Priset Årets unga affärsidé gick till företaget Resteel

Många av Solnas företagare samlades på torsdagsmorgonen på Fjärilshuset Haga för att kora vinnarna av årets företagare, årets unga affärsidé, årets CSR-företag och årets miljöpris. Priserna delas ut av Solna stad till företagare som lyckats särskilt väl inom sitt område.

- Att jobba med näringslivsklimat och främja tillväxt är viktigt för att bryta utanförskap och säkra pengar till skola och omsorg. Sveriges bästa företagsklimat och välmående företag har under många år bidragit till Solnas positiva utveckling. Det har bland annat bidragit till att försörjningsstödet minskat med 73 procent sedan mitten av 2000-talet. Därför är det särskilt roligt att dela ut priser till företag i Solna som lyckats extra bra, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande

Vinnarna till det prestigefyllda priset Årets unga affärsidé blev Julia Östberg och Ebba Bengtsson från företaget Resteel. Företaget tillverkar ett magnetiskt underlägg som gör att man inte behöver använda två händerna för att lyfta till exempel en varm gryta. Produkten kan förenkla vardagen för många, inte minst den som är funktionsnedsatt. Som vinnare fick de ta emot rådgivningscheck från Handelsbanken och PwC och inte minst en prissumma check på 50.000 kronor sponsrad av Fabege.

Solna stads miljöpris tilldelas i år Svenska Brasserier för sitt arbete med Ulriksdals Värdshus. Svenska Brasserier har höga hållbarhetsambitioner och vid Ulriksdals Värdshus satsar de på att skapa ett slutet kretslopp och på att gynna den biologiska mångfalden.

Årets CSR-pris gick till Signalisten och Scandic Järva Krog och priset Årets företagare tilldelades solnaföretaget Hansa Engineering.

Dela: