Nyhetsarkiv

Ny dagvattenstrategi för renare vatten och en grönare stadsmiljö

11 december 2017

Som en del i stadens strategiska miljöarbete har Solna stad nu antagit en ny dagvattenstrategi. Strategin skapar förutsättningar för en långsiktigt hållbar dagvattenhantering för renare vatten, grönare stadsmiljö och bättre möjlighet att hantera framtida klimatförändringar.

Kjerstin Dellert tilldelas Kulturarvsmedalj av Kungl. Patriotiska Sällskapet

11 december 2017

Kjerstin Dellert tog sig an restaureringen och återuppväckandet av Ulriksdals slottsteater Confidencen 1976, under sina sista år som operasångerska på Operan i Stockholm. Sedan dess har Confidencen, Sveriges äldsta rokokoteater, blivit en levande scen under Dellerts ledning. För detta förärades hon nyligen Kungl. Patriotiska Sällskapets medalj för bevarande av svenskt kulturarv.

Nytt år i nya lokaler för kulturskolan

11 december 2017

Under årets sista veckor går en del av flyttlasset från kulturskolans hus på Storgatan till nyrenoverade och anpassade lokaler i Parkskolan (tidigare Fridhemsskolan). Samtidigt kan befintliga elever börja anmäla sig till vårens kurser, medan nya elever kan anmäla sig först från 2 januari.

Ny insamlingsplats för den mobila återvinningscentralen i Bergshamra 11 december

11 december 2017

Idag, måndag 11 december, besöker den mobila återvinningscentralen för sista gången i år Bergshamra, men denna gång på ny plats: Ekorrstigen 2. Välkommen att lämna ditt farliga avfall och grovavfall mellan 16:30 – 19:30.

Bygglov klart för trygghetsboende med ca 80 lägenheter

11 december 2017

Byggnadsnämnden har beviljat bygglov till Signalisten för ett nytt trygghetsboende i Jungfrudansen, Huvudsta. Totalt kommer ca 80 lägenheter byggas avsedda för personer över 70 år. Med naturen om hörnet och direkt närhet till Skoga äldrecentrum ges optimala förutsättningar för ett trivsamt boende.

Flera julmarknader under andra adventshelgen

8 december 2017

Filmstadens julmarknad är en gammal tradition, och Fjärilshusets dito kommer kanske bli en ny; Kafé Sjöstugan, Överjärva gård, Kammarkören, Röda Korset och Quality Hotel Friends drar också sina strån till stacken för att sätta julstämning på helgen.

Klartecken för 31 nya hus i Järvastaden

8 december 2017

Populära Järvastaden växer och utvecklas. På Byggnadsnämndens möte den 6 december beviljades bygglov för totalt 31 hus i området Grankällan i nordöstra Järvastaden. Husen uppförs i form av radhus, kedjehus och sk stadsradhus om tre våningsplan. Totalt planeras det för 150 nya bostäder av småhuskaraktär i området.

Årets företagare blev Helena Wigart - Hansa Engineering

7 december 2017

Många av Solnas företagare samlades på torsdagsmorgonen på Fjärilshuset Haga för att glädjas tillsammans med vinnarna av Årets företagare, Årets unga affärsidé, årets CSR-företag och Årets miljöpris. Priserna delas ut av Solna stad till företagare som lyckats särskilt väl inom sina områden.

Stadsmiljöpriset 2017 till ombyggda kontorshuset Sparrisen

7 december 2017

Byggnadsnämnden utsåg vid årets sista sammanträde den ombyggda kontorsfastigheten Sparrisen i Huvudsta till årets Stadsmiljöprisvinnare 2017. Nomineringsmotiveringen löd:
"Genom omvandling av ett omodernt kontorshus till en byggnad med alltifrån service till kontor och boende utgör Sparrisen ett positivt exempel på praktiska lösningar i den växande staden. Med påbyggnad, omfärgning och balkonger har huset givits en helt ny identitet".

Trygghetsdialog på biblioteket

6 december 2017

Trygghetsrådet bjuder in till samtal om trygghets- och
säkerhetsarbetet i Solna stad med anledning av trygghetsundersökningen
som gjordes 2016.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 230 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde