En ny stadsdel växer fram vid Solna station

Vid Solna station omvandlas ett nedgånget industriområde till en levande stadsdel med en blandning av bostäder och verksamheter, som blir ett centrum för idrott och upplevelser. En analys av PWC visar att de risker som staden exponeras för genom sitt delägande i projektet är begränsad till tillskjutet kapital i nationalarenan samt utställt borgensåtagande.

PWC har på Solna stads uppdrag analyserat de risker som staden exponeras för genom sitt delägande i de bolag som utvecklar Arenastaden och Nationalarenan.

Den nya stadsdelen utvecklas av tre bolag, som ägs gemensamt av Solna stad, Jernhusen, Svenska Fotbollsförbundet, Peab och Fabege. Solna stad äger 25 procent av Råsta Holding, som har till uppgift att bygga infrastruktur och i övrigt bygga ut stadsdelen och 16,7 procent av Arenabolaget och Swedish Arena Management, som har till uppgift att uppföra respektive driva nationalarenan.

I Arenastaden byggs 2000 nya bostäder, kontor för 10 000 arbetande, den nya nationalarenan, Swedbank Arena, ett hotell och Skandinaviens största shoppingcentrum, Mall of Scandinavia.

Läs mer om Arenastaden och nationalarenan och om PWC:s riskanalys på sidans högerspalt.

Dela: