Nyhetsarkiv

Fritidsledare cyklar för miljön

23 mars 2017

Alla fritidsklubbar, tonårsanläggningar och bemannade parklekar i Solna har försetts med cyklar som personalen kan använda. Det är en av flera långsiktiga insatser för miljön som genomförts av fritidsverksamheten inom kultur- och fritidsförvaltningen.

Fler synliga poliser och färre fulla papperskorgar

22 mars 2017

Den 17 mars bjöd stadens trygghetsråd in till ett öppet frukostseminarium med en presentation av resultatet av stadens trygghetsundersökning som genomförts av Stiftelsen Tryggare Sverige. Frukostseminariet inleddes av trygghetsrådets ordförande Samuel Klippfalk.

Trygghetsboenden byggs i Huvudsta och Bergshamra

22 mars 2017

Under omvårdnadsnämndens sammanträde den 21 mars 2017, antogs nämndens årsredovisning för 2016. Bland annat har satsningar på trygghetsboenden i Huvudsta och Bergshamra påbörjats. Totalt sett rör det sig om cirka 130 nya lägenheter som byggs för solnabor från 70 år och uppåt.

Grundvattenråd säkrar vattnets kvalitet

22 mars 2017

I februari bildades Norra Stockholmsåsens Grundvattenråd för att säkra ett rent och friskt grundvatten även i framtiden. Det är Sveriges andra grundvattenråd och en viktig milstolpe för de berörda kommunerna: Sigtuna, Upplands Väsby, Sollentuna och Solna. Värdet av bra vatten är något som uppmärksammas just idag - på Världsvattendagen.

Bli klimatsmart – tips på hur vi minskar både miljö- och klimatbelastningen

22 mars 2017

Här får du några konkreta tips från Energi- och klimatrådgivningen om hur du själv enkelt kan bidra till att minska din klimatpåverkan. Alla bidrag gör skillnad, från att slänga mindre mat till att släcka lampor i tomma rum. Du behövs i arbetet för ett hållbart klimat! När vi hjälps åt kan totalsumman av de små bidrag vi gör få stora effekter.

Klimatsmart i en växande stad

20 mars 2017

Under ett händelserikt 2016 tog Solna stad flera kliv framåt i miljöarbetet. Nämndernas årsredovisningar ger möjlighet till tillbakablick över ett år då arbetet mot ett naturreservat vid Råstasjön inleddes, en cykelplan antogs, ett nytt grönt elleverantörsavtal tecknades och ett grundvattenråd bildades. För att nämna några saker.

VM-kval Sverige-Vitryssland på Friends Arena

20 mars 2017

Lördag 25 mars möts Sverige-Vitryssland när vägen mot fotbolls-VM 2018 fortsätter för det svenska landslaget. Matchen spelas på Friends Arena med avspark kl 18.00.

Tidig vårhelg med fotboll, rockande sockor och Beethoven

17 mars 2017

På Skytteholms IP spelas två träningsmatcher inför fotbollssäsongen; på Solna Folkets Hus rockar man sockorna; på biblioteket diskuterar man Beethoven efter fredagsmyset. Typisk tidig vårhelg i Solna, med andra ord!

Fullt hus då internationella kvinnodagen uppmärksammades på Solna stadsbibliotek

17 mars 2017

Med anledning av internationella kvinnodagen bjöds journalisten och författarinnan Sinikka Ortmark Stymne in till en interaktiv föreläsning om jämställdhet, relationer mellan mödrar och döttrar, föräldrar och barn, krigs- och flyktingbarn.

Solna stad deltar i Earth hour

17 mars 2017

Lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 är det åter dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation. Tillsammans med andra kommuner och aktörer kommer Solna stad medverka i denna manifestation för vårt klimat genom att släcka ljuset under en timme. Hela denna vecka fokuserar vi lite extra på miljön!

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 213 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde