Vinnarböcker utsedda av bokjuryn i Solna Sundbyberg

Bokjuryn låter elever rösta fram årets bästa böcker och sporrar många att läsa mer. Det är också ett sätt att vara delaktig i en demokratisk process.

pristagare Nikolas och prisutdelare isak Kullman
Isak Kullman från Solna-Sundbybergs bokjury delade ut böcker till pristagarna på skolan. Vinnaren Nikola visar sitt pris: boken Dagbok för alla mina fans. Foto: Skytteholmsskolan

Varje år läser och röstar elever på sina favoriter bland de barn- och ungdomsböcker som givits ut under året. Solna - Sundbyberg anordnar tillsammans bokjuryn, i år med stöd av Signalisten och Förvaltaren. Skytteholmsskolans elever har varit flitigast på att lämna in röster av alla skolor i Solna och fem elever på skolan vann fina priser.

Eleverna Grigorios Vasileion 12 år, Alexandra Sångberg 10 år, Mehdi Rehman 9 år, Nikola Radojcic 12år, Eliza Wesström 12 år och Maja Mardini 10 år var lyckliga vinnare av bokjuryn på Skytteholmsskolan.

Fem av eleverna fick varsin bok som huvudansvarige bibliotekarien för Solna - Sundbybergs bokjury, Isak Kullman, delade ut. Signalisten har i år sponsrat bokjuryn och representanten Tobias Pettersson delade ut storvinsten, en Ipad, till en glad Maja.

prisutdelare och pristagare av förstaprisetBokjuryns böcker är indelade i olika ålderskategorier. I kategorin 6 - 9 år röstade eleverna fram boken Modemysteriet av Martin Widmark och i 9 - 12 år vann Sal 305 av Ingelin Angerborn.

Med på prisutdelningen var även Beatrice Winkler-Greppi, bibliotekspedagog för lågstadiet och Johanna Rönnqvist, bibliotekspedagog för mellanstadiet samt rektor Katarina Koto.

- Syftet till att vi deltagit i bokjuryn är främst att upplysa barnen om alla nya böcker och sporra dem att läsa och upptäcka hur kul det är, samtidigt som de kan vinna priser, säger Beatrice Winkler-Greppi, bibliotekspedagog på skolan.

Elever från Bergshamra, Ulriksdal, Ekensberg, Granbacka och Råsunda skolor har deltagit i årets bokjury. Biblioteket i Bergshamra anordnade en Bokjuryfest med inbjudna förskolor i samband med att resultatet tillkännagavs. Även på Ulriksdalsskolan, Bergshamraskolan och på Granbackaskolan har elever vunnit böcker.

Läs mer om bokjuryn Solna - Sundbyberg och se en kort film där vinnarna avslöjas

Dela: