Nyhetsarkiv

Här kan du läsa alla nyheter på solna.se så långt tillbaks som den 1 januari 2007.

Ta en promenad i helgen!

20 januari 2017

En promenad runt Brunnsviken är alltid ett bra helgtips, inte minst denna gång eftersom Kafé Sjöstugan öppnar för säsongen. Gillar man Pokémon Go styr man lämpligen stegen även till Bergshamra bibliotek. Där blir det Pokémonlördag i helgen - och visste du att biblioteket är ett pokéstop?

Enklare och tydligare bygglovstaxa i Solna stad

19 januari 2017

Från och med 1 januari 2017 gäller en ny bygglovtaxa i Solna stad. Tack vare den nya taxan blir det enklare för den som söker bygglov i staden att på förhand få en tydlig uppskattning om vad avgiften för bygglovet kommer att bli. Den nya taxan omfattar alla ärenden som beslutas från och med den 1 januari 2017.

Solna stad topp 10 i Håll Sverige rent

18 januari 2017

Håll Sverige Rent rankar varje år kommunerna utifrån deras arbete mot nedskräpning och Solna klättrade under år 2016 från plats 76 till topp 10. Rankningen baseras bland annat på antalet skräpplockare, enkätfrågor om kommunernas förebyggande arbete mot nedskräpning och antalet förskolor som "flaggar grönt". Tillsammans bidrog över 5000 solnabor till en renare, snyggare och tryggare stad förra året!

Solna stad stöttar internationella studieresor för unga – dags för ansökan

17 januari 2017

Solna stads internationella kommitté har möjlighet att ge bidrag till barn- och ungdomsgrupper i Solna för studieresor utomlands. Syftet är att stödja utveckling av de kunskaper och färdigheter som krävs i en värld med täta kontakter över nations- och kulturgränserna. Nu är det dags att skicka in ansökan!

Drakägg invigs med drakparad

16 januari 2017

Drakäggen i Skytteholmsparken får sin officiella nyinvigning efter restaureringen nu på fredag, 20 januari. En parad med små och stora drakar inleder evenemanget. På torsdag ger biblioteket en workshop där man kan tillverka sin drakdräkt.

Uppgradering av idrottens bokningssystem Interbook

16 januari 2017

Under tiden 16-18 januari går det inte att göra nya bokningar av fotbollsplaner och sporthallar i Solna. Bokningssystemet Interbook uppgraderas och ersätts av det nya bokningssystemet Interbook Go!. Det nya systemet tas i drift torsdag 19 januari.

Helgen som avslutar julen

13 januari 2017

Vi mjukstartar året med ett sparsmakat helgtips som påminner om att det var jul för inte så länge sedan - julgransplundring sker nämligen både i Hagalund och Ulriksdal i helgen. Biblioteket breddar emellertid utbudet med lite fredagsmys och magi.

Tillfälliga bostäder för nyanlända

1 april 2016

Solna stad ska ta emot 268 personer med permanent uppehållstillstånd under 2016. Befintliga lägenheter räcker inte för att klara det mottagandet, utan staden måste även bygga tillfälliga bostäder. De nya tillfälliga bostäderna byggs på den plats där före detta Stenbacka skola låg.

Välkommen till en ny termin i Solnas förskolor och skolor

12 januari 2017

Barn- och utbildningsförvaltningen hälsar alla barn och elever välkomna till vårterminen 2017! För eleverna i grundskolan startade skolan på onsdagen den 11 januari.

Allmänhetens åkning på isbanor under trettonhelgen

19 januari 2017

På idrottsanläggningarna har vaktmästarna jobbat hårt efter veckans snöväder för att ploga och spola isarna inför helgen. Utifrån rådande väderförutsättningar planerar vi från idag, torsdag 5 januari till och med söndag 8 januari, att hålla utökade istider för allmänhetens åkning.


Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 227 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde