Solna klättrar i hållbarhetsrankning

Solna klättrar stadigt uppåt på Aktuell Hållbarhets årliga rankning över Sveriges mest hållbara kommuner och hamnar i år på plats 64 av landets 290 kommuner. En klar förbättring i jämförelse med föregående år då Solna rankades som nummer 161. Arbetet med kemikaliesmarta skolor och förskolor, ett nytt elavtal med enbart förnyelsebar el och framgångsrika insatser mot nedskräpning är några anledningar till det förbättrade resultatet.

Det är tidningen "Aktuell Hållbarhet" som för nionde året i rad rankat Sveriges kommuner utifrån deras arbete med hållbarhet. Kommunrankningen består både av en enkät som kommunerna själva fyller i och av statistik och information som samlas in från exempelvis Naturvårdsverket, Svenskt Vatten och Naturskyddsföreningen.

- Kul att vi klättrar i miljörankningen och att vårt arbete givit resultat. Arbetet för miljövänligt resande med utbyggnaden av tunnelbanan i Solna är en given framgångsfaktor för hållbar tillväxt, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

- Resultatet är en viktig signal om att vi arbetar i rätt riktning, där vi de senaste åren gjort insatser för en bra och giftfrimiljö för barnen i förskolan och förstärkt satsningen på energi- och klimatrådgivning, säger Anna Lasses, ordförande för miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Här kan du läsa mer om Solnas placering och vad staden fått poäng för: http://kommunrankning.miljobarometern.se/

Dela: