Solna - Sveriges bästa företagskommun – 10 år i rad

För tionde året i rad är Solna den kommun i landet som har det bästa företagsklimatet. Idag avslöjar Svenskt Näringsliv resultatet av årets rankning som visar att Solna genomgående får höga betyg av företagen och att staden ligger i topp i de statistiska faktorer som också ligger till grund för rankningen.

- Solnas positiva utveckling är beroende av alla små och stora företag som finns och utvecklas här. De skapar jobb och vi kan matcha människor mot den lokala arbetsmarknaden. Att Solna vinner för tionde året i rad är därför fantastiskt, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Solna har nu blivit utsedd till Sveriges bästa företagskommun för tionde året i rad.

– Jag vill tacka alla som på olika sätt varje dag är med och bidrar till det här. I dag firar vi och i morgon fortsätter vi jobba för att bli ännu bättre, avslutar Pehr Granfalk.

I motiveringen till förstaplatsen lyfter Svenskt Näringsliv fram att det i Solna finns ett genuint intresse för alla sorters företag som vill etablera sig eller redan finns i staden. Solna skiljer sig från andra kommuner i sin dialog med näringslivet och sitt strukturerade förbättringsarbete.

En kommuns rankingplacering beror på företagens svar från enkätundersökningen och statistik från SCB (Statistiska centralbyrån) och UC AB (Upplysningscentralen). 31 000 företagare och 7 000 kommunpolitiker runt om i hela Sverige har tyckt till om företagsklimatet i 2017-års undersökning.

Hela rankinglistan hittas på www.foretagsklimat.se

Dela: