Solna stad deltar i Earth hour

Lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 är det åter dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation. Tillsammans med andra kommuner och aktörer kommer Solna stad medverka i denna manifestation för vårt klimat genom att släcka ljuset under en timme. Hela denna vecka fokuserar vi lite extra på miljön!

Vi vill genom deltagandet lyfta klimatfrågan som en viktig del i stadens verksamheter. Staden hoppas också att så många solnabor som möjligt deltar i manifestationen och att man genom detta uppmärksammar klimatfrågan även på individnivå. En påminnelse om vad vi själva kan göra för att minska klimatpåverkan.

- Earth Hour är en symbolhandling som i sig inte gör att vi räddar klimatet. Men det är ett bra sammanhang och tillfälle att lyfta fram allt bra som görs i staden. Konkreta saker som verkligen bidrar är att vårt energibolag Norrenergi uteslutande levererar grön värme, att vi har en stor andel elbilar och att vi satsar hårt på att bygga ut kollektivtrafiken säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

I Solna gör vi mer än bara släcker ner

Solna stad är med för tredje året i rad och vi är i gott sällskap. I 2017 års kampanj har drygt 60 procent av Sveriges kommuner officiellt anmält sitt deltagande.

2015 antog ett enigt kommunfullmäktige Solnas nya miljöpolicy (PDF-dokument, 147 kB). Hållbar stadsutveckling, effektiv resursanvändning och god livsmiljö är de tre huvudområdena för Solna stads fortsatta miljöarbete. Hela stadens organisation har nu ett gemensamt ansvar för att mål och strategier blir verklighet.

Under den här veckan passar vi på att lyfta några exempel på det arbete som görs i staden för att minska miljöpåverkan.

Dela: