Nyhetsarkiv

Internationella modersmålsdagen

19 februari 2018

Välkommen till biblioteket i Solna centrum onsdag 21 februari. Då firar vi Solnas alla språk med sång, dans, lästips och kunskapsförmedling. Lär dig mer om hur du kan läsa tidningar från hela världen utan kostnad, och fördelarna med aktiv flerspråkighet.

Ökad trafiksäkerhet genom enkelriktning av Våtmarksvägen och Meanderslingan

19 februari 2018

From måndagen den 19 februari enkelriktas två gator i Järvastaden - Våtmarksvägen och Meanderslingan. Syftet är att höja trafiksäkerheten.

Helg med hinder

16 februari 2018

Årets upplaga av Arena Run fyller Friends Arena med mestadels alldeles vanliga motionärer som vill göra det lite extra krångligt för sig i den snygga hinderbanan. Fritt inträde för publiken. Filmworkshop för unga asylsökande och sagostund i retrostil står också på schemat denna helg.

Solnaborna samlade in 245 ton mer matavfall 2017

14 februari 2018

Under förra året samlade solnaborna och verksamheterna i Solna in totalt 2 491 ton matavfall. Det är 245 ton, eller 11 procent, mer insamlat matavfall än året innan. Matavfallet återvinns och blir både till biogas och biogödsel som leder till minskade utsläpp av växthusgaser. Tack alla ni som bidrar till ett mer hållbart Solna!

Anhörigprogram vid psykisk ohälsa eller sjukdom

14 februari 2018

När en person drabbas av psykisk ohälsa eller sjukdom berörs även du som lever i dennes närhet. Du som känner igen dig kan också behöva stöd för din egen del.

Barnperspektivet i fokus på bokrelease

13 februari 2018

I många familjer finns svårigheter att samarbeta vid exempelvis vårdnads-, boende- eller umgängesfrågor. För barn kan denna process vara både påfrestande och konstig. Därför "lanserar" nu Solna stad en pedagogisk bok riktad till barn med föräldrar som tycker olika.

Språket och leken lägger grunden

16 februari 2018

Förskolorna i Solna är en plats för både lek och lärande. Här sker utveckling av barnens språk under hela dagen, vid måltider, påklädning, i leken och i sagostunden. Pedagogernas kunskaper om språkutveckling bidrar till att barnen lär sig prata och ta de första stegen mot att läsa och skriva.

Timbuktu väcker läslust på Solna gymnasium

12 februari 2018

Ett läsprojekt på temat identitet och rasism i årskurs tre på Solna gymnasium innehöll bland annat ett mycket uppskattat författarbesök av Jason Timbuktu Diakité som tillsammans med eleverna diskuterade hans bok En droppe midnatt.

Dags för skräpplockardagarna 2018

12 februari 2018

År 2017 hamnade Solna på plats 11 av totalt 289 när Håll Sverige Rent rankade renhållningsarbetet i Sveriges kommuner. Det innebär att Solna befäste sin position i toppskiktet. En bidragande faktor var alla de solnahjältar som engagerade sig i spräpplockardagarna - totalt över 3700. Fr.o.m. 12 februari - 1 april kan alla som vill anmäla sig till årets insats.

Vad vill du jobba med i sommar?

15 februari 2018

Vill du sjunga, klippa gräs, svara i telefon, göra en film, servera på en restaurang eller starta eget företag? Nu är tiden inne för att söka sommarjobb i Solna, eller om du hellre vill vara din egen chef i sommar kan du ansöka om att starta eget företag.
Ansökningsperioden pågår mellan 12 februari-11 mars.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 234 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde