Nyhetsarkiv

Säkrare och tryggare skolvägar i Solna

19 april 2018

För att höja trafiksäkerheten och öka tryggheten i trafikmiljön vid skolorna har ett genomförandeprogram för säkrare skolvägar beslutats i Tekniska nämnden. Insatser planeras i hela staden – först ut är Bergshamraskolan och Råsunda skola som får åtgärder utförda under året.

Solna nominerad till Årets Superkommun

19 april 2018

Solna stad är återigen nominerad till Årets Superkommun, som delas ut av tidningen Dagens Samhälle. Solna vann utmärkelsen 2016 och har varit en av tre toppkandidater varje år sedan priset instiftades för fyra år sedan. Vinnaren avslöjas på Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm den 16 maj.

Undvik onödiga risker och fallolyckor när du vårstädar

19 april 2018

När våren kommer passar många på att vårstäda och många äldre utsätter sig i samband med detta för onödiga risker. Det kan röra sig om allt mellan tunga lyft eller vågade balansakter för att nå bostadens dolda vrår. För att undvika risker och fallolyckor finns därför möjlighet att få hjälp!

Högre kvalitetskrav på skolmaten i ny upphandling

19 april 2018

Barn och elever i Solna stads verksamheter behöver god och näringsriktiga måltider för att orka hela dagen. Nu har en ny upphandling startat för leverantör av mat till stadens förskolor och skolor, med nya högre kvalitetskrav.

Medborgarlöfte från Solna stad och polisen för tryggare stadsmiljö

18 april 2018

Solna stad och polisen lovar solnaborna att arbeta tillsammans för att öka tryggheten i kommunen, med särskilt fokus på brottsutsatta platser – det är innebörden i det medborgarlöfte som skrivits under av Solna stad och polisen.

Ny förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen utsedd

17 april 2018

Alessandra Wallman har utsetts till förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Solna stad. Hon har lång erfarenhet av att arbeta som chef inom barn- och utbildningsförvaltningen och har sedan hösten 2017 arbetat som tillförordnad förvaltningschef med stort fokus på att förbättra kunskapsresultaten i stadens skolor och förbättra kvaliteten i förskolorna.

Nominera din favorit till årets pedagogiska priser

16 april 2018

Snart är det dags att nominera till Solna stads pris till årets pedagog och årets skolledare för läsåret 2017/18. Så du som är barn, elev, vårdnadshavare eller kollega i någon av stadens förskole- eller skolverksamheter ta nu chansen och nominera den eller de som du tycker ska få priset. Nomineringsperioden är 2–21 maj.

Spring Solnaloppet 13 maj

13 april 2018

Solnaloppet är ett nytt initiativ från AIK Friidrott för att inspirera till motion och umgänge för olika åldrar. En förhoppningsvis solig söndag i maj är alla därför välkomna till Huvudstafältet med omgivningar för en trevlig och kanske lite utmanande dag i rörelseglädjens tecken.

AIK tar emot Djurgårdens IF på söndag

13 april 2018

Söndagen den 15 april är det dags för årets andra derby mellan AIK och Djurgårdens IF på Friends Arena. Matchen väntas bli slutsåld så lite planering inför transport till arenan är inte dumt. Promenera, cykla eller åk kollektivt blir vårt tips. Matchen börjar 15:00 så se till att vara ute i god tid!

Utbyggnaden av populära Järvastaden fortsätter

12 april 2018

Bygglov har beviljats för 56 stycken rad- och kedjehus i det familjevänliga kvarteret Grankällan i Järvastaden. Samtliga hus är antingen 5 rum och kök eller större, vilket är ett välkommet tillskott i Solna där skapandet av fler och större bostäder är prioriterat. Totalt planeras för 150 hus i kvarteret.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 219 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde