Skytteholm och Solna centrum

Synpunkter:

Publicerat 12 maj 2015

Om det inte redan finns med i planen, bygg gärna trottoar längs med hela Huvudstagatan så slipper folk kliva ut bland bilarna.

Publicerat 12 maj 2015

Viktigt att järnvägen som går via Ankdammsgatan läggs i tunnel nu när breddningen sker. Redan idag är bullernivån från rälsen för stor dessutom vinner man mycket mark på att göra detta samt bygger huvudsta och Skytterholm. Med vänlig hälsning, Karl Lans

Publicerat 13 maj 2015

Pendeltågsstation på gränsen till huvudsta. Göra gågator av centralvägen och skytteholmsvägen.

Publicerat 13 maj 2015

Solnavägen, mellan Stockholm och Frösundaleden är hårt trafikerad. Om jag via Solnavägen vill cykla till Råsunda så finns det numera ingen naturlig cykelförbindelse. Väljer jag i stället att ta bilen, så är det raka spåret. Risken är stor att jag väljer bilen. Bra för Solna??

Publicerat 13 maj 2015

Mer nöjen! Arenastaden är inte hela Solna. ���� Bor i skytteholm och har bara centrum för lunch/fika med bl.a. alkoholister och hemlösa. Ryktas om att centrum ska läggas ner vilket vore väldigt tråkigt. Men fler mysiga fik (som har öppet även efter 20 då centrum stängt) lekplats för vuxna som biljard/bowling etc vore trevligt. Sedan skulle jag önska fler mc parkeringar. Och gärna integrerade i P Stockholm appen. Sedan undrar jag om det finns möjlighet att asfaltera om skytteholm? Det är så okänt och kornigt att man knappt kan gå med höga klackar och har mam smala klack är det 100% att klacken skadas. Bara önskemål. :) Tack på förhand, Salomeh (Sally) adham

Publicerat 13 maj 2015

En rejäl skyskrapa vid Solna Centrum behövs för att markera citykärnan. Ett nytt landmärke typ Turning Torso

Publicerat 14 maj 2015

"Sin viktigaste kulturella byggnad" - planerar man att äntligen bygga ett kulturhus?

Publicerat 14 maj 2015

Biblioteket behövs byggas ut! Vi skulle behöva det kulturhus det talades om för många år sedan. Solna satsar f.ö. redan idag otroligt lite på sin biblioteksverksamhet i proportion till befolkningen. Ska ytorna nu också räcka till all övrig kulturverksamhet?

Publicerat 15 maj 2015

Det behövs en plan för att locka hit några ambitiösa restauranger för att det ska kännas som en stadskärna. nu finns enbart snabbmat, kinakrog och sportsbar uta nnågra ambitioner. Det är dött efter 20:00 alla dagar. Det är inte förenligt med en stadskärna.

Publicerat 16 maj 2015

Jag hoppas att ni rustar upp och rensar i parkerna runtom Solna C med bla trasig belysning, klotter, trasiga bänkar, skräphögar och missbrukare som tar över och det är inte tryggt, känns inte bekvämt att promenera på kvällar samt även dagtid faktiskt. Ge gärna ungdomar helg och lov jobb med att få hjälpa till att rusta och rensa i centrum. Kommunen är ju populärt att bo i och blir det ännu mer om vi kan hålla en hög standard. Jag personligen vill se att det sker en förändring i Solna C med mer trygghet samt en uppfräschning av området. Tack på förhand! MvH Helene Ejdermo Hannebergsgatan 28

Publicerat 17 maj 2015

Jättebra att komplettera med både bostäder och arbetsplatser! Bra att få till stadsmässighet i vad som nu känns alldeles för bilfokuserat. Mvh Fredrik

Publicerat 18 maj 2015

Bygg bostäder i det kvarter som begränsas av Solnavägen, Sundbybergsvägen och Hedvigsdalsvägen. Kontor mot järnvägen. Det befintliga kontorshuset kan vara (eller rivas). Kontorshus kan också byggas mellan Hedvigsdalsvägen och järnvägen.

Publicerat 19 maj 2015

Idag finns Tunnelbana vid Solna Centrum och Huvudsta. En dröm vore en pendeltågsstation i området mellan polisstationen och Huvudstagatan. Den skulle avlasta tunnelbanan och ge invånare i området, samt de som pendlar till arbetsplatser i området med ett spårbundet alternativ.

Publicerat 20 maj 2015

Skytteholmsfältets park skäms av Huvudstagatan som går fram högt över parken. Bygg därför en rad med hus utefter Huvudstagatan som skärmar av parken mot gatan.

Publicerat 20 maj 2015

Bygg en rad med hus längs Frösundaledens sida mot Skytteholmsfältet. De verksamheter som nu finns där kan inrymmas i dessa byggnader.

Publicerat 20 maj 2015

Bygg bostäder i Solna strand och även i Solna business park.

Publicerat 22 maj 2015

Gör större delen av Centralvägen till ett torg, där endast taxi, en och annan buss och transporter får köra. På detta torg skulle det finnas gott om plats för att ha t.ex en högkvalitativ nischad loppmarknad typ Portobello Road en gång i veckan.

Publicerat 3 juni 2015

Jag tycker det är bra att Solna förtätas då detta skapar trygghet, detta är viktigt framför allt under kvällstid. Något som borde fräschas upp är Solna centrums torg. Torget kunde bli så mycket trevligare och snyggare utformat. Solna centrums torg behöver rustas upp omgående.

Publicerat 3 juni 2015

Jag tycker man skulle kunna bostäder omkring Solnahallen. Ödsligt runt omkring och en stor tråkig parkering framför. Varför gör man inget roligare av huvudstafältet? Det är ju idag helt tomt. Bygg bostäder och anlägg en stadspark där? Vi behöver hitta platser för nya bostäder. Detta är några förslag.

Publicerat 3 juni 2015

Bygg bostäder på området bakom busstorget. I dag är det anskrämligt och skulle kunna bli ett fantastiskt bostadskvarter .

Publicerat 3 juni 2015

Slaktarbacken bakom Solna Centrum borde bli bostäder. Nu är det bara ett undangömt knarkarskog.

Publicerat 3 juni 2015

Bebygg parkeringen nedanför slaktarbacken (bredvid Statoil där glasåtervinningen är) snyggt hus i typ 6-7 vån med anslutning mot parken där det ändå bara är missbrukare idag. På kullen vid Solna Centrum.

Publicerat 3 juni 2015

Bygg bostäder längs med Solnavägen, speciellt mellan stadshuset och viadukten.

Publicerat 3 juni 2015

Ta över gångarna utanför T-banedörrarna vid Solna centrum, snygga skyltar, fler butiker och fräschare miljö, varför har Råsunda ersatts med Arenastaden i de flesta skyltarna, båda stadsdelarna finns ju....Råsunda är ju en riktigt fin gammal stadsdel.

Publicerat 3 juni 2015

Förläng spårvägen från Solna station till Bergshamra. Så snart som möjligt, avlastar Arenastaden också.

Publicerat 9 juni 2015

Bevara Skytteholmsparken! Det är vår stadspark och tillsammans med Västra skogen och Hagaparken en av få större parker. När Solna får fler invånare så är det viktigt att bevara dessa kvalitéer.

Publicerat 9 juni 2015

Jättebra om vi i framtiden får ett Solna centrum som har färre trafikleder och mer stadsgator.

Publicerat 9 juni 2015

Flera platser där rökare kan fimpa sina cigaretter istället för på gatan. Rusta på alla dom gamla vattendryckesfontänerna i parkerna.

Publicerat 9 juni 2015

Bygg om Solnavägen till en stadsgata med trevliga bostäder och gångstråk in till Vasastaden.

Publicerat 13 juni 2015

Mellan skytteholm och huvudstafältet direkt efter järnvägsviadukten/ gångvägen där finns en tomt tråkig nästan öde parkering. Kan man inte bygga bostäder där?

Publicerat 14 juni 2015

Solna behöver den natur som finns längs solnavägen. Ingen vill flanera där med dagens trafik, men grönt behövs!! Har ni tänkt smalna av vägen och skapa ytterligare trafikkaos? Allmän upprustning i hela kommunen känns viktigt. Många ställen känns bortglömda och i dåligt skick. När man flyger och köper hamburgare så kan man se tillverkarens klimatkompensation. Hur redovisar ni att ni klimatkompenserar? Tänk hållbart och långsiktigt!

Publicerat 14 juni 2015

Bygg mer bostäder runt centrum

Publicerat 15 juni 2015

Gärna att ni lägger lite pengar på skolorna som håller på att förfalla. Ta Skytteholmsskolan som ett exempel där ni har byggt halva skolgården samt att fönstrena inte gå att putsa för öppnar man dem så rasar de. Så istället för att bygga en massa nytt hela tiden så kan ni lägga lite pengar på de byggnader som redan finns så de barn och ungdomar som bor i Solna får bra skolor att gå i (inte bara en skola som behövs rustas upp. Alla skolor är i behov av detta utom möjligtvis Ulriksdal)

Publicerat 17 juni 2015

Utnyttja Solna säntrums läge och kollektivtrafik till att bygga fler bostäder. Bygg en tät stadskärna och bygg stadsgata på Solnavägen. Fler bostäder och tätare bebyggelse ger ökad trygghet och trivsel kombinerat med små Stadsparken mellan husen. Mycket grönt runt Solnavägen i dag men grönt utan någon kvalitet, bättre bygga parker bland bostäder än den sly som är i dag.

Publicerat 26 juni 2015

Bygg bostäder i Solna Business Park med entreer ut mot Ekensbergsvägen som smalnas av. Gör SBP till en blandad stadsdel som lever dygnet runt. Skulle passa bra med riktigt högt bostadshus eller hotell i området.

Publicerat 29 juni 2015

Jättebra att bygga stadsgata längs solnavägen, bygg hela vägen in till vasastan! Mer uteserveringar, bättre restauranger med vegetariskt utbud och mikroöl! Förslag flytta apoteket och optikern med fönster mot torget och stoppa in restauranger med uteservering :)

Publicerat 29 juni 2015

Jag vill ha skyskrapa med skybar i också vid solna centrum! Bygg ett tjusigt glashus!

Publicerat 30 juni 2015

Hade gärna sätt att man överdäckade frösundaleden vid solna centrum. Det är inte värdigt en modern stad att ha 4-filig motorväg rätt igenom kärnan. Hade också gärna sett att man satsar på mysiga familjära caféer och riktigt bra restauranger vid Solna centrum istället för standardutbudet som alltid finns i alla centrum. Otroligt tråkig och dålig mat. För min del får man gärna flytta Systembolaget till en plats som ingen vill besöka mer än att handla. Det är tyvärr enda sättet att bli av med A-lagare som härjar kring centrum.

Publicerat 30 juni 2015

Saknar bio och simhall i anslutning till Solna centrum. Bra att Skytteholmsparken bevaras!

Publicerat 30 juni 2015

riv gammal solna centrum och göra om till ett modern snygg galleria med fina utservering, grön, vatten, och ett modern höghus som nya stadshus. renovera tbana utgånger

Publicerat 1 juli 2015

Gör om busstorget till ett salutorg utan bussar. Dessa bör kunna flyttas närmare Frösundaleden/Solnavägen

Publicerat 2 juli 2015

Jag tycker att trafikströmmarna måste skiljas för att undvika farliga situationer. Bland annat bör cykelbanorna och sträckorna för gående ligga på olika nivåer och markeras tydligt.

Publicerat 6 juli 2015

Tycker absolut inte att ni ska sätta bostäder och arbetsplatser längs Solnavägen, det kommer att förstöra mycket för oss som bor på västra vägen, jättedåligt förslag. Robert Asproth

Publicerat 6 juli 2015

Rusta upp skolor i stället för att bygga massa

Publicerat 6 juli 2015

Vill inte se in till grannar framför västra vägen om ni tänkte bygga där.

Publicerat 6 juli 2015

Om ni gör stadsgata av Solnavägen kommer trafiksituationen att förvärras.

Publicerat 7 juli 2015

Jag tycker att skogsdungen mellan tunnelbanan och centrum borde fixas till. Rensa upp, få bort alkisarna som hänger där, gör något roligt där.

Publicerat 7 juli 2015

Ett stort gym bör finnas i denna stadsdel. Ingen av de större kedjorna finns etablerade i Solna på en lättåtkomligplats för de boende (bortsett från sast som kommer öppna i arenastaden). Både för Solna och framförallt Solna C fore det fördelaktikt med ett stort gym som drar mycket folk. Med stort gym menar jag ett med brett utbud av både klasser och fria vikter och maskiner.

Publicerat 13 juli 2015

Tidigare fanns en plan gällande att flytta busstorget till parkeringen vid Statoil och bygga parkering under bussterminalen. Gäller det fortfarande eller inte?

Publicerat 14 juli 2015

Fler bostäder vid Solna C/Skytteholm är bra. Gärna tätt och högt, många hyresrätter och billigare lägenheter. Inspireras gärna av grannkommuner som har mer varierad arkitektur och bygger miljömässigt modernt, varför inte bygga en del höga trähus? Vad ska hända med Solna C? Det finns två vägar att gå: Antingen satsar man på att förbättra kulturutbudet/annan kommunal verksamhet genom att t ex utöka bibliotekets verksamhet/samlokalisera med kulturskolan. Det andra alternativet är att flytta även stadshus, kulturhus och bibliotek till Arenastaden, och att göra om Solna C till ett renodlat bostadskomplex. Det känns som om alternativ två är dit Solnas styrande är på väg?

Publicerat 19 juli 2015

Jag har egentligen en sak jag vill förbättra (förutom de stora vägarna som löper genom stan) och det är att piffa till Solna C. Inne i själva köpcentrum är det ju fräscht men utanför måste man kunna piffa upp mer för att liva upp det. Som det är nu är det inte så inspirerande runt själva centrum.

Publicerat 26 juli 2015

Ett till övergångsställe på Huvudstagatan till entrén vid Skytteholmsparken så man lätt kan gå över. Gör någonting fint och härligt torg eller så istället för Statoil, Max och ful parkering vid ena sidan om Solna C. Även andra sidan har en parkering som man skulle kunna göra något finare med t ex koppla ihop med det torg som finns vid busstationen. Bilparkering bör ske under centrum då det är onödigt att slösa plats ovan gjord plus att det är fult. Överhuvudtaget borde man se över första intrycket av Solna C. Lika fint som det är på insidan nu, lika fult är det på utsidan. Det finns verkligen ingen tanke kring utformningen. Jag skulle öven gärna se att man river eller flyttar på korvkiosken vid busstationen och har en härlig uteservering där på torget som ger ett bättre intryck. Tycker även man borde göra något med skogsdungen bakom Solna C. Jag vågar knappt gå där då större grupper med alkisar brukar stå där och spärra av vägarna. Man borde öppna upp det området mer så att skumt folk inte kan gömma sig där inne och så att normalt folk vågar utnyttja området. Så summerat tycker jag verkligen att utsidan av Solna C behöver ett lyft och nytänk som gör det till ett härligt torg på utsidan som välkomnar personer in i själva centrumet. Det som möter en nu är parkeringar, snabbmatställen, bensinmack och förvirring då man knappt vet vad som är ut och in.

Publicerat 27 juli 2015

Jag läste följande i översiktsplanen som finns: "Ett flertal bensinstationer i staden ligger i nära anslutning till annan bebyggelse och kräver transporter på stadens vägar. Ambitionen är att på sikt lokalisera bensinstationerna i anslutning till de större vägarna och vid stadens infarter för att minimera transporter genom staden " ...Då antar jag att besinstationen vid Solna C kommer att rivas och att hela det området där rustas upp och att man bygger en fin torgyta där som hör ihop med centrat? Läste också om allt farligt gods som transporteras på Frösundaleden och Solnavägen. Det här måste ju ledas andra vägar på sikt för det känns ju sådär om det skulle bli en krock framöver med så mycket folk i området. Kan man inte överdäcka en bit av frösundaleden som ligger när Solna C där mycket folk rör sig? Känns och dåligt att denna massiva väg förhindrar ett naturligt flöde mellan Råsunda och Solna C/Skytteholm/Hagalund. Tycker det är väldigt bra att ni på sikt vill smalna av gator och redan börjar med Solnavägen som ska bli stadsgata. Även om det inte hör till Skytteholm så bör Sjövägen också rivas upp, åtminstone den bit som delar upp sjöarna. Solna C är ju ett stadsutvecklingsområde. Men kommer det att innebära att ni rustar upp kring Centrumet och gör hela centrumet mer attraktivt?

Publicerat 4 augusti 2015

På utsidan är Solna C en katastrof medan insidan riktigt fräsch..det går inte ihop. Det inre behöver ett passande yttre. Det är ett väldigt sjaskigt och tråkigt yttre som inte uppmanar boende att komma till centrumet och hänga på utsidan i dess närhet. Mer öppna ytor för de gående samt smyckning, planteringar och grönska.. och gärna uteserveringar och caféer av hög klass så det finns andra anledningar för möten kring centrumet. Just nu är det mest ett möte för bilar på utsidan. Och den sidan av centrumet som är mot Frösundaleden borde få en stor snygg entré så man lätt ser vart centrumet börjar samt att entrén på ett bra sätt kopplas ihop med det torg som kommer att bli på andra sidan (Torgstråket).

Publicerat 10 augusti 2015

Bygg inga hus framför Västra vägen, det kommer försröra utsikten och vi får insyb till grannar i stället.

Publicerat 10 augusti 2015

Hagalund /Solna centrum skulle behöva en uppfräschning med ny färg på husen. De ser förskräckliga ut med deras "sol blekta aprikosa färg" eller kommunhus som är i ren betong eller "sol blekt blått". Hela Solna skulle växa och bli mer attraktiv om man målade någorlunda lika och gärna neutral hus färg. Vet att några byggnader är privata men om Solna kontaktade dem och sa att de bidrar med en summa pengar eller arbetet och att vi vill satsa på era hus, kommer de garanterat haka på. Att Sundbyberg är så mysig är för att alla husen oavsett vilken egendomlig färg de än har så stämmer de ihop med varandra. (Höstens färger) Solna behöver ha några gemensamma drag. Precis utanför t banan/bussarna är husen vita. De är så fräscha att se på mot allt annat. En stad speglar alltid hur den ser ut i centrum och hur gemytlig den är. Börja där.

Publicerat 10 augusti 2015

Jag förstår verkligen inte hur ni kan ha glömt alla barnfamiljer med barnvagnar. Är det så himla svårt att sätta upp ramper i trappor. Särskilt i hanneberg så har ni totalt glömt de. Snälla det kostar en bråkdel men skulle underlätta för stor del av alla invånare som bor där men som även tillbringar mycket tid där iumed park osv. Mvh Jennifer

Publicerat 12 augusti 2015

Verkar inget bra alls med ett nybyggt hus framför västra vägen som förstör all utsikt och skapar insyn hos de som bor där!!!!

Publicerat 12 augusti 2015

Mycket dålig idé att bygga hus vid Solnavägen framför Västra vägen!!! ����

Publicerat 12 augusti 2015

jag tycker inte ni ska komplettera med bostäder och kontor längst Solnavägen , det kommer att bli för nära oss som bor på västra vägen

Publicerat 16 augusti 2015

Solna stad borde förpassa fotbollen från Skytteholmsfältet till förmån för en större stadspark som kan locka alla invånare.I dag är intrycket att den mest är till för barn,hundägare och fotbollsintresserade.

Publicerat 16 augusti 2015

Dålig ide att bygga på Solnavägen framför Västra vägen.

Publicerat 17 augusti 2015

Hej! Jag vill att cyklisterna skall prioriteras i den nya planen! Solna har eftersatt dessa trafikanter länge vilket jag som cyklist ser tydligt när jag cyklar genom solna och in i andra områden . Det är stor skillnad på cykelvägar och framkomlighet i Solna jämfört med kommunerna runt oss. Jag har bil, cykel och jag brukar promenera, jag tänker mig att det borde vara så attraktivt för mig att cykla att jag inte skall ta bilen - är inte det en bra plan? Idag efter att ha cyklat till arbete (Skytteholm till Kista) så känns det som att jag har tagit mig igenom en hinderbana där alltsom oftast jag som cyklist har den sämsta, krångligaste och längsta vägen jämfört med bilister och fotgängare. Väldigt ofta måste jag cykla långa omvägar, jag måste stanna, jag måste gå av cykeln för att ta mig igenom byggen och jag måste cykla ut i trafiken. Jag vill också kunna låta min son cykla till skolan på säkert sätt - alla skolor bör omges av otrafikerade cykelvägar i vid omkrets!

Publicerat 23 augusti 2015

Bygg om Solnavägen, från Råsunda torg till Torsgatan, till stadsgata med breda cykelbanor, trottoarer och kvartersbebyggelse på båda sidor, givetvis med lokaler i markplan.

Publicerat 26 augusti 2015

Jag vill välkomna alla som jobbar på stadshuset att jobba en vecka ute på de olika skolorna i Solna (Ulriksdal undantaget som är nybyggd) och se hur trevligt det är. Just nu när vädret är fint och solen strålar värmer upp Solna har skolorna i Solna över 30 grader inne i klassrum samt arbetsrum. Om ni i Solna tycker det är en bra arbetsmiljö så är ni som sagt välkomna att jobba i lokalerna här (vi skolor fixar så ni får tillgång till allt ni behöver). Om ni inte tycker det är en okej miljö så kanske ni ska satsa lite av de pengar ni har för att utveckla Solna på att rusta upp skolorna så att de framtida skattebetalarna i Solna (eleverna) får möjlighet till en bra arbetsmiljö samt en god undervisning. Tack för mig och välkomna att jobba hos oss. Det kommer bli väldigt trevligt att få träffa er.

Publicerat 27 augusti 2015

Jag vill gärna se fler villor på taket och fler radhus i området. Bygg gärna varierat så stadsrummet passar fler målgrupper. Personligen önskar jag så Solna ser mer ut som en stad än en förort.

Publicerat 27 augusti 2015

Fler bostäder behövs och man behöver bygga bort delarna som är ofräscha. Tex busstorgets fontän med omnejd (där kan man bygga bostäder ist).

Publicerat 27 augusti 2015

Bygg bostäder bakom busstorget. I dag används det som tillhåll för personer med vissa problem.. bygg bort otryggheten. Många barnfamiljer rör sig i området.

Publicerat 27 augusti 2015

Kul med lite nybyggnation kring Solna C. Området kommer få ett riktigt lyft i och med de nya husen på Gamla Råsunda och Charlottenburgsparken!

Publicerat 27 augusti 2015

Kul med lite nybyggnation kring Solna C. Området kommer få ett riktigt lyft i och med de nya husen på Gamla Råsunda och Charlottenburgsparken!

Publicerat 31 augusti 2015

Bebygg Slaktarbacken med bostäder och kontor.Denna tomt är idag ett tillhåll för bl a narkotikahandel och är skrämmande att beträda för de flesta Solnabor. När hyresavtalet med Statoilmacken löper ut gör om denna tomt till ett nytt busstorg och gör samtidigt om nuvarande busstorget till ett "riktigt" salutorg.

Dela: