Nyhetsarkiv

Välkommen på medborgardialog om trygghet

14 mars 2019

Vill du vara med och bidra till ett tryggare Solna? Under 2019 kommer Lokalpolisen Solna och Solna stad att vid fyra tillfällen genomföra medborgardialoger med solnaborna, för att ta reda på var, när och hur det är tryggt respektive otryggt i Solna. Tisdagen den 28 maj har du möjlighet att träffa representanter från lokalpolisen och Solna stad vid Hagalunds centrum för att ställa frågor och fylla i en enkät. Dina synpunkter är viktiga för vårt gemensamma brottsförebyggande arbete!

Höga naturvärden i Solna visar fågelinventering

22 maj 2019

Rovfåglar, ugglor och hackspettar har stor betydelse för den biologiska mångfalden i stadsmiljön. En nylig inventering i Solna visar att såväl kattuggla, duvhök, sparvhök som fyra arter av hackspett har revir och häckar i Solna. Det visar på höga naturvärden i staden.

Välkommen på frukostseminarium: Trygghetsskapande arbete i civilsamhället

21 maj 2019

Välkommen till ett frukostseminarium om goda exempel på trygghetsskapande arbete i civilsamhället.

Nationaldagen i Hagaparken med Kronprinsessparet och Kungliga Operan

21 maj 2019

Kronprinsessparet närvarar vid årets nationaldagsfirande i Hagaparken torsdagen den 6 juni – ett samarbete mellan Kungliga Operan, Solna stad och Ståthållarämbetet.

Principöverenskommelse för ny sporthall och hållbara transporter

20 maj 2019

En principöverenskommelse som beslutades i kommunstyrelsen den 13 maj innebär dels en ny sporthall i anslutning till Råstaparkhallen, dels en samlastningscentral som minskar klimatpåverkan med omlastning till elfordon och 70 procent färre lastbilar till Arenastaden.

Se Europas kommande fotbollsstjärnor i Solna

20 maj 2019

Lennart Johansson Academy Trophy spelas 24-26 maj på Skytteholms IP. För nionde gången samlas flera av Europas mest lovande 13- och 14-åringar för att göra upp om den åtrådda pokalen. Barcelona, Bayern München, Manchester City, Paris Saint Germain och Inter Milan är några av klubbarna som deltar.

Här är årets kultur- och Krausstipendiater

17 maj 2019

Namnen på 2019 års kultur- och Krausstipendiater offentliggjordes fredag 17 maj vid ett evenemang på Solna kulturskola. Stipendiaterna har utmärkt sig inom sång, musik, design och dans. Stipendieutdelning sker under nationaldagsfirandet i Hagaparken den 6 juni.

Anpassning av ridstig påbörjad

17 maj 2019

Ridstigen i södra Huvudsta dras om med anledning av den planerade Pep-parken. På gångvägen längs ridstigens nya rutt har delar av asfalten nu ersatts med flisbelagd remsa.

Utomhusbaden öppnar i maj

16 maj 2019

Svedenbadet i Bergshamra öppnar för alla sommarbadare lördag 18 maj. Huvudstabadet öppnar lördag 30 maj. Entrékort för hela sommarperioden maj till augusti finns att köpa för både vuxna och barn.

Fritidshemmensdag firades i Solna

16 maj 2019

Traditionsenligt firades även i år fritidshemmens dag på fritidshem över hela Sverige och så även i Solna. Fritidshemmen bjöd in elever, lärare och föräldrar att testa på olika roliga aktiviteter så som hinderbanor, limbo, stafett, dans, skateboard och mycket annat roligt.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde