Nyhetsarkiv

Invigning av Råsunda centralskola på första skoldagen

21 augusti 2018

På den allra första skoldagen på höstterminen möttes eleverna och personalen på Råsunda centralskola av frukost och invigningstal. Den nya skolan, som kan ta emot 340 elever i fyra parallella årskurser, har moderna lokaler med fina möbler och gemensamma sällskapsytor. Skolmaten lagas på plats i skolans storkök.

Skolstart – visa varandra hänsyn i trafiken

20 augusti 2018

Solnas skolbarn kommer nu tillbaka efter sommarlovet. Med fler barn i rörelse i staden är det extra viktigt att visa mer hänsyn och omtanke, för en tryggare trafikmiljö. Under sommaren har åtgärder genomförts vid två av stadens skolor för att skapa en tydligare, tryggare och mer strukturerad trafikmiljö och fler skolor står på tur framöver.

Val 2018 i Solna – förtidsrösta från den 22 augusti

16 augusti 2018

Den 9 september är det val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige, men förtidsröstningen öppnar redan den 22 augusti. Just nu utbildas 400 röstmottagare som tar emot på valdagen i 45 vallokaler runtom i Solna.

Eldningsförbudet upphävs

15 augusti 2018

Onsdagen den 15 augusti 2018 upphävs det tidigare utfärdade eldningsförbudet i Stockholms län. Anledningen är att det inte längre föreligger så pass hög risk för antändning och spridning av brand i skog och mark för att motivera ett eldningsförbud. Upphävningen gäller från klockan 14:00.

Nästa steg i utvecklingen för Solnavägen och Södra Hagalund

15 augusti 2018

Solnavägen och området kring Södra Hagalund fortsätter att utvecklas. Kommunstyrelsen har beslutat om en principöverenskommelse med Vasakronan som ger nya arbetsplatser och butikslokaler i anslutning till den nya tunnelbanestationen, samt bidrar till medfinansieringen av den nya stationen.

Skolstart - välkommen till ett nytt läsår i Solna!

15 augusti 2018

Välkommen till Solnas skolor, vi ser fram emot en ny, lärorik termin tillsammans med dig och dina kompisar.

Solna firar 75 år som stad med jubileumsbok

8 augusti 2018

Jubileumsboken för Solna stads 75-årsfirande finns nu att läsa, låna eller köpa på biblioteket. Intäkterna från försäljningen går till skolbiblioteken och läsfrämjande verksamheter för barn och unga.

Höstens aktivitetsprogram för seniorer är här

7 augusti 2018

Nu kan du ta del av vad hösten 2018 har att erbjuda hos Solnas alla seniorträffar! Det gedigna utbudet av kurser och aktiviteter listas i den digitala broschyren som även finns att hämta som fysiskt exemplar hos seniorträffarna eller i stadshuset.

Arsenal möter Lazio på Friends Arena lördag 4/8 - tips inför besöket!

2 augusti 2018

Till helgen väntas storpublik till Solna och Friends Arena när de europeiska storlagen Arsenal och Lazio vässar formen i en träningsmatch, med start är 20.00. För en smidig transport, tänk på att planera din resväg! Och om du inte går eller cyklar - tänk gärna kollektivtrafik. För detta evenemang rekommenderar SL framförallt tunnel- och tvärbana. Mer info nedan!

Ny asfalt på flera gator i Solna

1 augusti 2018

Att hålla vägar och gator är i bra skick är ett ständigt pågående arbete, med insatser runt om i hela Solna. Det är viktigt för att möjliggöra framkomligheten och för att höja trafiksäkerheten på stadens vägar. I augusti under v. 32 kommer därför delar av Huvudstagatan, Storgatan och Frösundaleden att beläggas med ny asfalt. För att minimera påverkan på trafiken utförs arbetet mellan kl 20.00 på kvällen och 06.00 på morgonen, när trafiken är som lugnast.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 90 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde