Stort intresse för Solnas utveckling på Solna Frukostbricka och lansering av nytt Insta-konto för stadsutveckling

Solna växer - invånarantalet och antalet företag ökar rekordartat för varje år. Under onsdagsmorgonen var kommunfullmäktigesalen i Solnas stadshus fullsatt då stadens företagare var inbjudna till att lyssna på vad som händer runt om i staden.

Ett av de största projekten som ligger i startgroparna är utbyggnaden av tunnelbanan. En stor satsning på kollektivtrafik som möjliggör miljövänligt resande.
- Gula linjen skapar möjlighet för fler bostäder, arbetsplatser och ännu bättre kommunikationer för alla i Solna säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

För att möta gamla och nya solnabors och företagares förväntningar och krav krävs investeringar. I Solna utvecklas sex nya stadsdelar Järvastaden, Nya Ulriksdal, Arenastaden, Solna City, "Ingenting/Ekelund/Tomteboda" och Hagastaden. Hagastaden är ett av Sveriges största utvecklingsprojekt med utmaningen att bygga samman Stockholm och Solna. Äldre stadsdelar kompletteras med ny bebyggelse.

- Solna bygger trygg och sammanhållen stad där man kan bo, leva och jobba i alla stadsdelar. Med närhet till natur och kultur, säger Ann-Christine Källeskog Plan- och exploateringschef i Solna stad.

Följ oss på Instagram!

Om du vill veta mer om vad som händer i Solnas stadsutveckling så kan du följa oss på vårt nya konto på Instagram under namnet solna_stadsutveckling.

Dela: