Nyheter - Om Solna

Eldningsförbud råder i Stockholms län

10 juli 2018

På grund av den höga brandrisken i skog och mark har Länsstyrelsen i Stockholms län, i samråd med länens räddningstjänster, beslutat om att generellt eldningsförbud från och med 10 juli 2018 klockan 13:00. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Ny pendeltågsstation i Huvudsta

26 juni 2018

Huvudsta får en ny pendeltågsstation och delar av järnvägen genom Solna däckas över när Mälarbanan utökas till fyra spår – enligt en överenskommelse som träffats mellan Solna stad och Trafikverket. Beslut om överenskommelsen förväntas fattas av kommunfullmäktige i Solna stad den 27 augusti 2018.

Öppettider i sommar

25 juni 2018

Under perioden 25 juni till den 27 juli stänger recptionen i stadshuset en timme tidigare än vanligt på onsdagar (nya öppettiden 08.00-17.00), i övrigt gäller ordinarie tider.
Här hittar du utförliga öppettider för receptionen i stadshuset, kontaktcenter, Solnas socialförvaltning och Solna Vuxenutbildning.

Tre nya aktivitetsparker byggs i Solna

19 juni 2018

På initiativ av Generation Pep kommer Solna stad och Fabege i samverkan att uppföra tre aktivitetsparker – så kallade Pep Parker – i Huvudsta, Arenastaden och Hagaparken. Syftet med parkerna är att ge barn, ungdomar och vuxna förutsättningar till lek, rörelse och vardagsmotion tillsammans.

Kommunfullmäktige sammanträder

18 juni 2018

Måndagen den 18 juni sammanträder kommunfullmäktige i Solna stadshus. Följ mötet på plats eller via livesändningen på webben. Start kl 18.00!

Utbildning för hundägare kan minska bostadsinbrotten

8 juni 2018

Du som hundägare kan hjälpa till att minska bostadsinbrotten i ditt område. Lokalpolisen i Solna samarbetar med Solna stad och erbjuder en utbildning för hundägare i bland annat vad som är viktigt att observera om man misstänker brott, hur man tipsar polisen och hur man kan upptäcka förberedelser till bostadsinbrott. Anmäl dig idag!

Nationaldags- och 75-årsfirande i Hagaparken lockade tiotusentals

7 juni 2018

Solen bröt fram mellan molnen och lyste upp Solna och det årliga nationaldagsfirandet som lockade tiotusentals till Hagaparken. Stadens traditionsenliga firande tillsammans med Operan i Haga omfattar ett generöst och mycket uppskattat program.

Nya svenskar välkomnades på nationaldagen

7 juni 2018

På nationaldagen den 6 juni välkomnades de solnabor som under 2017 blivit svenska medborgare vid en ceremoni på Confidencen, Ulriksdals slottspark.

Strategi för att motverka hedersrelaterat våld och förtryck

5 juni 2018

Ett förslag till strategi för att motverka hedersrelaterat våld och förtryck har tagits fram för Solna stad. Strategin fokuserar på åtgärder inom utbildning och information, men också att upptäcka och stödja personer som utsätts för hedersrelaterat våld, med målet att värna mänskliga rättigheter och det demokratiska samhället.

Fira jubileumsåret med Operan i Haga!

30 maj 2018

Nationaldagsfirandet går även i år traditionsenligt av stapeln i Hagaparken. Ta med dig vänner och familj, fira med allsång, dans, musik och picknick i det gröna. I år finns det extra mycket att göra eftersom Solna fyller 75 år.

Solna ska växa klimatsmart med ny energiplan

30 maj 2018

En ny energiplan för Solna stad beslutades den 28 maj av kommunfullmäktige. Energiplanen är en viktig del i stadens övergripande miljöarbete med inriktning för en effektivare och mer klimatsmart energianvändning. Kommunstyrelsen har sedan tidigare beslutat om riktlinjer med mer konkreta åtgärder.

Dataskyddsförordningen - så påverkas du

24 maj 2018

Solna stad behandlar personuppgifter för att kunna fullgöra sina skyldigheter och åtaganden gentemot solnabor, fastighetsägare, näringsidkare och myndigheter. Här kan du läsa mer om hur Solna stad hanterar dina personuppgifter.

Välkommen att ansöka till tvåspråkig finsk-svensk verksamhet på Thors förskola!

22 maj 2018

Den tvåspråkiga verksamheten på Thors förskola, avdelningen Haren i Hagalund har varit igång sedan januari 2016 och är för barn mellan ett till fem år. Avdelningen har totalt 22 platser.Nu är det dags att ansöka om förskoleplats inför hösten. Du ansöker om plats i e-tjänst förskola på Solna stads webbplats solna.se/e-tjanst.

Välkommen på medborgardialog om trygghet

21 maj 2018

Vill du vara med och bidra till ett tryggare Solna? Just nu genomför Lokalpolisen Solna och Solna stad medborgardialoger med solnaborna, för att ta reda på var, när och hur det är tryggt respektive otryggt i Solna. Onsdagen den 23 maj har du möjlighet träffa representanter från lokalpolisen och Solna stad, ställa frågor och fylla i en enkät. Dina synpunkter är viktiga för vårt gemensamma brottsförebyggande arbete!

Överjärva gård utvecklas till attraktivt besöksmål

15 maj 2018

Överjärva gård ska utvecklas till ett attraktivt besöksmål. De historiska byggnaderna på gården ska fyllas med spännande verksamheter som lockar en bred publik. I utvecklingen ska områdets unika kulturhistoriska karaktär bevaras och gården ska fortsätta vara en grön oas för solnaborna i Igelbäckens naturreservat.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 9 , Nästa

Filtrera nyheter