Solna stads närvaro i sociala medier

Solna stad använder sociala medier för att främja ett fritt meningsutbyte och förenkla solnabornas rätt att begära att få del av allmänna handlingar - kärnan i offentighetsprincipen och en av hörnstenarna i ett demokratiskt samhälle.

Nedan följer en lista var Solna stad finns representerat i sociala medier.

Facebook

 • Solna stad
  På sidan publicerar stadens tjänstemän vardagsnära nyheter och samhällsinformation som vi tror är till nytta för kommuninvånarna. Vi vill också erbjuda Solnaborna bättre möjlighet att ta kontakt med oss.
 • Solna stadsbibliotek
 • Solna kulturskola
 • Solna gymnasiums bibliotek
  Solna gymnasiums biblioteks med aktiviteter, evenemang, boktips och recensioner. Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för sidorna.
 • Ungdomsmottagningen
  Ungdomsmottagningens plattform på Facebook, nystartad med grundläggande information om tidbokning och öppettider. Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för sidorna.

De politiska partierna i Solna på Facebook
Vill du komma i kontakt med de politiska partierna gör du det på deras egna Facebook-sidor.
Moderaterna i Solna
Folkpartiet Liberalerna Solna
Centerpartiet i Solna
Kristdemokraterna Solna
Socialdemokraterna Solna
Miljöpartiet de gröna i Solna
Vänsterpartiet Solna

Ungdomsverksamheter på Facebook

Bloggar

 • Black Sheep Fanzine Black Sheep Fanzine är en blogg om all konsertinfo från Black Sheep och läsaren får veta lite mer om banden som repar där genom intervjuer och reportage. Läsaren får musiktips och recensioner av de senaste konserter och skivor. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för bloggen.
 • KarmaKult KarmaKult är ungdomsbibliotekarierna i Solna som skriver om böcker, filmer och musik, om happenings och annat kul. De som skriver är Karin, bibliotekarie på Solna gymnasium och Elin, ungdomsbibliotekarie på Solna stadsbibliotek. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för bloggen.
 • Lustfyllt lärande Lustfyllt lärande är ett projekt under våren 2012 som gått ut på att prova iPad som ett redskap för lustfyllt lärande bland förskolebarnen i Solna. Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för bloggen.
 • Solna Gymnasium På Solna Gymnasiums blogg kan man följa vad som händer i och runt skolan, både stort och smått. Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för bloggen.

Twitter

 • Solna stad Solna stads officiella twitterkanal. Vi finns där för alla som vill prata om Solna. Vi twittrar främst kl. 8-17 på vardagar.
 • Solna Gymnasium

YouTube

Solnakanalen
Solna stad har en gemensam kanal för att lägga upp filmer från stadens olika verksamheter.

Ungdomsverksamheter på YouTube

Instagram

Ungdomsverksamheter på Instagram

SoundCloud

Kvartersgården Torpet

Dela:

Lämna synpunkter på sidan

Fyll i detta formulär för att ge synpunkter på sidans innehåll.

Skicka en kopia