Nyhetsarkiv

KOMET-utbildningar våren 2019

18 december 2018

Planering pågår just nu inför vårens utbildningar. Mer information och möjlighet att anmäla sig kommer i början januari.

Kommunfullmäktige sammanträder

17 december 2018

Måndagen den 17 december sammanträder kommunfullmäktige i Solna stadshus. Följ mötet på plats eller via livesändningen på webben. Start kl 18.00!

Den nya mötesplatsen i Bagartorp har öppnat

12 december 2018

Stadsdelen Bagartorp ska utvecklas med nya bostäder, upprustade stråk och entrétorg till Ulriksdals pendeltågsstation. Innan nästa etapp påbörjas öppnar nu en tillfällig mötesplats för aktiviteter som utegym, padeltennis och stadsodling i området.

Fem nya kvarter i populära Järvastaden

11 december 2018

I populära Järvastaden planeras det för fem nya kvarter med alltifrån bostäder, verksamheter i bottenvåning, en större förskola samt en park i anslutning. Totalt beräknas kvarteret Linnean rymma mellan 800-900 lägenheter, och Järvastaden i sin helhet när den är fullt utbyggd kommer vara hem åt ca 12 000 personer.

Solnas stadsmiljöpris 2018 till Frösundavik – Kasernen 8

7 december 2018

Vinnare av stadsmiljöpriset år 2018 är Frösundavik - Kasernen 8. Det fastställdes av byggnadsnämnden på sammanträdet den 6 december. Priset tilldelas sedan 1998 årligen en byggnad eller liknande som på ett bestående sätt förskönat stads- eller landskapsbilden.

SKL:s Öppna jämförelser för grundskolan 2018

6 december 2018

Varje år presenterar Sveriges kommuner och landsting sina Öppna jämförelser för grundskolan i Sverige. I årets resultat ser Solna stad en positiv utveckling och flyttar sig från plats 112 till plats 103 i rankningen över alla kommuner i Sverige.

Samråd kring fria vandringsvägar för fisk och fauna vid Råstasjön

5 december 2018

Idag den 5 december med start kl 18.30 hålls ett samråd angående planerna att skapa fria vandringsvägar för fisk och fauna vid Råstasjön. Mötet hålls i Kommunfullmäktigesalen i Stadshuset (Stadshusgången 2, Solna stad) och är naturligtvis öppet för allmänheten.

Lika lön oavsett kön i Solna stad

4 december 2018

Kompetens och erfarenhet går före kön – det visar färsk lönestatistik för medarbetare inom Solna stad. Totalt sett har kvinnor i genomsnitt en högre månadslön än männen, och för de flesta yrkesgrupper är lönerna likvärdiga oavsett kön.

Uppmärksamma Finlands självständighetsdag!

3 december 2018

Välkommen att uppmärksamma Finlands självständighetsdag den 6/12 kl. 17–20.30 med en stämningsfull kväll på biblioteket i Solna C. Tänd minnesljus och smaka finska delikatesser. Ta del av kantelemusik, sång och filmvisning.

Julgranar och juleljus på plats inför advent

28 november 2018

Runtom i Solna placeras just nu årets julgranar ut, redo att sprida julstämning inför helgen och första advent. Totalt tio granar rör det sig om, som med sina tio meter är betydlig större än föregående år och som dessutom försetts med gjutna julgransfötter. Även julbelysning kommer att lysa upp staden på flera håll, nytt för i år är att Evenemangsgatan i samarbete med Fabegé får en ny utformning på sin julbelysning.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde