Nyhetsarkiv

Här kan du läsa alla nyheter på solna.se så långt tillbaks som den 1 januari 2007.

Bergshamraskolans aula nyinvigd med dans, konst och musik

20 februari 2017

Fredagskvällen den 17 februari blev höjdpunkten på en period med konst, kultur och teknisk upprustning - och samtidigt startskott för en mer tillgänglig aula för elever i Bergshamra.

Bergshamraskolans aula nyinvigd med dans, konst och musik

20 februari 2017

Fredagskvällen den 17 februari blev höjdpunkten på en period med konst, kultur och teknisk upprustning - och samtidigt startskott för en mer tillgänglig aula för elever i Bergshamra.

Ett hem kan vara mycket mer än bara ett hus

17 februari 2017

Utanför Bergshamraskolans bibliotek är elever från klass 8a och 8b samlade. De är laddade inför dagens vernissage. Under höstterminen har de, tillsammans med en konstnär och kulturpedagog, arbetat i konstprojektet Flyttfåglar.

En helg med hinder för tusentals motionärer

17 februari 2017

På Överjärva gård startar Kulturlandskaparna sin lammklubb för barn i helgen. Medan lammen hoppar och skuttar i hagen, gör några tusen motionärer detsamma på Friends Arena, där andra upplagan av Arena Run genomförs på lördagen. Välkomna till ännu en solnahelg med lite av varje på menyn!

Dags att ansöka om tillstånd för uteservering

16 februari 2017

Om man vill ha uteservering måste man ansöka om tillstånd för markupplåtelse. Det gör man hos polismyndigheten i Stockholms län, och det är nu dags att ansöka inför våren.

Stark och stabil ekonomi i Solna

14 februari 2017

Det preliminära bokslutet för Solna stad 2016 visar på ett stabilt resultat. Staden växer i snabb takt och tar samtidigt ansvar för en god och långsiktigt hållbar ekonomi. Ekonomin är i balans och verksamheterna har god måluppfyllelse.

Draknäste för UF-företagare

13 februari 2017

För att få testa sina idéer arrangerade Solna stad den 10 februari en pitchövning för elever på Solna gymnasium som driver UF-företag.

Möt en Augustprisvinnare i helgen

10 februari 2017

Ett av helgens tips är möjligheten att träffa Ann-Helén Laestadius på Bergshamra bibliotek på lördag. Hon vann Augustpris i barn- och ungdomskategorin nyligen, för sin bok Tio över ett. Vernissage hos hembygdsföreningen, elitmatcher i Solnahallen och en vandring till Ulriksdal är andra punkter på helgschemat.

Solna stad och polisen ger löfte till solnaborna

10 februari 2017

Solna stad och polisen har skrivit under en överenskommelse om samverkan och ger nu ett gemensamt medborgarlöfte till solnaborna. Löftet innehåller ett antal konkreta åtgärder för att öka tryggheten i den offentliga miljön, med särskilt fokus på brottsutsatta platser. Under 2017 ska polisen bland annat öka sin fotpatrullering och Solna stad ska intensifiera arbetet mot nedskräpning. Målet med aktiviteterna är att öka tryggheten och minska antalet brott.

Nu införs servicedagar varannan vecka på stadens gator

8 februari 2017

Nu införs servicedagar varannan vecka på stadens gator. Det gör tätare städning och vinterunderhåll möjligt. Det blir också enklare att hitta annan parkering då de nya servicetiderna är uppdelade i kortare pass om 3-4 timmar och inte gäller på alla gator samtidigt i ett område. Omskyltningen pågår just nu och kommer att vara klar till sommaren 2017.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 213 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde