Basket (NIU)

Antagningsprocess NIU basket:

1) Vi bedömer de ansökningar som inkommit. Eventuell kontakt tas med ansvarig klubbtränare eller landslagstränare/regionlagtränare.

2) Vid behov tittar ansvariga lärare på matcher/träningar för att bilda sig en uppfattning om spelaren.

3) De som går vidare i processen, dvs aktuella elever, intervjuas och kallas eventuellt till provträning.

4) Beslut meddelas alla sökande senast den 1 februari via mejl från Stockholms basketbollförbund.

5) Kom ihåg att den idrottsliga antagningen inte är en garanti för att få en plats på Solna gymnasium. Du skall även komma in på betyg till valt program.

På Solna Gymnasium är basekt en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både dina studier och din idrott. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt.

Solna Gymnasium har i samarbete med AIK Basket en lång erfarenhet av att bedriva basketgymnasium. Vi har väldigt duktiga basketelever och erkänt duktiga lärare vilket ger dig en trygg och sporrande miljö att utvecklas i.

Om lärarna i specialidrott basket
Lärare för pojkarna är Christer Stjernborg, elittränare med erfarenhet som coach i basketligan herr-, dam-, seniorlandslaget herr- och ett flertal ungdomslandslag.

Lärare för flickorna är Anders Härd, elittränare och tidigare dam- och ungdomslandslagscoach med lång erfarenhet som coach i basketligan dam.

Ansvarig för fysträning är Yasin Merzoug och rehabträning sköts av Idrottsklinikens sjukgymnaster.

Om NIU-basket på Solna Gymnasium

Här blir basketspelandet en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på idrott och studier. Du kommer att ha många kamrater på skolan som håller på med olika idrotter då Solna Gymnasium är Stockholms största idrottsgymnasium.

Träningarna bedrivs mellan 09.40-11.40, tre pass i veckan. Minst 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

Har du ambitionen att bli elitspelare inom basket och vill satsa helhjärtat på din idrott, då är Solna Gymnasium något för dig. Skolans utbildning ger dig de bästa förutsättningarna för att lyckas både med dina studier och som basketspelare.

Valet till nationell idrottsutbildning (NIU) är en separat process och berör inte valet av utbildningsprogram.

Ansökan öppnar i slutet av oktober och stänger den 1/12, se länk i högra kolumnen.

Dela:

Kontakt

Anders Härd

Ansvarig tränare basket dam

NIU-basket dam

0736-33 11 17

ander­s.har­d@solna.se

Skicka meddelande till Basket flick

Christer Stjernborg

Ansvarig tränare basket herr

NIU-basket herr

chris­ter.s­tjern­borg@solna.se

Skicka meddelande till Basket pojk