Nyhetsarkiv

Världsbokdag, filmpremiär och blomstrande vårfest i helgen

20 april 2017

Världsbokdagen, 1700-talsspöken, fagning, blomstrande vårfest och en konstnär som påstår att "Himlen är fejk". Helgen i Solna bjuder som så ofta på lite av varje...

Nu är stadens alla äldreboenden med demensinriktning Silviacertifierade

21 april 2017

Fredagen den 21 april 2017 Silviacertifierades två av våningarna på Polhemsgårdens äldreboende, och därmed fullbordas stadens stora satsning på utbildning inom demensvård. Satsningen innebär att Solna stad, tillsammans med Tyresö kommun, är de enda av stiftelsen Silviahemmet helcertifierade kommunerna i landet.

Historisk satsning på kollektivtrafik och bostäder i Solna

21 april 2017

Idag, fredagen den 21 april, presenterades och signerades en omfattande kollektivtrafik- och bostadssatsning för Stockholmsregionen. Den innebär en tunnelbanestation i Hagalund samt en tunnelbanelinje mellan Älvsjö och Fridhemsplan, utbyggd Spårväg syd, förlängd Roslagsbana till City och över 100 000 bostäder.

Berättande och läsning skapar intresse för ordets magi

21 april 2017

Solnas skolor firar på olika sätt världsbokdagen för att lyfta språkets och litteraturens betydelse, skapa ökad nyfikenhet för språket och inspirera till läsning. På Ekensbergsskolan och Skytteholmsskolan var det författarbesök och utställning med barnens egna berättelser.

Fler sommarjobb till stadens ungdomar

20 april 2017

Sommarjobben som staden erbjuder ska ge ungdomar en inblick i och erfarenhet av arbetslivet. På två år har sommarjobben tredubblats i Solna stad tack vare ett bra samarbete med företagare och genom att redan i upphandlingsfasen ställa tydliga krav på stadens leverantörer om att de ska erbjuda platser för sommarjobbare.

Mobila miljöstationen besöker sju nya platser i Solna

18 april 2017

Nu utökas rutten för den mobila miljöstationen med ytterligare sju platser i Solna. Det gör det möjligt för ännu fler solnabor att återvinna farligt avfall och grovavfall nära hemmet.

Solenergiseminarium för villaägare

18 april 2017

Nyfiken på solenergi? Så går det till från idé till färdig anläggning! I maj anordnar Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen seminarier om solenergi med syfte att visa hur du går från idé till färdig anläggning. Seminariet vänder sig främst till villaägare men även du som bor i en bostadsrättsförening är varmt välkommen den 11 maj till Solna stadshus.

Hattparad och påskfika på seniorträff Ankaret

13 april 2017

Torsdagen den 13 april var det åter dags för hattparad på seniorträff Ankaret för Solnas seniorer. De som ville dök upp med egengjorda hattar i alla dess former och färger. Utöver hattparaden bjöds besökarna även på musikunderhållning av Fyrtiotalisterna och påskfika. Nedan hittar du bilder från en del av hattarna från paraden!

Stängt långfredag och annandag påsk

12 april 2017

På långfredagen 14 april och annandag påsk 17 april håller de flesta av stadens verksamheter stängt. Det gäller till exempel stadens kontaktcenter samt receptionerna i Solna stadshus och på Englundavägen.

Nu får gator i Bergshamra ny asfalt

12 april 2017

Att underhålla stadens gatunät är ett ständigt pågående arbete med insatser runt om Solna. Under april lägger vi ny asfalt på Barks väg och Björnstigen i Bergshamra för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten på vägarna.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 213 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde