Solna Gymnasium. Stämningen var mycket hög redan när eleverna samlades utanför skolan och det fina vädret bidrog också till en vacker inramning. Klockan 11.00 var det dags att gå in i ljushallen och där inledde rektor Eivor Kebert den traditionsenliga studentlunchen.

- Vi lever i värld där utvecklingen sker allt snabbare och ni måste vara beredda på att ständigt lära på nytt. Idag har ni tagit ett stort steg och den kunskap ni har fått på Solna Gymnasium ger er en god grund att stå på, sa Eivor Kebert och tackade för tre fina år tillsammans.

Eivor Kebert, rektor på Solna Gymnasium, inledde lunchen med ett tal till studenterna.

Tidigare under morgonen när studenterna samlades utanför skolan och personalen arbetade med förberedelser i Solna Gymnasiums ljushall berättade Eivor Kebert om årets avgångsklasser.

- Jag har många trevliga minnen med de här eleverna, både från skolan och i olika matcher, inte minst från SM i juridik i år. Det starkaste minnet är att eleverna alltid har varit mycket trevliga och sociala. De kommer ofta till mig med glädje och berättar och deras framgångar, sa Eivor Kebert när hon tänkte tillbaka på de senaste tre åren.

Eivor Kebert tillsammans med några av Solna Gymnasiums studenter.

Mikael Lengmo, Sp3eId, en av årets studenter på Solna Gymnasium lämnar skolan med blandade känslor.

- Det blir trist att lämna kompisarna men mest skönt att vara klar med gymnasiestudierna, sa Mikael Lengmo om att tiden på Solna Gymnasium nu är slut.

David Lillieström-Karlsson, Sp3eId, som har spelat full tid med AIK Ishockeys a-lag och studerat på Solna Gymnasium har fått kämpa på två fronter under det gångna läsåret.

- Det här är en väldigt härlig dag som jag har längtat efter, sa David Lillieström-Karlsson och ser nu fram emot ytterligare ett år med AIK Ishockey och sedan hoppas han på NHL.

Mikael Lengmo, Filip Windlert och David Lillieström-Karlsson har spelat ishockey och studerat tillsammans under hela tiden på Solna Gymnasium.

Melissa Araya Cuello, Nv3, tillsammans med kompisarna Olivia Gan och Narusorn Paradorn passade på att koppla av i Solna Gymnasiums ljushall en stund före studentlunchen.

- Det bästa med Solna Gymnasium var att umgås med kompisarna och de laborationer vi fick göra under lektionstid, sa Melissa Araya Cuello som åker till Spanien i sommar och sedan studerar till antingen läkare eller sjuksköterska när hösten kommer.

Kompisarna Narusorn Paradorn, Olivia Gan och Melissa Araya Cuello i Nv3 får en avskedskram av biträdande rektor Katarina Koto.

Utanför på skolgården laddade Erfan Aslani och Elina Lehvonen inför dagens firande. Elina sjunger med skolbandet som spelar för studenterna och tar själv studenten först nästa år.

- Det är kul att vara här och spela med bandet men jag är också avundsjuk på alla som får springa ut, sa Elina Lehvonen som i alla fall har ett långt sommarlov att glädja sig åt.

- Det känns som en riktigt skön lättnad, sa Erfan Aslani om att ta studenten och i höst ser han fram emot att börja studera på tekniskt basår på KTH.

Erfan Aslani och Elina Lehvonen ser fram emot en härlig dag med lunch och utspring på Solna Gymnasium.

Under lunchen delades ett flertal stipendier och andra utmärkelser ut till framstående elever. Årets student blev Victor Jaf Andersson, Nv3Id, och årets manliga respektive kvinnliga idrottselev blev Filip Windlert, Sp3eId, och Jennie Nordin, Sp3juId. Willnerska fondens stipendium gick till Nicolette Nyberg Bakiris, Sp3sk, och Tobias Hedendahl Filipsson, Nv3Id.

Victor Jaf Andersson, årets student, har mycket goda betyg och är på alla sätt en stolthet för Solna Gymnasium.

Årets idrottselever: Filip Windlert har utvecklas enormt inom sin idrott och har debuterat i Elitserien för AIK Ishockey. Jennie Nordin har tagit plats i AIK:s a-lag och bidrog starkt till återkomsten till damallsvenskan, nu är hon även med i landslaget F19.

Ett av skolans finaste stipendium är Willnerska fonden för studenter som gjort sig synnerligen förtjänta därav. I år gick utmärkelsen till Tobias Hedendahl Filipsson och Nicolette Nyberg Bakiris.

Dela:

Lämna synpunkter på artikeln

Fyll i detta formulär för att ge synpunkter på sidans innehåll.

Skicka en kopia

Relaterade länkar