Sigrid och Gustaf "Årets Student"

Det var glädje och fest när Solna Gymnasium firade studenten (4/6). Taket var nära att lyfta när de drygt 160 eleverna avslutade studentlunchen med "Sjungom studentens lyckliga dag låtom oss fröjdas i ungdomens vår!"

Skolgården var fylld till bristningsgränsen med mammor, pappor, släkt, och massor av kompisar och vänner när de nybakade studenterna rusade ut på Solna Gymnasiums klassiska trappa - och ut i det fria.

Studentfirandet bjöd på allt från en god lunch till välformulerade tal, härlig stämning, sång, musik, dans, glädje, skratt, tårar, sprutande pommac och ett helt fantastiskt sommarväder. Bättre kan det inte bli.

Årets student 2008 blev Sigrid Pörnull (NVMed3) och Gustaf Reinebo (NVId3).

Under lunchen delades ett flertal stipendier ut till de elever som visat framfötterna allra mest. Den allra finaste utmärkelsen fick Sigrid Pörnull (NVMed3) och Gustaf Reinebo (NVId3) ta emot. Båda utsågs till "Årets Student" - priset som delas ut till skolans allra duktigaste elever. Det är tredje året i rad som Solna Gymnasium utser "Årets Student". Det är första gången en grabb får stå i rampljuset. Eivor Kebert, rektor, sa så här vid lunchen:

- Sigrid och Gustaf har bättre betyg än någon "Årets Student" haft tidigare. Båda har presterat otroligt goda studieresultat och båda är en stolthet för Solna Gymnasium.

Solna Gymnasium har en tydlig och framgångsrik idrottsprofil. Mikael Alba, hockeyspelare i AIK, fick ta emot utmärkelsen "Årets Idrottselev".

Henrik Kelfve, ordförande i barn- utbildningsnämnden, var en av talarna. Han sa bland annat så här till studenterna:

- Allt är möjligt. Det är bara du själv som sätter gränserna. Njut av livet - varje dag har sina möjligheter.

Dela: