Nyhetsarkiv

Lär dig cykla - nybörjarkurs för vuxna och ungdomar

25 juni 2018

Behöver du kunna cykla inom ditt nuvarande eller framtida jobb? Vill du cykla till jobbet eller skolan, eller bara ta en cykeltur med vänner och familj? Den 22 augusti startar nästa cykelkurs i Solna för dig som är nybörjare.

Jay-Z & Beyoncé på Friends Arena 25 juni

20 juni 2018

Måndag den 25 juni kommer närmare 50.000 besökare ta sig till Solna och Friends Arena. Då går nämligen världsartisterna Jay-Z och Beyonces konsert "OTR II Tour" av stapeln med start klockan 19.00. För en smidig transport till arenan, tänk på att planera din resväg och om du inte går eller cyklar - tänk gärna kollektivtrafik. För just detta evenemang rekommenderar SL framförallt tunnel- och tvärbana. Mer info nedan!

Eldningsförbud upphört i Stockholms län

18 maj 2018

De kommuner som omfattas av Storstockholms brandförsvar, där Solna ingår, har beslutat att tidigare eldningsförbud upphört. Detta gäller från och med den 21 juni klockan 12.00. Fortfarande ska eldning genomföras på ett uppenbart säkert sätt och under stor försiktighet.

Nya avtal med högre kvalitetskrav för Solnas äldreboenden

21 juni 2018

Under våren har Solna stad genomfört en stor upphandling gällande driften av stadens vård- och omsorgsboenden. Torsdagen den 21 juni tecknades avtalen med de utförare som tar över driften i Solna upp till elva år framåt. Avtalen börjar gälla den 1 mars 2019.

Resultat av brukarundersökningen Förskola & Skola 2018

21 juni 2018

Nu kan du ta del av resultaten från Barn- och utbildningsförvaltningens brukarundersökning som genomfördes i april och maj 2018.

Anmälan till Prins Daniels Lopp har öppnat

20 juni 2018

Söndag 16 september klockan 11-15 välkomnas familjer till Pep-dag i Hagaparken. Barn födda 2006–2012 kan springa Prins Daniels Lopp. Deltagande är gratis och alla deltagare får medalj.

Klartecken för ny simhall i Solna

20 juni 2018

En vacker och praktisk simhall med bland annat tio simbanor om 25 meter, rehab-, undervisning- samt barnbassäng. Dessutom kommersiella kontor i våningarna ovanför, som bidrar till både finansiering och ökad känsla av rörelse i området. Det är innehållet i det detaljplaneförslag som klubbats av Byggnadsnämnden den 14 juni, och som nu går vidare till Kommunfullmäktige för slutgiltigt fastställande.

Öppettider i sommar

25 juni 2018

Under perioden 25 juni till den 27 juli stänger recptionen i stadshuset en timme tidigare än vanligt på onsdagar (nya öppettiden 08.00-17.00), i övrigt gäller ordinarie tider.
Här hittar du utförliga öppettider för receptionen i stadshuset, kontaktcenter, Solnas socialförvaltning och Solna Vuxenutbildning.

Tre nya aktivitetsparker byggs i Solna

19 juni 2018

På initiativ av Generation Pep kommer Solna stad och Fabege i samverkan att uppföra tre aktivitetsparker – så kallade Pep Parker – i Huvudsta, Arenastaden och Hagaparken. Syftet med parkerna är att ge barn, ungdomar och vuxna förutsättningar till lek, rörelse och vardagsmotion tillsammans.

Lekplatsupprustning runtom i Solna

18 juni 2018

Lekplatserna i Solna är uppskattade av både stora och små, och nyttjas ofta i både ur och skur. För att rusta och göra lekplatserna än lekvänligare runtom i staden har en utökad satsning om fem miljoner kronor gjorts i årets budget. Först ut att rustas är Stenbacka och Västra Skogens lekplatser. Därefter följer även Carl Thunbergs, Harens och Granlidens lekplatser under året.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 90 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde