Innebandy (NIU)

På Solna Gymnasium är innebandy en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både dina studier och din idrott. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt.

Utbildningen är certifierad av Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och ger dig optimal förberedelse för spel på elitnivå i framtiden.

Vi utökar tränarstaben på NIU innebandy Solna gymnasium! Från och med augusti 2018 är Emil Lindström, gymnasielärare i idrott, BF-ämnen och specialidrott innebandy, en del av vårt tränarteam. Emil kommer även är även ny som assisterande tränare för Sirius herrlag.

http://m.innebandymagazinet.se/artikel.asp?aid=73778

Innebandy

Instruktörsteam

Instruktörsteamet har mycket god erfarenhet av ledarskap och aktivt spel på nationell och internationell toppnivå. Instruktörsteamet utgörs idag av bollinstruktörer och fysinstruktör. Teamet arbetar med att utveckla dig teoretiskt och praktiskt, utifrån dina specifika förutsättningar och mål. Vid behov erbjuder skolan kontakt med medicinsk expertis och idrottspsykologisk rådgivning.

Om träningen

Träningen sker idag på förmiddagen, kl. 10.00-11.30, tre pass i veckan och har ett individuellt fokus för att förbereda dig för den nationella eliten. Innebandyn utgör minst 400 poäng av 2500 poäng totalt. Vid sidan av den praktiska träningen får du utbildning i övriga innebandyrelaterade moment som exempelvis näringslära, träningslära, talangutveckling och andra områden som är viktiga för dig som elitidrottare.

Du får stöd av både utbildade tränare och lärare som planerar och följer upp dina studier och din idrottskarriär tillsammans med dig.

Vi vet att du som idrottare behöver näringsrik lunch därför finns det dagligen tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Vår målsättning

Målsättningen är att vara den utbildningsmässigt ledande skolan regionalt och nationellt. Vi utbildar framtida världsmästare.

Skol-SM

Solna Gymnasium har ambitionen att delta i Skol-SM i flick- och pojkklassen. Genom vårt spel och agerande vill vi uppfylla målsättningen att vara den utbildningsmässigt ledande skolan regionalt och nationellt.

Samarbete med AIK Innebandy

Solna Gymnasium samarbetar med AIK Innebandy för att skapa de bästa förutsättningar för elitinriktad träning på skoltid. Skolan har lång erfarenhet av att möjliggöra för elever att kombinera träning med studier, vilket ger dig en trygg miljö att utvecklas i.

Innebandy

Program valbara med NIU

Barn- och fritidsprogrammet

  • Fritid och hälsa

El- och energiprogrammet

  • Dator- och kommunikationsteknik
  • Elteknik

Ekonomiprogrammet

  • Juridik
  • Ekonomi

Naturvetenskapsprogrammet

  • Naturvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

  • Beteendevetenskap
  • Samhällsvetenskap

Kontakt

Richard Gårdman
NIU Innebandy
richard.gardman@solna.se
0739-95 85 46

Magnus Jäderlund
NIU Innebandy
0733-61 11 62

Katta Laurin
Verksamhetschef Nationell idrottsutbildning
Solna Gymnasium
katarina.laurin@solna.se

Dela: