Volleyboll (NIU)

Vi uttökar tränarstaben på NIU volleyboll Solna gymnasium! David Ottosson får från och med höstterminen 2018 Jocke Lund vid sin sida som ny lärare i specialidrott volleyboll.

Jocke är gymnasielärare i idrott och specialidrott samt är behörig i engelska för grundskolan. Jocke har varit tränare för flera ungdomslag i Väsby samt damlag på Lidingö. Han har tränat flera ungdomslag i Vallentuna samt elitdamerna i Vallentuna i fyra år. Jocke har vunnit U21-SM två gånger med Vallentuna, Senior-GP en gång och en SM-final. Dessutom har han vunnit guld med Stockholm-Gotlands distriktslag för tjejer och varit assisterande tränare ett år med Sollentunas elitdamer. Som spelare har Jocke fyra säsonger i elitserien med Uppsala VBS och en säsong med Väsby, ett guld i pojk-SM med Väsby samt tre guld veteran-SM med Lidingö.

Foto: Exakta foto

På Solna Gymnasium är volleyboll en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat både på idrott och studier. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt. Utbildningen är certifierad av Svenska volleybollförbundet (SVBF) och ger dig goda förberedelser för spel på elitnivå i framtiden.

Solna gymnasium samarbetar med volleybollklubbarna i Stockholm för att skapa de bästa förutsättningar för elitinriktad träning skoltid. Skolan har lång erfarenhet av att möjliggöra för elever att kombinera träning med studier, vilket ger dig en trygg miljö att utvecklas i.

Med tio (10) platser per läsår riktar sig utbildningen till de mest ambitiösa och högst satsande spelarna som vill utveckla sitt volleybollspel optimalt.

Du får stöd av både tränare och lärare i att planera och följa upp din idrottskarriär samt dina studier.

volleyboll

Om träningen

Träningen sker på förmiddagen, mellan kl. 10.00-11.30, tre pass i veckan. Minst 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

Vi vet att du som idrottare behöver näringsrik lunch därför finns det dagligen tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Om instruktörerna

Ansvariga volleybollinstruktörer på Solna gymnasium är utbildade på specialidrottstränarlinjen, volleyboll GIH samt SVBF:s tränarutbildningar. Tränarna samarbetar med våra fystränare. Varje NIU-elev på Solna gymnasium har en idrottsmentor som följer upp elevens studiesituation och hjälper till med en individuell utvecklingsplan. Skolan erbjuder vid behov professionell medicinsk expertis och idrottspsykologisk rådgivning.

volleyboll

Program*

Barn- och fritidsprogrammet

  • Fritid och hälsa

El- och energiprogrammet

  • Dator- och kommunikationsteknik
  • Elteknik

Ekonomiprogrammet

  • Juridik
  • Ekonomi

Naturvetenskapsprogrammet

  • Naturvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

  • Beteendevetenskap
  • Samhällsvetenskap

* Dessa program är valbara i kombination med nationell idrottsutbildning

volleyboll

Kontakt

David Ottosson
NIU volleyboll
Solna gymnasium
david.ottosson@solna.se
076-8638533

Katta Laurin

Verksamhetschef Nationell idrottsutbildning
Solna gymnasium
katarina.laurin@solna.se
072-583 12 39

Välj Solna Gymnasium!

Gör din ansökan till NIU senast 1/12.

Dela:

Kontakt

David Ottosson

Lärare idrott och historia

0768638533

david­.otto­sson@solna.se

Skicka meddelande till David Ottosson

Relaterade dokument