Prisvinnande innovation utmanar konservativ bransch

BuildSafe har utvecklat en mjukvara och mobilapp som kan rädda liv, som ger snabb och enkel överblick över alla säkerhetsfrågor i byggprojekt. BuildSafe har samarbetat med branschen i utvecklingen och under hösten med KTH för att utvärdera verktyget. På tisdagen mottog de priset Årets unga affärsidé 2015, Solna stads pris till unga innovatörer.

- Jätteroligt och superinspirerande, det här kommer verkligen hjälpa oss att synas och vi ser stora möjligheter att jobba i Solna, säger Viktor Broberg, vd på BuildSafe.

- Att uppmuntra unga entreprenörer är viktigt och ger resultat. Företagande säkrar jobben och tillväxten och i Solna vill vi se fler unga entreprenörer, säger kommunstyrelsens ordförande, Pehr Granfalk.

Juryns motivering:

En affärsidé som, med innovativ digital teknik, kan utveckla en av världens mest traditionella och konservativa branscher. Produkten, som har stor utvecklingspotential, kan rädda liv genom att risker tidigt identifieras och åtgärdas. Årets drivande pristagare har uppfunnit och utvecklat denna smarta produkt som utöver att vara en bärande affärsidé också bidrar till att göra byggbranschen säkrare. Unga entreprenörer som dessa bidrar starkt till att lysa upp Solnas stjärnhimmel.

Årets unga affärsidé omfattar en prissumma på 50 000 kronor till stöd för fortsatt utveckling. Priset delas ut i samarbete mellan Solna stad, Fabege, PwC och Handelsbanken.

Nominerade kandidater till priset Årets unga affärsidé 2015:

  • BuildSafe, Viktor Broberg, Deniss Karavajev, Leo Sydow, Johan Brunedal, Samuel Jaeger
  • Lavando, Amin Ziani
  • Proper Exports, Armando Neves och David Jaleh
  • Festivalkungen, Jonatan Arblom Sundblad och Gustav Alé Svensson
Dela: