Nationell idrottsutbildning

En liten film om NIU-ansökan:

Nationell idrottsutbildning

Nationell idrottsutbildning vänder sig till elever som vill kombinera sina studier med elitidrott. Ett nära samarbete mellan skola, förening och hem skapar de bästa förutsättningarna för att kombinera skola och idrott.

Träningen sker på förmiddagen, kl. 10.00-11.30, tre pass i veckan. Minst 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för dig som elitidrottare.

Du får stöd av både utbildade instruktörer och lärare som planerar och följer upp både din idrottskarriär och dina studier tillsammans med dig. På Solna Gymnasium får du näringsrika luncher. Varje dag serveras det tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Ansökan (sista dag 1/12)

Ansökningsprocessen är uppdelad i två olika delar. Du ansöker dels till Nationell idrottsutbildning (NIU), se under flikarna för respektive idrott, och dels till programmen på Solna Gymnasium. Du måste antas både till NIU och till programmet du sökt. Antagning till programmen sker via Gymnasieantagningen utifrån ditt grundskolebetyg.'

Alla NIU-platser som är kopplande till Solna gymnasium är även kopplade till de program som Solna erbjuder, så eleverna måste välja antingen båda eller inget. Om en elev väljer en annan skola, så har eleven ingen NIU-plats heller och har därmed lämnat sin NIU-plats till nästa elev.

Solna Gymnasium erbjuder nationell idrottsutbildning inom följande idrotter:

Basket
Fotboll
Fäktning
Innebandy
Ishockey
Simning
Volleyboll
Amerikansk fotboll
Konståkning

Samarbetspartners

AIK Fotboll
AIK Hockey
AIK Innebandy
AIK Basket
En Garde Fäktförening
Sollentuna Volleybollklubb
Solna Konståkning
SS04 Simning
Solna Chiefs

Program

Elever som är idrottsligt antagna till nationell idrottsutbildning (NIU) kan välja mellan samtliga nationella program på Solna Gymnasium. Eleverna söker till programmen via Gymnasieantagningen och antagningen sker utifrån ditt grundskolebetyg på samma villkor som alla andra sökande.

Dela:

Kontakt

Katta Laurin

Verksamhetschef Nationell idrottsutbildning

08-746 12 39

katar­ina.l­aurin­@solna.se

Skicka meddelande till Katta Laurin