Helgtips

Filmgala Norr rullar ut röda mattan när Solna är värd för den unga filmfestivalen i helgen. En stor idrottsprofil tackas också av under fredagkvällens basketmatch i Solnahallen. Dessutom: zombiedag, teaterpremiär, Lilla Filmklubben...

Filmgala Norr

Röda mattan rullas och filmgalan kan börja. Se och heja på de tävlande bidragen, besök filmskolor i våra montrar och prova på att göra egen film. Allt detta och lite mer. Arr: Solna stad och Filmstadens kultur. Läs mer på www.filmgalanorr.se

Lördag 13 oktober
12-17 
Filmstaden Råsunda

Solna Vikings - Norrköping Dolphins

Stormatch i Basketligan blir det när Vikings tar emot de regerande svenska mästarna. I halvtidspausen tackar också av en av klubbens och Solnas största idrottsprofiler, Lesli Myrthil. Missa inte det.

Fredag 12 oktober
19-21
Solnahallen, Ankdammsgatan 46

Zombiedag på biblioteket

Lyssna och möt kända föredragshållare som Jonny Berg, Herman Geijer, zombieexpert, samt Elin Bergman; överlevnadsexpert som ger råd och tips. Film kl. 14, föredrag etc.

Lördag 13 oktober
11:00 - 15:30 
Biblioteket Solna C, Vardagsrummet

Dockteater: Min nattresa

En nyskriven föreställning av Sofia Fréden om en nattlig resa fylld av lekfulla funderingar som tar form med hjälp av rörelse, musik, en dockspelare och en mimare. Familjeföreställning från 2–9 år. Kostnadsfria biljetter hämtas på Bergshamra bibliotek från 29/9.

Lördag 13 oktober
13:00 - 14:00 
Biblioteket Bergshamra C

Lilla Filmklubben 2

Ditt lånekort är klubbkort och barn och vuxna är välkomna tillsammans. Begränsat antal platser. Från 3 år. Info och bokning: nina.nykvist@solna.se

Lördag 13 oktober
13:00 - 14:30 
Biblioteket Solna C, Bio Lilla Lila

Teaterpremiär: Vi betalar inte, vi betalar inte!

Italien 1974. Inflationen ligger på 25%, arbetslösheten är stor. Vanligt folk har allt svårare att få det att gå ihop. Några kvinnor bestämmer sig för att inte betala det handlarna begär för maten, utan det de anser sig ha råd att betala. Detta är grundhandlingen i denna fars av nobelpristagaren Dario Fo.
Biljetter och mer info på www.teatersat.se.

13 oktober
18:00 - 20:30 
Tallbackaskolan, Huvudsta

Semifinaler i Sanktan

Denna helg spelas semifinalerna på Skytteholms IP, och nästa helg finalerna. Som vanligt är flera solnalag med och slåss om finalplatserna.

Lördag 13 oktober
10-16
Skytteholms IP

Guidad visning i Gamla Filmstaden

Upptäck Filmstaden med en av våra öppna guidade visningar! Vandra på marken där regissörer som Ingrid Bergman, Victor Sjöström och Ingmar Bergman verkade. I Filmstadens studioområde spelades det in film under 80 år och det var här många av våra allra mest folkkära skådespelare startade sina karriärer. Om det, och mycket mer, får du höra under våra guidade visningar!
Avgift 50 kr.

14 oktober
14:00 - 15:30 
Portvaktsstugan Filmstaden Råsunda

Dela: