Basket (NIU)

Anders Lemmeke ny tränare för NIU basket pojkar på Solna gymnasium och även ny Head Coach för AIK Baskets herrlag!

http://aikbasket.se/anders-lemmeke-klar-som-head-coach-for-aik-basket/

ANDERS LEMMEKE KLAR SOM HEAD COACH FÖR AIK BASKET!

aikbasket.se

AIK Basket har gjort klart med Anders Lemmeke som ny Head Coach för AIK Baskets herrlag inför säsongen 2018/2019. Beslutet har fattats av tidigare Head Coach Peter Grinbergs Anell som istället kommer att ha ett övergripande sportsligt ansvar inom AIK Baskets A-lagsverksamhet hädanefter.

Solna Gymnasium har i samarbete med AIK Basket en lång erfarenhet av att bedriva basketgymnasium. Vi har väldigt duktiga basketelever och erkänt duktiga lärare vilket ger dig en trygg och sporrande miljö att utvecklas i.

Om lärarna i specialidrott basket
Lärare för pojkarna är Christer Stjernborg, elittränare med erfarenhet som coach i basketligan herr-, dam-, seniorlandslaget herr- och ett flertal ungdomslandslag.

Lärare för flickorna är Anders Härd, elittränare och tidigare dam- och ungdomslandslagscoach med lång erfarenhet som coach i basketligan dam.

Ansvarig för fysträning är Yasin Merzoug och rehabträning sköts av Idrottsklinikens sjukgymnaster.

Om NIU-basket på Solna Gymnasium

Här blir basketspelandet en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på idrott och studier. Du kommer att ha många kamrater på skolan som håller på med olika idrotter då Solna Gymnasium är Stockholms största idrottsgymnasium.

Träningarna bedrivs mellan 09.40-11.40, tre pass i veckan. Minst 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

Har du ambitionen att bli elitspelare inom basket och vill satsa helhjärtat på din idrott, då är Solna Gymnasium något för dig. Skolans utbildning ger dig de bästa förutsättningarna för att lyckas både med dina studier och som basketspelare.

Valet till nationell idrottsutbildning (NIU) är en separat process och berör inte valet av utbildningsprogram.

Ansökan öppnar i slutet av oktober och stänger den 1/12, se länk i högra kolumnen.

Dela:

Kontakt

Anders Härd

Ansvarig tränare basket flick

NIU-basket flick

0736-33 11 17

ander­s.har­d@solna.se

Skicka meddelande till Basket flick

Anders Lemmeke

Ansvarig tränare basket pojk

NIU-basket pojk

ander­s.lem­meke@solna.se

Skicka meddelande till Basket pojk