Ulriksdal

Synpunkter:

Publicerat 12 maj 2015

Bygg hyresrätter så Solnas invånare har någonstans att bo. Ni kan inte sälja ut marken till JM, Skanska och NCC där endast Bostadsrätter planeras. Ni tvingar ungdomar och studenter att hyra bostad för dyra pengar vilket försvårar utbildningen och försenar möjligheten att flytta och bli vuxen!

Publicerat 12 maj 2015

Saknar en bra mataffär i Ulriksdal (den dom finns lever inte upp till måttet, dyr och har ingen chans att jag hinner handla mjölken när jag har jobbat kväll����)

Publicerat 16 maj 2015

Öppna ytterligare en in-och utgång till pendeltåget vid ulriksdal.( fast det kanske inte fungerar nu när påfarten till E18 är byggd)

Publicerat 16 maj 2015

Ta fram miljöpåverkan för oss som bor ut med E4 an, framför allt vid Järva krog.

Publicerat 16 maj 2015

Snälla, förstå att Solna behöver en ny simhall! För oss som älskar simningen som motion, men som blir sjuka varje gång man kommer in i den möjliga Vasalundshallen får åka till grannkommunen och Sundbybergs simhall istället!

Publicerat 18 maj 2015

Bygg inte för mycket!!!! Det gröna behövs för framtidens välbefinnande för Solnas invånare. Det är redan för mycket trafik och bilar i Solna och ni gör bara så att det blir mer.......

Publicerat 19 maj 2015

Bevara grönområden i Sörentorp. Bygg inte sönder området med massa bostäder. Fokusera hellre på att bibehålla och utveckla natur, löpspår, idrottsplaner, tennisbanor, simhall etc.

Publicerat 19 maj 2015

Nya ulriksdal byggs upp och det behövs en ny och fräsch Ica butik här förutom den illaluktande hemköpsbutiken på andra sidan pendelspåret. För att få nya ulriksdal att utvecklas mer och dra hit mer folk så behövs det fräscha butiker i området på "rätt" sida av pendeln.

Publicerat 19 maj 2015

Ett gym i nya ulriksdal

Publicerat 19 maj 2015

Inte grundskole platser så det räcker.

Publicerat 19 maj 2015

När polishögskolan flyttar ut, oavsett vad det blir för verksamhet på området, borde det taggtrådssängsel som löper mellan området och silverdal tas bort. (Dvs i kommungränsen mellan Solna och Sollentuna.) Detta stänsel hindrar effektivt oss i Silverdal att ta oss in i nationalstadsparken och när verksamheten ändras torde det ej finnas behov av detta. (Vad jag förstår finns heller ej bygglov på stängslet - eftersom det inte behövdes enligt tjänsteman på Solna kommun) Jag har tidigare vart i kontakt med både tjänsteman på Solna kommun och på Sollentuna kommun angående detta. Hör gärna av er Med vänliga hälsningar Jonas Bergström olsfors@gmail.com 0704-887654

Publicerat 20 maj 2015

Åtgärda trafiken i Nya Ulriksdal. Anslut Enköpingsvägen till Galoppvägen så vi får en vettig infart till området istället för det permanenta provisorium som infarten via Vallgatan blivit...

Publicerat 20 maj 2015

Hitta en permanent lösning för placering av "Rödingarna". De två som står vid golfbanan kanske skulle kunna placeras vid torget brevid Ulriksdalsskolan och fungera som fritidsgård eller liknande.

Publicerat 23 maj 2015

Varför inte satsa och utveckla Sörentorp/Ulriksdal, till att bli en riktig friluftsanläggning, med promenadstråk, cykeln-x-trails. Utegym och riktiga skidspår på vintern kombinerat med skridsko på Edsviken. Fasta orienteringsbanor, freesbeegolf, ja allt vad utomhusaktiviteter kan erbjuda. Gör området som ligger så nära Stockholm till länets friskvårdsanläggning #1. Snälla bygg inte sönder området.

Publicerat 10 juli 2015

Bättre och tydligt markerade cykelbanor rep gångbana. Och tänk då på att man oftast cyklar efter varandra så den delen behöver inte vara överhängande större. Fler Hr så att de som inte har råd att köpa br i Solna trots allt kan bo kvar i den kommun de växt upp el åldrats i. Att sälja ut vår mark till bostadsbyggare som JM o Skanska gynnar ju bara höginkomsttagare. Se över papperskorgarna i lmrådet, räcker de verkligen till? Busskuren i Järva Krog bör ljudisoleras och flyttas. Vi står precis vid 90 vägen och väntar på bussen och ibland känns det väldigt otryggt.

Publicerat 11 juli 2015

Ekoparken är fantastisk, men den måste även ses över ordentligt. Förbud mot att cykla på stigarna, de körs sönder nu när det varit så blött i marken. Markera cykel/gångbanor. Placera ut fler och större papperskorgar samt kärl för engångsgrillar, alt placera ut fast monterade grillar som Stockholm gjort på Bellevueuddeb tex. Sätt ut fiskeförbud vid bullerskydd utefter Brunnsviken. Krokarna fastnar i stenarna och gubbarna klipper av reven och sedan sväljer svanarna detta, inte bra. Forsätt picka gåsägg, de tar över annars. Gör det ni kan för att bevara ett grönt Solna . Tack!

Publicerat 11 juli 2015

Öppna upp ytterligare en in/utgång på stationen Ulriksdal. Den fanns tidigare men togs tyvärr bort.

Publicerat 11 juli 2015

Större matvaruaffär i Ulriksdal. Hemköp håller inte måttet på långa vägar. Personalen är trevlig men utbudet magert.

Publicerat 11 juli 2015

Busskuren Järva krog (norrut) är hemsk! Vi står alldeles för nära vägen där bilar kör förbi i 90 km/h. Flytta kuren ner på gräset och gör den större nu när det är 20-25 personer i gången som står och väntar så klir det trångt när det regnar.

Publicerat 27 juli 2015

Jag tycker att man skall införliva de befintliga järnvägsbostäderna samt de som står uppställda på golfbanan i bebyggelsen som planeras i Nya Ulriksdal. Helst skulle de i rad så att det blir som en gata med äldre bebyggelse kanske i anslutning till parken. De skulle passa till charmiga ungdomsbostäder, förskola eller liknande. Detta skulle göra bebyggelsen mindre enhetlig och mera varierad.

Publicerat 19 augusti 2015

Hej Jag deltog i samrådsmötet i Bergshamra igår 18/8 och frågade bl.a. om varför polisskolans område (Sörentorp) inte togs upp som ett framtida bostadsområde när planen sträcker sig ända till 2030. Jag tolkar de svar jag fick som att huvudskälet är att Sörentorp ligger inom nationalstadsparken och att det är politiskt känsligt att inskränka denna park. Om denna tolkning är korrekt anser jag att arbetet med översiktsplanen inte är meningsfullt. De rationella argumenten för en exploatering av detta stora område (ca 25 ha) bör rimligen vara så starka att en exploatering sker innan 2030. Att då inte utnyttja planprocessen för att underlätta planeringen anser jag vara att missköta sin uppgift. Mvh Alexander Nilson (alecnilson@hotmail.com)

Publicerat 27 augusti 2015

Försök bygga bostäder. Exklusivt och marknära med unik karaktär. Finns förutsättningar för riktigt karaktärsfullt boende.

Publicerat 27 augusti 2015

Bygg fler bostäder, vi har mycket yta här. Se även till så att belysning och buskage mm hålls i trim. Blir trevligare så

Publicerat 27 augusti 2015

Håll de trevliga grönområdena i bra skick, men bygg gärna även fler bostäder och hus. Kommunikationerna borde utvecklas.

Publicerat 27 augusti 2015

Se till så att Ulriksdals station får ett lyft. Bättre belysning tack!

Publicerat 29 augusti 2015

Bygg en Ulriksdals bro, alltså en överdäckning av Ulriksdals station, med en ny större mataffär och annan närservice och gärna ett par våningar med studentlägenheter ovanpå.

Dela: