Sång i dagarna tre på Confidencen denna helg

Helgen inleds med att tre svenska operadivor uppmärksammas av tre nutida sångerskor, vilket är den första av tre vokala evenemang på Confidencen denna helg. För variationens skull kan vi meddela att bobybuilding, fotboll, fäktning och skulptur också står på helgschemat i Solna.

Fredagsmys på bibblan

Kom på fredagsmys med... ja vem då? Olika möten varje fredag. Lyssna till en saga, se en filmsnutt. Passar från cirka 3 år och uppåt. Drop-in.

Fredag 15 september
15.30-16.00
Biblioteket i Solna centrum

Operakonsert: Näktergalarna

Confidencen, tre sångare

En magisk, musikalisk berättelse om de tre svenska operastjärnorna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe, med Operatrion Divine. Vid flygeln Michael Engström.
Ca 75 minuter.
280kr.

Fredag 15 september
16:00 - 18:30 
Ulriksdals slottsteater Confidencen

Den nya arenaturen - bakom kulisserna på Friends Arena

Upplev magin från de stora ögonblickens arena, där fotbollsstjärnor avgör finaler och världsartister underhåller jublande fans. Den Nya Arenaturen ger dig en unik inblick i vad som händer bakom kulisserna på Friends Arena, Sveriges Nationalarena, hemmaplanen för både svenska herrlandslaget i fotboll och AIK fotboll.

Vi tittar bland annat in i det svenska landslaget och bortalagens omklädningsrum där storheter som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo har bytt om. Även världsartister som Bruce Springsteen och Beyoncé har besökt Friends Arena och bidragit till den magiska atmosfären som sitter i väggarna.

För info om priser, tillgänglighet, med mera, se friendsarena.se.

Fredag 15 september kl 16.00
Lördag 16 september kl 13.00 och 14.30
Start vid arenans biljettkassa.

Tyngre Classic VI

Kroppskultur på hög nivå blir det när tävlingar avgörs i grenar som Athletic Fitness, Women's Physique, Classic Bodybuilding, Body Fitness - och SM-finalen i Strongman.

Läs mer på tävlingens hemsida

Fredag kl 16.00 - söndag 15.00
Solnahallen

Filmtajm på dari - månadens språk

Biblioteken i Solna uppmärksammar ett språk varje månad, i september är dari månadens språk.
Vi bjuder på fika och visar animerade kortfilmer baserade på Agneta Norelids, Eva Pils och Kenneth Anderssons böcker för de allra minsta - på dari.
Passar från 2 år.

Lördag 16 september
13:00 - 14:00 
Biblioteket Solna C

Som på film - sånger om kärleken och livet

Hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson, pianisten Magnus Svensson och en stråkkvartett framför allt från operaarior och romanser till texter, filmmusik och visor. Vi bjuds på en resa genom livets skeden – kärlek, avsked och uppbrott – gestaltad som lösryckta bilder ur en film.

Ca 2 timmar
Biljettpris: 320 kr

Lördag 16 september
16:00 - 18:00 
Ulriksdals slottsteater Confidencen

Prova på fäktning

En Garde Fäktförening erbjuder gratis prova-på-aktivitet den 17 september för barn 7-14 år.Läs mer om hur det går till på En Gardes hemsida. Får man mersmak kan man sedan anmäla sig till föreningens nybörjarkurs som börjar 25 september.

Söndag 17 september
10:00 - 15:30 
Fäktsalen i aulan i gamla Hagalundsskolan

Upptäck Sveriges Hollywood

Följ med på en guidad visning och ta del av Filmstadens historia. Vandra på marken där den svenska guldålderns mästerverk spelades in under stumfilmstiden. Filmstjärnor som Greta Garbo och Ingrid Bergman fick sina stora genombrott här liksom regissörer som Hasse Ekman och Ingmar Bergman.

Pris: 50 kr, gratis för Filmstadens vänner.
I samarbete med ABF.

Söndag 17 september
14:00 - 14:30 
Filmstaden Råsunda, Greta Garbos väg 3

Möte med Solnas kulturstipendiater

Sanna Samuelsson är en av tre personer som tilldelades Solna stads kulturstipendium 2017. Hör henne berätta mer om sitt konstnärliga arbete med text och ljud där hon med med ett omfattande engagemang för ett jämlikt samhälle belyser konstnärer, kvinnor, queer- och transpersoner.

Söndag 17 september
14:00 - 15:30 
Olle Olsson Hagalund-museet, Spetsgatan 2

Allsvenskan: AIK - Halmstad

På söndag 17 september tar AIK emot Halmstad på Friends Arena avspark kl.15.00.

Res kollektivt

Som vanligt i samband med större evenemang avråder vi från att ta bilen och istället åka kommunalt. Det är många gånger ett smidigare och miljövänligare alternativ. För många solnabor är det lättaste sättet att ta sig till arenan en promenad eller en cykeltur.

Till Arenastaden finns flera alternativ för den som väljer kollektivtrafiken. Exempelvis tar det sju minuter med pendeln från T-centralen till Solna station där norra entrén och Målbron leder direkt in i Arenastaden. Läs mer om hur du tar dig till arenan här.

Söndag 17 september
15.00
Friends Arena

Musik- och litteratursalong

Anna-Maria Broberg föreläser om medvetenhet genom rörelse. Konsert med musiker från Lilith Eve - kvinnliga songwriters förening. Medverkande: Signe Rudberg Selin, Jane Helen, Marianne Milde, Caroline Williams m.fl.
www.lilitheve.se.

Kaffeservering.
Skulpturutställning i parken, frivillig entré.

17 september
15:00 - 18:00
Föreläsning kl 15, konsert mellan 16-18.
Stocksundstorps gård, Konvaljstigen 4

Fransk söndag - Pas de deux

Fransk pianomusik möter fransk chanson. Pianisten Cecilia Löfstrand framför stycken av bland andra Debussy, Ravel, Satie. Camilla Ringquist sjunger Piaf, Brel, Barbara, Ferré, Bécaud och egna franska sånger, ackompanjerad av Elias Ringquist.

Cirka 2 timmar. 220 kr.

Söndag 17 september
16:00 - 18:00 
Ulriksdals slottsteater Confidencen

Vasalunds IF - Enskede IK

Vasalunds fotbollsherrar spelar hemmamatch i Division 1 Norra.

Söndag 17 september
17.00
Skytteholms IP

Dela: