Nationell idrottsutbildning

En liten film om NIU-ansökan:

Nationell idrottsutbildning

Nationell idrottsutbildning vänder sig till elever som vill satsa på såväl utbildning som idrott. Utövar du en idrott på elitnivå är detta utbildningen för dig. Ett nära samarbete mellan skola, förening och hem skapar de bästa förutsättningarna för att kombinera skola med idrott.

Träningen sker på förmiddagen, kl. 10.00-11.30, tre pass i veckan. Minst 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för dig som elitidrottare.

Du får stöd av både utbildade instruktörer och lärare som planerar och följer upp din idrottskarriär tillsammans med dig. På Solna Gymnasium får du riktigt bra mat. Varje dag har vi tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Ansökan (sista dag 1/12)

Du ansöker dels till nationell idrottsutbildning (NIU), se under flikarna för respektive. idrott, och dels till programmen på Solna Gymnasium. Du måste antas både till NIU och till programmet du sökt. Antagning till programmen sker via Gymnasieantagningen utifrån ditt grundskolebetyg.

Idrotter

Solna Gymnasium erbjuder nationell idrottsutbildning inom följande idrotter:

 • Basket
  Fotboll
  Fäktning
  Innebandy
  Ishockey
  Simning
  Volleyboll
  Amerikansk fotboll (från hösten 2018)
  Konståkning (från hösten 2018)

Samarbetspartners

AIK Fotboll
AIK Hockey
AIK Innebandy
AIK Basket
En Garde Fäktförening
Sollentuna Volleybollklubb
Solna Konståkning
SS04 Simning
Solna Chiefs

Program

Elever som är idrottsligt antagna till nationell idrottsutbildning (NIU) kan välja mellan samtliga nationella program på Solna Gymnasium. Eleverna söker till programmen via Gymnasieantagningen och antagningen sker utifrån ditt grundskolebetyg på samma villkor som alla andra sökande.

Dela:

Kontakt

Katta Laurin

Verksamhetschef Nationell idrottsutbildning

08-746 12 39

katar­ina.l­aurin­@solna.se

Skicka meddelande till Katta Laurin