Företagen rankar Solna främst - igen

För åttonde året i rad är Solna etta i Svenskt Näringslivs ranking av näringslivsvänligheten i landets kommuner. Resultatet bygger inte minst på företagens egna bedömningar.

- Jag är mycket glad över att Solna – igen – får det här kvittot på att hårt arbete lönar sig. Men att vara näringslivsvänlig är inget självändamål. Ett starkt näringsliv är en grundförutsättning för att människor ska kunna jobba och skaffa sig makt över sina egna liv, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Detta är åttonde året i rad som Solna rankas främst i Svenskt Näringslivs ranking av Sveriges kommuner, och nionde gången på femton år.

- Det är de många starka företagen - stora som små - som gör att vi tillsammans kan utveckla Solna. De bidrar till att arbetslösheten hålls nere och tillväxten uppe och till att vi kan fortsätta utveckla en välfärd som kommer alla till del, säger Pehr Granfalk.

Rankingen bygger på företagens egna bedömningar av företagsklimatet i landets kommuner, tillsammans med statistiska faktorer som andelen sysselsatta, företagare och nyföretagsamma människor.

I Solna växer sex nya stadsdelar växer fram, samtidigt som arbetet med att utveckla Bergshamra och Hagalund fortsätter. Inflyttningen av företag och nya solnabor är mycket hög. Nästa år börjar tunnelbanans nya gula linje att byggas, upp från Odenplan.

Kontakt:
Teo Zetterman
Pressansvarig, Solna stad
mobil 072-202 33 56

Åsa Bergström
Näringslivschef, Solna stad
mobil 070-288 58 90

Dela: