Bandy-SM flyttar till Swedbank Arena 2013

Den svenska bandyfinalen kommer från och med 2013 spelas på nya Swedbank Arena i Solna. Prestigeuppdraget vanns i tuff konkurrens och löper på fem år med option på ytterligare fem. Svenska Bandyförbundet ser flytten till Sveriges modernaste arena som ett lyft för hela bandysporten i Sverige.
Swedbank Arena i Solna, som står klar hösten 2012, blir då Sveriges nya nationalarena för fotboll. Nu står det klart att arenan även kommer att bli värd för en svensk klassiker – bandyfinalen.
– Bandyfinalen är en av landets största idrottshändelser och för oss kommer flytten till Swedbank Arena innebära ett rejält lyft både för själva finalen, men även för bandysporten. Arenan ger oss möjligheter att ge åskådaren en bättre upplevelse, men viktigt är också att vi kommer kunna stärka bandysporten ekonomiskt, säger Håkan Ramsin, ordförande vid Svenska Bandyförbundet.
Konkurrensen har varit tuff och flera av Sveriges största arenor kämpade för att få arrangera bandyfinalen. Kontraktet mellan Swedbank Arena, Svenska Bandyförbundet och Föreningen Svensk Elitbandy löper på fem år med option på ytterligare fem.

– Swedbank Arena är självklart både glada och stolta över att stå som värd för bandyfinalen. Vi har gått segrande ur en tuff upphandling om en aktivitet som alla svenska arenor drömmer om, och vi ser fram emot att tillsammans med Bandyförbundet skapa en riktig folkfest kring bandyfinalen, säger Christian Alexandersson, vd på Swedbank Arena.

1912 spelades bandyfinalen på Råstasjön, som ligger precis runt hörnet från Swedbank Arena, och ungefär hundra år senare flyttar alltså finalen tillbaka till Solna.

– Solna har stolta idrottstraditioner och för oss kommer bandyfinalen betyda att idrottssverige har ännu en anledning att rikta sina blickar mot Solna. Vi vill bygga vidare på det som Uppsala skapat kring finalen och hoppas kunna engagera hela staden, säger Lars-Erik Salminen, kommunstyrelsens ordförande i Solna.

För ytterligare information kontakta:

Christian Alexandersson, vd Swedbank Arena, 070-253 83 00, christian.alexandersson@arenastaden.se

Malin Sparf Rydberg, kommunikationschef Swedbank Arena, 070-477 17 00, malin.sparfrydberg@arenastaden.se

Håkan Ramsin, ordförande Svenska Bandyförbundet, 070-590 16 20, hakan@ramsin.nu

Dela: