Lennart Nilsson gav unikt stipendium till elev på Solna Gymnasium

Höjdpunkten under firandet av Solnas hjältar var när Lennart Nilsson delade ut ett nyinstiftat stipendium till eleven Victor Jaf Andersson.

Solnas hjältar är en uppskattad tradition som firas varje år på Solna Gymnasium. Under samlingen i skolans aula uppmärksammas elever och andra personer som på olika sätt har stått för unika prestationer under läsåret.

Rektor Eivor Kebert inledde firandet och noterade att framgångarna för Solna Gymnasium är många, både inom studier och idrott.

Årets höjdpunkt i programmet var när den världsberömde fotografen Lennart Nilsson delade ut ett stipendium på 10.000 kronor till en framstående elev på naturvetenskapliga programmet.

Stipendiet som är instiftat av Solna Rotaryklubb gick till Victor Jaf Andersson med följande motivering:

"En mycket begåvad elev som målmedvetet och ihärdigt arbetar för att utveckla sig själv, för att utmana sig själv och för att nå nya höjder inom naturvetenskapen. Han har en bredd och ett djup som speglas i helt enastående betyg. Han är omtyckt av kamrater och vuxna och är en ödmjuk och hjälpsam person."

Den världsberömde fotografen Lennart Nilssons stipendium gick till Victor Jaf Andersson vid Solna gymnasium. Stipendiet är instiftat till Lennart Nilssons ära med anledning av att han fyller 90 år.

Mitt yrkesliv har kännetecknats av devisen allt är möjligt och jag hoppas att Victor Jaf Andersson ser livets möjligheter och att stipendiet blir en hjälp för honom att nå sina mål, säger Lennart Nilsson om dagens stipendiat. Här tillsammans med Anna-Clara Lindholm från Solna Rotaryklubb.

Läs mer i Solna Stads pressmeddelande.

Solna Rotaryklubb delade ut ytterligare ett stipendium, Rotarys stipendium, till Dejan Planincic på introduktionsprogrammet. Stipendiet är på 2.000 kronor och går till Dejan för att han enligt motiveringen har allt det som kännetecknar en riktig Rotary-kämpe.

Dejan Planincic får Rotarys stipendium som en mycket glad och värdig stipendiat.

Dagens mest erfarna person som fick en utmärkelse var Rickard Franzén, utvecklingsansvarig i AIK Ishockey. År 2000 fick Rickard Franzén guldhjälmen som Elitseriens mest betydelsefulla spelare och han har spelat 40 A-landskamper med Tre Kronor. Idag uppmärksammades Rickard Franzén för hans roll i ett betydelsefullt samarbete mellan AIK Ishockey och Solna Gymnasium.

Janne Lindh berättade att Rickard Franzén är en av få personer som har vågat bryta mönster och spela både för Djurgården och AIK.

Utöver ovan nämnda prestationer och personer var det åtskilliga andra som lyftes under traditionen Solnas hjältar. Några få av dessa presenteras nedan:

När Victor Fasth var sjuk fick Niklas Lundström kliva in och spela i ett derby mot Djurgården på ett fullsatt Globen inför 16'000 åskådare. Niklas gjorde en kanonmatch och AIK vann matchen!

Linnea Larsson är en unik talang som spelar i flera olika landslag både i fotboll och bandy. Hon är en oerhört seriös och uppskattad person som har alla förutsättningar att bli en världsstjärna i både fotboll och bandy.

Solna Gymnasiums blivande jurister tog hem totalsegern i skol-SM i juridik. Efter att i flera år ha förlorat till ärkerivalerna från Danderyd och Östermalm var det i år äntligen Solna Gymnasiums tur att vinna det ärorika spelet. Som tack för sin fina insatts fick alla deltagare var sin lagbok.

Dela:

Lämna synpunkter på artikeln

Fyll i detta formulär för att ge synpunkter på sidans innehåll.

Skicka en kopia