Signalbron till Arenastaden nu öppen

Framväxten av Arenastaden har nått en milstolpe. Idag öppnades Signalbron över järnvägsspåren och antalet vägar till Arenastaden är nu fyra mot tidigare två. Det går nu att gå, cykla eller köra rakt in till centrala Arenastaden, direkt från Frösunda.

- Arenastaden är en av de mest expansiva och snabbväxande stadsdelarna i Sverige. Ett antal stora företag har redan flyttat in och fler är på väg. I höst öppnar Mall of Scandinavia och om några år kommer 30 000 personer att arbeta i Arenastaden, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Signalbron är den sista stora pusselbiten för trafiken runt Arenastaden. Sedan augusti 2014 rullar tvärbanan hela vägen fram till Solna station, och i oktober 2013 öppnade Solna stations nya norra entré med Målbron mot Arenastaden och Frösunda.

- Signalbron är en förutsättning för att trafiken i och runt Arenastaden ska fungera. Nu finns fyra tillfarter istället för två. Tillsammans med trafiklösningarna vid Ritorp och Frösundaleden avlastar Signalbron nu Solnas lokalgator, samtidigt som tillgängligheten till Arenastaden förbättras, säger Pehr Granfalk.

Några ytterligare trafikförbättringar tillkommer. Exempelvis Råsta Strandväg, som idag har begränsad framkomlighet på grund av byggtrafik, kommer att öppnas helt i takt med att alla byggen avslutas.

Nästa år ska bygget av tunnelbanans nya gula linje påbörjas, från Odenplan till Hagastaden och vidare till Arenastaden.

Dela: