Solna i topp med antal studentbostäder

Solna har 2600 studentbostäder och under nästa år projekteras det för ytterligare cirka 400. Antalet bostäder i dag utgör cirka 20 procent av hela Stockholms läns totala antal och innebär överlägset flest per capita.

SSCO:s Bostadsrapport 2015 visar att Solna är en av få kommuner som har en större andel studentbostäder och som även bygger ut med fler.

– Vi tar det största ansvaret för studenters boendemöjligheter i länet sett till både ytan och invånarantal. Nyligen gick vi med i projektet Sthlm6000+ i syfte att främja byggandet av studentbostäder i regionen. Men Solna ensamt kan omöjligen bygga för precis alla. Jag hoppas fler börjar ta ansvar för studenternas bostadssituation och inte bara vi, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

– Med tanke på att Solna tar störst ansvar i länet för studentbostäder, sett till vårt befintliga bestånd och de som ligger i plan, behöver vi inte forcera fram nya studentbostäder, avslutar Pehr Granfalk.

Solna planerar även för fler bostäder på KI-området. En detaljplan från i våras innebär cirka 400 nya student- och forskarbostäder samt kontor omfattande cirka 29 000 kvm på området.

Om Sthlm6000+

Sthlm6000+ är ett stadsutvecklingsprojekt med syftet att öka Stockholms attraktivitet som studentstad och bidra till att minst 6000 nya studentbostäder byggs i Stockholmsregionen till och med år 2017. Projektet ska även korta kötiden för en studentbostad och utveckla ny kunskap om framtidens studentboende.

Dela: