Ingenting händer i Solna

Kommunfullmäktige i Solna stad har godkänt detaljplanen för den nya stadsdelen Ingenting i södra Solna. Här kommer det att byggas ca 700 bostäder och motsvarande 48 000 kvadratmeter kontor.

Ingenting ligger i södra Solna på gränsen till Stockholms innerstad. Den nya stadsdelen som tar form vid Gunnar Asplunds Allé kommer att ha plats för både boende, arbetsplatser, restaurang och handel.

Planområdet sett från norr, fotomontage AIX Arkitekter

Den nya stadsdelen rymmer ca 700 nya hem och motsvarande 48 000 kvadratmeter kontor. De första bostäderna beräknas att stå klara för inflyttning under 2011.

- Merparten av byggnaderna i stadsdelen Ingenting är ritade av arkitekten Gunnar Asplund, och området innehåller några av Sveriges viktigaste byggnadsverk från den modernistiska epoken. Vi bygger nu vidare på det historiska arvet och skapar en modern livsmiljö för framtidens solnabor att leva och verka i, säger Anders Ekegren, stadsbyggnads-kommunalråd i Solna stad.

Skogen bakom Karlbergs slott heter Ingentingskogen efter ett torp med samma namn. Enligt historien var torpet Ingenting Bellmans sommarnöje, som han fått i gåva av Gustaf III.

Dela: