Youtubeidoler förgyller helgen

På fredag eftermiddag och kväll tävlar intar Tubecon Solnahallen med några av Sveriges stora Youtubefenomen. Samtidigt pockar även Torpetdagen i Bagartorp på solnabornas uppmärksamhet - svårt val! Däremot behöver man inte bli utan varken hästhoppning, viskonsert, modellvisning eller litteratursalong om man bara planerar helgen väl.

Tubecon

LakiDoris är en av Youtube-stjärnorna som kommer till Tubecon i Solnahallen. LakiDoris kommer också till Bergshamra bibliotek i sommar - se solna.se/sommarlov.

Tubecon är ett turnerande evenemang som låter ungdomar träffa sina Youtube-idoler för att få en autograf och kanske rentav en selfie. Scenprogram, intervjuer, tevespel ingår i programmet, och det finns även en föräldrahörna med egna programpunkter.

Har du inte möjlighet att komma själv, missa inte livesändningen klockan 17-19 på adress www.youtube.com/tubeconsverige.

Här kan du se hela programmet.

Fredag 2 juni
15-22
Solnahallen

Torpet-dagen

Fredagen 2 juni är det dags för den årliga festen i Bagartorp för hela familjen.
Det kommer bland annat att bjudas på uppträdanden, tävlingar och aktiviteter.
Café- och grillförsäljning.

Fredag 2 juni
15:00 - 20:00 
Bagartorpsskolans gård, Bagartorpsringen

Internationell hoppträning

En av Hollands mest framgångsrika tränare och tävlingsryttare, Fred van Straaten, kommer till Hufvudsta Ridklubb och håller där lektion för några av klubbens ryttare. Kom och titta på!

Lördag 3 juni
Från 10.00
Hufvudsta ridklubb, Hufvudsta allé

Pingstyra med Mikael Samuelson

Mikael Samuelson & gitarristen Mats Bergström bjuder på två konserter i pingstyrans tecken med det bästa från några av våra mest uppskattade trubadurer. På lördagen öser vi ur Carl Michael Bellman & Birger Sjöbergs visskatter och på söndagen ger vi plats åt Evert Taube & Olle Adolphsons älskade sånger.
Biljettpris: 280 kr

Lördag och söndag
16.00
Ulriksdals slottsteater Confidencen

Specialvisning med Gamla Hagalunds Vänner

Samling i Olle Olsson Hagalund-museet där medlemmar i Gamla Hagalunds Vänner ger en introduktion av Kent Fernströms modell i Hagalundsrummet. Därefter går vi tillsammans till föreningens lokaler på Banvaktsvägen 18 i Hagalunds arbetsplatsområde för att se på fler och större modeller över Gamla Hagalund.

Söndag 4 juni
13.30
Olle Olsson Hagalund-museet, Spetsgatan 2

Litteratursalong på Stocksundstorps gård

Poesi och musik står i fokus. Medverkande: Åsa Norén och Ulf Hellsing. Grekiska sånger med Panos, visor med Bernt Törnblom. Kaffeservering, fri entré. Mer info: Carinne.nu,

Söndag 4 juni
15.00
Stocksundstorps gård, Konvaljstigen 4

Dela: