Tack arbetsgivare!

Ett sommarjobb ska ge en inblick i och erfarenhet av arbetslivet.
Under sommaren 2017 erbjöd Solna stad 377 sommarjobbsplatser fördelade på 61 olika företag i Solna.10 ungdomar provade på att starta eget. Tack var ett mycket gott samarbete med det privata näringslivet har sommarjobben i Solna stad ökat år för år.

Linn och Julia var två av årets sommarjobbare.


Foto Linn, Solna stad

Under två sommarveckor arbetade Linn i Solna stadshus med olika praktiska arbetsuppgifter. Till exempel ingick att förbereda inför kyrkovalet i september och att fotografera verksamheter och miljöer runt om i Solna. Linn tycker att sommarjobbet varit både roligt och givande och anser att hon fått en helt ny uppfattning om hur det fungerar i Solna.

Julia som i vanliga fall pluggar marknadsföring och ekonomi på gymnasiet sommarjobbade på sportrestaurangen O'Learys i Mall of Scandinavia. Här hjälpte hon till i restaurangen som servis -och restaurangbiträde och provade på de flesta arbetsuppgifter som finns på en restaurang. Att också samtidigt få praktisera sin engelska när utländska besökare kom och besökte restaurangen var ett plus. De ihopjobbade pengarna gick till en resa, men när hösten kommer har Julia redan ett extrajobb som väntar, på O´Learys.

Sommarentreprenör
Under fyra intensiva veckor fick åtta ungdomar från Solna testa på att starta och driva ett eget företag. Efter tre veckors arbete med företagen avslutades sommarentreprenörsveckorna med ett "draknäste" där ungdomarna fick pitcha sina idéer inför en panel med prisutdelning.
Priser delades ut i fem olika kategorier som "Bästa säljare", "Största våghals", "Bästa marknadsföring", "Bästa arbetsmoral" och "Största säljfokus.
En av Solnas sommarentreprenörer 2017, Emil blev dessutom trea med sin företagsidé i Sverigetävlingen "Masters - SM för sommarföretagare".

Läs mer om sommarjobb i Solna stad

Dela: