Nya rekryterare säkrar kompetensen

Kompetensförsörjning är en stor utmaning för Solna stad, särskilt inom vissa yrkeskategorier. Som stöd till stadens alla chefer och för att säkra kvalitén i rekryteringarna har Zarina Aminyar och Marcus Lundqvist anställts som rekryterare och finns sedan mitten av april på plats på stadsledningsförvaltningen.


Zarina Aminyar och Marcus Lundqvist. Foto: Solna stad

- Kompetensförsörjning är en så stor utmaning för stadens verksamheter. Vi har flera svårrekryterade yrkesgrupper och ser att vi behöver ge stadens chefer ytterligare stöd i rekryteringsarbetet, säger Katarina Riml, chef för HR-avdelningens nyetablerade enhet Attrahera och rekrytera.

De som tillträtt de nyinrättade tjänsterna som rekryterare är Zarina Aminyar och Marcus Lundqvist. Deras jobb blir att ge stadens chefer stöd i rekryteringsarbetet och agera bollplank när det till exempel gäller innehåll och utformning av annonser. Mer fokus kommer också att läggas på att aktivt söka upp potentiella kandidater på Linkedin.

Marcus Lundqvist och Zarina Aminyar finns som stöd för hela staden men kommer särskilt att jobba med de svårrekryterade yrkesgrupperna: lärare, förskollärare, socialsekreterare samt projektledare/ingenjörer inom exploatering och infrastruktur.

- För våra mest svårrekryterade yrkesgrupper kommer rekryterarna också att hjälpa cheferna att göra urval och intervjua kandidater. En viktig arbetsuppgift blir också att öka inflödet av sökande till våra utannonserade tjänster, säger Katarina Riml.

- Vi är här för att säkra kvalitén i rekryteringarna och se till att alla sökande blir bra behandlade, att kandidatupplevelsen, med återkoppling och motivering, är god, säger Zarina Aminyar.

Det har varit hektiska första veckor för stadens nya rekryterare. Mycket tid går åt till möten för att skapa kontakt med chefer och få förståelse för den organisation de börjat arbeta i. Första intrycket är att Solna stad är en arbetsplats med högt tempo.

- Det verkar vara en väldigt fartfylld kommun, med högt i tak och med snabba beslutsvägar, säger Marcus Lundqvist, och Zarina Aminyar håller med:

- Man kan ha en bild av att det ska gå så långsamt i en kommun men så är det inte här. Folk är så snabba!

Intresserad av att jobba i Solna stad? Kontakta Marcus eller Zarina på marcus.lundqvist@solna.se respektive zarina.aminyar@solna.se!

Lediga tjänster i staden hittar du här: Länk till solna.se/lediga jobb

Dela: