Elevintervju NIU Simning

Simning

Martin, Na3Id

- Varför valde du Naturprogrammet på Solna gymnasium?
Jag har alltid tyckt om ämnena och vill få en bred utbildning då jag vill ha många valmöjligheter i framtiden.

- Vilka är fördelarna med att läsa Nationell idrottsutbildning (NIU)?
Det underlättar min vardag då jag får in fler träningspass under en vecka. Jag får möjlighet att byta ut vissa pass som jag kan sköta på skoltid och då genererar det mer fritid. NIU-passen ger en naturlig paus under dagen och gör att man får mer energi. Hjärnan får vila när man får ägna sig åt simningen, sedan lunch och så kan man starta upp eftermiddagen med ny kraft.

- Vad händer på ditt program?
Gymnasiearbetet tar mycket av min tid, jag arbetar tillsammans med en fäktare och vi undersöker fotosyntesen. Under hösten har vi varit på Edutainmentdag på Gröna Lund, det var intressant då man kombinerar ämneskunskaper i fysik med nöje.

- Vilka är dina framtidsplaner?
Närmaste framtiden vill jag studera vidare. Civilingenjörsprogrammet i Linköping lockar eftersom det även finns en bra simklubb där och jag vill absolut fortsätta satsa på min simning.

- Har du något tips till en blivande elev?
Kom ihåg att tiden går väldigt fort på gymnasiet. Fokusera på lektionerna, då får du tid över till att träna, umgås med vänner och även vila.

- Kan du rekommendera Solna gymnasium till andra elever?
Ja absolut! Jag gillar mina lärare och kombinationen med NIU har verkligen underlättat för mig. På Solna gymnasium har vi en bra blandning av människor, man nätverkar både med klasskamrater och med andra simmare på skolan. Jag trivs!

Therese, Be2Id

- Varför valde du Samhällsprogrammet med beteendeinriktning på Solna gymnasium?
Jag är intresserad av kurserna som man läser på programmet, de är användbara senare i livet. En bra grund för vidareutbildning på universitetet.

- Vilka är fördelarna med att läsa Nationell idrottsutbildning (NIU)?
Största fördelen är att man får extra pass under skoltid. NIU-passen blir en bra paus under dagen, hjärnan får möjlighet att fokusera på något annat.

- Vad händer på ditt program?
Flera intressanta saker, alla kurser känns meningsfulla och ger bra grunder att bygga vidare på.

- Vilka är dina framtidsplaner?
Jag ska plugga vidare på college och fortsätta simma.

- Har du något tips till en blivande elev?
Stressa inte för mycket! Ha en planering som du följer och börja i tid.

- Kan du rekommendera Solna gymnasium till andra elever?
Ja, absolut. Det är en bra skola, det är trivsamt och det är kunniga lärare. Stämningen är bra, man kan ha sin egen åsikt och alla respekterar den.

Dela: