Pehr Granfalk blir ny kommunstyrelseordförande i Solna

Kommunalrådet Pehr Granfalk (M) har valts till ny kommunstyrelseordförande i Solna. Valet förrättades på kommunfullmäktige på måndagskvällen. Pehr Granfalk tar över efter Lars-Erik Salminen vid årsskiftet.

– Jag är mycket glad över förtroendet och ödmjuk inför uppgiften. Till dess Lars-Erik sitter kvar ska jag lyssna in och fördjupa mig i verksamheterna, säger Pehr Granfalk.

Den moderata fullmäktigegruppen föreslog enhälligt Pehr Granfalk till kommunstyrelseordförandeposten.

Pehr Granfalk har tidigare suttit i kommunfullmäktige, varit ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden samt social- och kompetensnämnden. Sedan 2006 sitter han i kommunstyrelsen och 2009 blev han kommunalråd på halvtid för arbete, integration och socialtjänst där han främst ägnat sig åt arbetslinjen och integrationsfrågor. Han har även haft flera bolagsuppdrag som relaterar till miljöfrågor exempelvis avfallshantering och vattenrening. Därutöver är han vice ordförande i Solna och Sundbybergs gemensamma fjärrvärmebolag Norrenergi.

Pehr Granfalk är 35 år, född och uppvuxen i Solna och har examen i medie- och kommunikationsvetenskap. Han har varit verksam i staden politiskt sedan 1994.

För mer information, kontakta:
Pehr Granfalk, kommunalråd, 076-771 31 78
Anton Vajk, politisk sekreterare, 070-524 14 82

Dela: