Innebandy (NIU)

På Solna Gymnasium är innebandy en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både dina studier och din idrott. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt. Utbildningen är certifierad av Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och ger dig optimal förberedelse för spel på elitnivå i framtiden.

Instruktörsteam

Instruktörsteamet har mycket god erfarenhet av ledarskap och aktivt spel på nationell och internationell toppnivå. Instruktörsteamet utgörs idag av bollinstruktörer och fysinstruktör. Teamet arbetar med att utveckla dig teoretiskt och praktiskt, utifrån dina specifika förutsättningar och mål. Vid behov erbjuder skolan kontakt med medicinsk expertis och idrottspsykologisk rådgivning.

Om träningen

Träningen sker idag på förmiddagen, kl. 10.00-11.30, tre pass i veckan och har ett individuellt fokus för att förbereda dig för den nationella eliten. Innebandyn utgör minst 400 poäng av 2500 poäng totalt. Vid sidan av den praktiska träningen får du utbildning i övriga innebandyrelaterade moment som exempelvis näringslära, träningslära, talangutveckling och andra områden som är viktiga för dig som elitidrottare.

Du får stöd av både utbildade tränare och lärare som planerar och följer upp dina studier och din idrottskarriär tillsammans med dig.

Vi vet att du som idrottare behöver näringsrik lunch därför finns det dagligen tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Vår målsättning

Målsättningen är att vara den utbildningsmässigt ledande skolan regionalt och nationellt. Vi utbildar framtida världsmästare.

Skol-SM

Solna Gymnasium har ambitionen att delta i Skol-SM i flick- och pojkklassen. Genom vårt spel och agerande vill vi uppfylla målsättningen att vara den utbildningsmässigt ledande skolan regionalt och nationellt.

Dela: