Nyhetsarkiv

Ljusfest runt Brunnsviken 3 november

18 oktober 2019

Fackeltåg och eldshower i alla väderstreck lyser upp Brunnsvikens stränder första söndagen i november. Var med när Kungliga nationalstadsparken fylls av stämningsfulla uppträdanden, och njut av båtturer, restauranger, muséer och mycket mer denna kväll.

FN-dagen uppmärksammas med berättelser om förintelsen

18 oktober 2019

På FN-dagen torsdagen den 24 oktober lyfter Solna stad fram berättelser från förintelsen och hur det är att leva som diskriminerad minoritet. Fotografen och författaren Sanna Sjöswärd berättar om sin utställning "Fading Stories, pass them on" som porträtterar 23 överlevande från förintelsen. Efter presentationen visas filmen "Min judiska historia".

Bullrande arbeten vid bygget av ny simhall

16 oktober 2019

Under cirka tio veckor kommer arbetet med att lägga grunden för den nya simhallen i Ritorp, Frösunda att gå in i en intensiv period, med bullrande arbeten dagtid både vardag och helg.

Klartecken för ny högstadieskola i Bagartorp

16 oktober 2019

Kommunstyrelsen har beslutat om ett avtal som möjliggör en ny högstadieskola i Bagartorp. Etableringen ligger i linje med stadens skolförsörjningsplan.

Cher ger konsert på Friends Arena 17 oktober

15 oktober 2019

Legendariska artisten Cher är ute på världsturné och besöker Sverige för första gången på 14 år. Torsdag den 17 oktober ger hon en konsert på Friends Arena.

Pilotprojekt med ombyggda förskolor minskade barngruppernas storlek

16 oktober 2019

Ett pilotprojekt med ombyggnation av två förskolor möjliggjorde mindre barngrupper. Kommunstyrelsen har nu beslutat om en handlingsplan för minskad storlek på barngrupperna i förskolan och en satsning på två till tre ombyggda förskolor per år. Parallellt fortsätter arbetet med ökad personaltäthet och kompetensutveckling.

900 lägenheter vid Västra skogen och ny strandpromenad vid Mälaren

15 oktober 2019

I Ekelund, strax norr om Pampas Marina, byggs minst 900 nya bostäder, två förskolor och en upprustad strandpromenad vid Mälaren. Det innebär den principöverenskommelse med HSB som kommunstyrelsen beslutade om den 14 oktober. Samtidigt ger överenskommelsen ett bidrag till finansiering av en ny uppgång till Västra skogens tunnelbanestation.

Vinnarna i gång- och cykeltävlingen utsedda

9 oktober 2019

I den allra första upplagan av Solna stads tävling "Gå och cykla till skolan" deltog 12 skolklasser och de stolta vinnarna blev förskoleklass FA på Bergshamraskolan.

Världens äldsta bloggare inleder eMedborgarveckan

7 oktober 2019

Dagny Carlsson gick en datakurs vid 99 års ålder. Idag är hon 107 år, bloggar fortfarande och har givit ut en bok. eMedborgarveckan är en möjlighet för fler att få kontakt med sin digitala omvärld och alla möjligheter den erbjuder.

Så nöjda är Solnas äldre med hemtjänst och vård- och omsorgsboenden

3 oktober 2019

Höga betyg för valfrihet, inflytande och trygghet för hemtjänsten, men samtidigt ett lägre resultat på Solnas vård- och omsorgsboenden – det visar svaren från Socialstyrelsens enkätundersökning om vad de äldre tycker om äldreomsorgen.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde