Bergshamraskolans aula nyinvigd med dans, konst och musik

Fredagskvällen den 17 februari blev höjdpunkten på en period med konst, kultur och teknisk upprustning - och samtidigt startskott för en mer tillgänglig aula för elever i Bergshamra.

Flyttfågel- Här på er skola finns det barn som flyttat hit och barn som flytt hit. Och tillsammans har ni elever här på skolan i åk 8, med hjälp av Ester Svensson Ali, jobbat med temat flyttfåglar och vad som är ett hem. Så hit till Bergshamra-skolans aula har flyttfåglarna redan kommit, och de stannar här.

Så beskrev Marianne Damström Gereben, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Skapande skola-projektet som föregått nyinvigningen av den upprustade aulan i Bergshamraskolan. Och så här beskrev Claes Dahlén från Bergshamrapartiet deras vision om aulan:

- Vi vill att aulan ska vara en plats där varje elev får utvecklas och utrymme att växa. Vi vill att aulan ska vara den bullriga, stökiga, svettiga experimentverkstad som varje bra kulturlokal är. En plats där varje barn och ungdom kan testa sina gränser – och övervinna dem. Vi vill att den här aulan ska vara en plats där alla vågar ta plats.

Dansen Flyttfåglar av Solna kulturskolas danslinje

I och med de tekniska förbättringar som gjorts i aulan, får både Solna kulturskola och Bergshamraskolan bättre förutsättningar för sin verksamhet. Elever från Danslinjen i Bergshamra framförde bland annat en egen koreografi med egen ny musik som heter "Flyttfåglar" och handlar om hur man som tonåring kan känna sig som en flyttfågel som skulle vilja flyga bort ett tag och komma tillbaka när det trista, kalla, mörka är över.

Elever från Solna kulturskola framträder under nyinvigningen av aulan i Bergshamraskolan.

Solna kulturskola bjöd också på tvärflöjt, piano, streetdance och barnkör. Invigningstalare under kvällen var rektor Curre Olsson.

Under invigningen kunde besökarna se elevernas keramikverk och höra dem berätta om projektet och sina alster. Läs mer om projektet här.

De 49 fåglarna i Svensson Alis konstverk "Flyttfåglar" associerar till olika världskulturer och pryder nu väggar och fasader i och omkring aulan. Här kan du se en bild som illustrerar varje fågels ursprung (PDF-dokument, 1,5 MB).

Flyttfåglar

Dela: