Solnadagen lockade både gammal och ung

Ett fullspäckat program lockade solnaborna att bege sig ut i staden. Det bjöds på musik, trollkarl, ansiktsmålning, föreläsningar, guidade turer och mycket mer.

När årets upplaga av Solnadagen (tidigare stadens dag) drog igång vid 12-tiden badade staden i sol. Många var de som hade hittat ner till centrum för att lyssna på Solna Brass, träffa Pippi och vara med när Solnas borgmästare, Lars-Erik Salminen, invigde Solna stads nya besökscentrum i stadshuset.

Nytt besökscenter och ny webb

Vid invigningen tatade Lars-Erik Salminen om att det nya besökscentret är till för att visa solnaborna vad man arbetar med i staden. Han berättade också om den nya webbplats som staden lanserat samma dag och som också den ska hjälpa solnaborna och alla andra att lättare ta del av stadens utbud.

En hel del besökare hade hittat till Solna stads nya besökscenter i Stadshuset.

I det nya besökscentret ska det också finnas utställningar av aktuella byggprojekt i staden. Först ut är Arenastaden som Christian Alexandersson, VD på Arenabolaget, berättade om vid invigningen. En grupp kom dit för att framföra sina synpunkter på arenafrågan i en diskussion med Lars-Erik Salminen och Christian Alexandersson.

Ett digert program

Därefter fortlöper programmet som planerat. Det bjuds bland annat på trädgårdstips av Bosse Rappne, sång och musik och prisutdelning av Stadsmiljöpriset 2009.

Många hade hittat till Slaktarbacken på Solnadagen 2009.

På Slaktarbacken har barnfamiljerna samlats. Här är programmet fyllt av trollkarlar, clowner och annat bus. Dessutom blir det dans, musik och sång.

Nytt för i år är att man förlängt firandet under hela kvällen. Fram till klockan 23 pågår programmet med musik, sång, dans, teater och poesi på Stora scenen.

Läs mer om Solnadagen på Kultur & bibliotek

Dela: