Volleyboll (NIU)

Antagningsprocess NIU volleyboll:

1) Alla ansökande kallas till tryout 9 januari 09:00-12:00 i Solnahallen
2) Kallelse till tryout går ut under vecka 49 via den mejladress som angivits i ansökan
3) Besked angående plats på NIU volleyboll ges senast onsdag 15/1. Besked ges via mejl. Eleven måste bekräfta sin plats senast 25/1.
4) Elever som ej får en plats får besked via mejl. Eleven skall bekräfta om de vill stå kvar på reservlista. Antagningar från reservlistan sker löpande efter 1/2.
5) Kom ihåg att den idrottsliga antagningen inte är en garanti för att få en plats på Solna gymnasium. Du skall även komma in på betyg till valt program.

På Solna Gymnasium är volleyboll en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både dina studier och din idrott. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt.

Valet av Nationell idrottsutbildning (NIU), är en separat process och berör inte valet av utbildningsprogram. Valet av program sker via Gymnasieantagningen och utgår från dina grundskolebetyg.

Foto: Exakta foto

På Solna Gymnasium är volleyboll en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat både på idrott och studier. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt. Utbildningen är certifierad av Svenska volleybollförbundet (SVBF) och ger dig goda förberedelser för spel på elitnivå i framtiden.

Solna gymnasium samarbetar med volleybollklubbarna i Stockholm för att skapa de bästa förutsättningar för elitinriktad träning skoltid. Skolan har lång erfarenhet av att möjliggöra för elever att kombinera träning med studier, vilket ger dig en trygg miljö att utvecklas i.

Med tio (10) platser per läsår riktar sig utbildningen till de mest ambitiösa och högst satsande spelarna som vill utveckla sitt volleybollspel optimalt.

Du får stöd av både tränare och lärare i att planera och följa upp din idrottskarriär samt dina studier.

volleyboll

Om träningen

Träningen sker på förmiddagen, mellan kl. 10.00-11.30, tre pass i veckan. Minst 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

Vi vet att du som idrottare behöver näringsrik lunch därför finns det dagligen tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Om instruktörerna

Ansvarig volleybollinstruktör på Solna gymnasium är utbildad på specialidrottstränarlinjen, volleyboll GIH samt SVBF:s tränarutbildning. Tränaren samarbetar med våra fystränare. Varje NIU-elev på Solna gymnasium har en idrottsmentor som följer upp elevens studiesituation och hjälper till med en individuell utvecklingsplan. Skolan erbjuder vid behov professionell medicinsk expertis och idrottspsykologisk rådgivning.

volleyboll

Program*

Barn- och fritidsprogrammet

  • Fritid och hälsa

El- och energiprogrammet

  • Dator- och kommunikationsteknik
  • Elteknik

Ekonomiprogrammet

  • Juridik
  • Ekonomi

Naturvetenskapsprogrammet

  • Naturvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

  • Beteendevetenskap
  • Samhällsvetenskap

* Dessa program är valbara i kombination med nationell idrottsutbildning

volleyboll

Kontakt

David Ottosson
NIU volleyboll
Solna gymnasium
david.ottosson@solna.se
076-8638533

Katta Laurin

Verksamhetschef Nationell idrottsutbildning
Solna gymnasium
katarina.laurin@solna.se
072-583 12 39

Välj Solna Gymnasium!

Gör din ansökan till NIU senast 1/12.

Dela:

Kontakt

David Ottosson

Lärare idrott och historia

0768638533

david­.otto­sson@solna.se

Skicka meddelande till David Ottosson

Relaterade dokument