Frösunda och Ritorp

Synpunkter:

Publicerat 9 juni 2015

Bra med en simhall. Jag är orolig att den nya bron över järnvägen ska göra att Gustav III:s boulvard blir full av bilköer till/från Arenastan.

Publicerat 14 juni 2015

Ser fram emot simhallen

Publicerat 15 juni 2015

1. Jag hoppas att meningen "en bro över Kolonnvägen med koppling till pendeltågsstationens norra uppgång" betyder att det blir möjligt att gå via en bro/ramp utan trappsteg från Frösunda upp till pendeltågstationens norra uppgång. För alla, men främst för barnvagnar, rollatorer, rullstolar och kanske cyklar. 2. Något måste göras i tidigt skede så att inte Gustav III boulevard blir en genväg till E4:an. Frösunda är ett bostadsområde med många barn, inte en trafikled till arena och mall. 3. Herrgårdsområdet kring Lilla Frösunda är värt lite möda. Särskilt den del som ligger utanför det privata området. Här kan ett fint och tillgängligt grönområde skapas. 4. Även vid Stora Frösunda bör det göras tydligt och trivsamt att allmänheten kan promenera. 5. På Signalistgatan är inte alla träden av samma sort trots att det säkert var meningen. Ett har året om fula gamla torra hängande frukter.

Publicerat 15 juni 2015

Jag saknar småskalig stadsmiljö att strosa i. Arenaområdet med sin handelskoloss är motsatsen.

Publicerat 16 juni 2015

Simhall i anslutning till ishallarna är välkomnat, skulle även se att det kläms in någon raket hall i byggnaden typ squash, badminton, tennis. Vill ha en uppgång för tunnelbanan vid simhall/frösunda norrra då anslutningarna är dåliga för Frösunda norra och ritorp. I dags läget går endast buss 509 och den går sällan och har problem att hålla tidtabellen. istället har all kommunikation fokuserats kring frösunda port vilket är en bit bort. Så placera en uppgång i närheten av simhalla/ishall/signalbron. tack :) Frösunda Södra har redan pendeltåg och flera bussa att välja mellan. Det ena behöver dock inte utesluta det andra, både norra och södra kan få en uppgång.. En på varsin sida om lunda grossisten.

Publicerat 17 juni 2015

Hej! Tycker det är trevligt med anknytningar mellan de olika stadsdelarna! Bra med broarna som blev klara nyligen. Tycker att den nya simhallen borde prioriteras och byggas snarast. För bef simhall i Vasalund har den tekniska livslängden gått ut och det är på tiden att denna ersätts! Simning är en av de bästa motionsformerna för både barn o vuxna.men tyvärr är det idag svårt att få plats på simskola i en säker simhall. Med vänliga hälsningar Anne Unverzagt

Publicerat 18 juni 2015

Vad hände med planerna för en simhall?

Publicerat 18 juni 2015

Man borde komplettera med ex hiss vid trappan för gående upp till Signalbron. Omöjligt för barnvagnar, rullstolar och många andra att komma upp till gångvägen på bron. Det är minst 60 trappsteg och som kommer att bli hårt utsatta av regn, snö, is. Att gå ända bort till Målbron där hiss finns är en lång omväg. Frösunda är ett stort bostadsområde som har behov av tillgänglighet till ett köpcentrum eftersom det saknas mycket i det som är närservice.

Publicerat 30 juni 2015

Jag undrar vad "kompletteringsbebyggelse" i Frösunda innebär. Ska det byggas ännu mer är det viktigt att inte nagga mer på de gröna ytor som finns. De små skogsdungar, parker och gräsytor som vi alla delar på är viktiga. En simhall låter som ett underbart förslag. Gärna ett riktigt äventyrsbad! Bullerplank längs med järnvägen står högst på min önskelista, bullret är öronbedövande hela dygnet från tågen på bangården och de tåg som far förbi. Överdäckning av järnvägsspåren skulle innebära att utnyttja mark och binda ihop stadsdelarna... Att stänga Frösunda Port för biltrafik och bara släppa igenom bussar, gående och cyklister skulle minska smitkörningen på Gustav III Boulevard. Som det är nu med bilköerna är det en farlig trafikmiljö för barn.

Publicerat 7 augusti 2015

Det vore trevligt om ni kunde spara några gräsplättar och träd i er förtätningsiver. Solna ter sig mest som en byggarbetsplats idag. Enkla billiga hyresrätter för den redan befintliga befolkningen borde man satsa på. Inte dyra bostadsrätter. Var ska våra unga som saknar fast arbete bo i kommunen? Ni bör rikta fokus på de enorma bostadsproblem som finns för den befintliga befolkningen i kommunen först. Detta löser man istället genom att ta bort tak över huvudet garantin?!!!

Publicerat 24 augusti 2015

Det togs beslut om en ny simhall redan 2010 så när ska den byggas? Nu står det i "att skapa förutsättningar för en ny simhall" !!!! Det är skandal att Solna mer eller mindre hänvisar boende i kommunen till sina grannar. Det främjar inte simkunnigheten bland barn att inte ha en trevlig simhall att kunna gå till i kommunen. Skärpning och sätt igång att bygga snarast. Mvh Ann

Publicerat 31 augusti 2015

Jag flyttade till Hagalund i aug 1971 då huset var nybyggt. Har bott i samma lgh sedan dess. Stortrivs därför att området är fint med mycket luft och grönska. Har en genomgående lgh vilket innebär att jag dels har utsikt över gården mellan mitt och närmaste huskropp, dels fin utsikt från balkongen 4 tr upp. Jag får en känsla av frihet och rymd när jag vistas på balkongen. Det var dessa kvaliteter som gjorde att jag - för över 44 år sedan - flyttade hit till Hagalund ! Och detta vill nu Ni - de styrande med Granfalk och Svenonius i spetsen - förstöra. LYSSNA på de boende i området - DE ALLRA FLESTA VILL INTE HA NÅGON FÖRTÄTNING. Vi vill inte ha några nya huskroppar 8 - 10 metter från våra fönster med insyn i sovrummen eller möjlighet att få vara "privata" på våra balkonger! De blå husen byggdes en gång utifrån Le Corbusier`s idéer om ljus, luft, grönska och bilfritt. Allt detta finns i Hagalund och är anledningen till att så många trivs här. Fullföljer Ni Era planer på förtätning, försvinner alla dessa kvaliteter. Enligt de "vägmärken" som Sthlms Läns Museum satt upp vid bl.a Hagalundsgatan är "Blåkulla´s huskroppar majestätiska landmärken, av högt kulturhistoriskt värde och av nationell betydelse." Mao detta område kommer att tappa denna prägel av kulturhistoriskt värde och nationell betydelse om Ni envisas med att bygga fler hus här. Dessutom finns det inte plats för fler hus ! Gårdarna är redan trånga som de är och de grönområderna som finns mellan huskropparna används under sommaren till kvällsgrillning och solbad på dagtid. Pä vintren har vi fullt med dagisbarn som åker pulka och kälke i småbackarna. Det är områden som verkligen utnyttjas vid alla årstider. Om Ni prompt vill bygga, bygg då upp huset som brann för några år sedan. Eventuellt kan Ni bygga 1 - 2 våningar på de låga, bruna husen utefter Hagalundsgatan. Sedan finns ju hela Hagalunds Industriområde. LÅT BLI HAGALUND !! Mvh Aimèe Mellbin

Dela: