Solna firar 75 år som stad med jubileumsbok

Jubileumsboken för Solna stads 75-årsfirande finns nu att läsa, låna eller köpa på biblioteket. Intäkterna från försäljningen går till skolbiblioteken och läsfrämjande verksamheter för barn och unga.

I jubileumsboken får läsaren följa med på stadens utvecklingsresa från utmanande tider till blomstrande tillväxt, under de 75 år som passerat sedan Solna fick sina stadsprivilegier 1943. Utvecklingsresan beskrivs med hjälp av solnabor och verksamma i staden, som ger sin bild av Solna. Deras berättelser tar med läsaren på en resa från Ulriksdal i norr via Arenastaden och Hagalund i söder och från Bergshamra i öst genom Frösunda, Råsunda och Skytteholm till Huvudsta i väst.

På 172 sidor med tolv personporträtt och en mängd både nutida och historiska fotografier får läsaren stifta bekantskap med Solna ur många olika perspektiv – allt från idrott, kultur och natur till entreprenörskap och framåtanda.

– Solnas jubileumsbok bjuder på inspirerande läsning om en spännande utvecklingsresa under de senaste 75 åren, från utmanande tider till blomstrande tillväxt – och förstås med stark framtidstro inför hundraårsdagen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Intäkter går till läsprojekt för barn och unga

Boken finns att låna på alla bibliotek i Solna, och på biblioteken i Solna centrum samt Bergshamra finns den också till försäljning. Priset är 125 kronor och intäkterna för boken går direkt till skolbiblioteken i Solna och läsfrämjande verksamheter för barn och unga.

Dela: