Teaterchef Kjerstin Dellert - en god ambassadör för Solna

Teaterchef Kjerstin Dellert blev - som tidigare meddelats på denna plats - den första som fick ta emot stipendium ur Anders Gustâvs Minnesfond. Stipendiet bestod av en check på 25 000 kronor samt en medalj.

Ordföranden i Anders Gustâvs Minnesfond, Lars Söderblom, hade äran hade överräcka en check på 25 000 kronor till Kjerstin Dellert.

Priset delades ut vid en välbesökt sammankomst i kommunfullmäktigesalen i Solna stadshus tisdagen den 17 mars. Samtidigt blev det en varm hyllning till borgmästaren Anders Gustâv som hastigt gick bort för exakt tre år sedan.

Kjerstin Dellert fick utmärkelsen för sitt 30-åriga arbete med att återskapa Confidencen från fullständig ruin till den juvel den är idag i Solnas kulturutbud. Kjerstin är också en god ambassadör för Solna genom att ständigt påminna om att Confidencen ligger i Solna och hur positivt hon upplever detta.

- Jag är oerhört glad och stolt och jag hoppas att ni känner min glädje över att mitt arbete med Confidencen uppmärksammas på detta sätt, sa Kjerstin Dellert i sitt tacktal.

Vid stipendieutdelningen medverkade också fyra kända solnabor; professor Leif GW Persson, fd LO-ordföranden Stig Malm, hederspresidenten i UEFA Lennart Johansson och Solnas borgmästare Lars-Erik Salminen. Deras uppgift var att fundera över varför det går så bra för Solna. Samtalet leddes av Viktor Petrovski.

De positiva ordalagen var många och handlade mycket om självförtroende, samråd och samhörighet i det politiska livet, klok ekonomisk förvaltning, företagsvänlighet, nationalstadsparken och bredden och toppen inom idrotten. Men även Solnas förmåga att vara positiv och tro på framgång även i rådande lågkonjunktur.

Självklart nämndes också bygget av nya nationalarenan, AIK, Solna Vikings, Karolinska sjukhuset, Karolinska Institutet och Confidencen som viktiga faktorer att vara stolta över och som bidrar till framgångarna.

Dela: