Årets unga affärsidé

Priset Årets unga affärsidé delas varje år ut till en person eller grupp mellan 17-30 år som bor i Solna eller att man har en affärsidé som påverkar företagsplatsen Solna positivt.
Priset
på 50 000 kronor syftar till att inspirera och uppmuntra till entreprenörskap och ge unga chansen att förverkliga sina idéer.


Företaget BlueCall, 2016 års vinnare av priset Årets unga affärsidé
(Foto Casper Hedberg)

Priset Årets unga affärsidé delas varje år ut av Solna stad, Fabege, PwC och Handelsbanken. Fabege bidrar med en prissumma på 50 000 kronor och ställer också upp som mentor till vinnaren i utvecklandet av företaget. PwC och Handelsbanken bidrar med kostnadsfri rådgivning och kunskap till vinnaren och de nominerade företagen.

Vinnare av Årets unga affärsidé 2016

Företaget BlueCall mottog priset Årets unga affärsidé för en mobilapp som kopplar samman personer i behov av samtalsstöd med personer som kan erbjuda det, direkt över ett telefonsamtal. BlueCall erbjuder tre nivåer av samtalsstöd. Man väljer själv vilken typ av stöd man vill ha, och ringer direkt genom appen till den stödperson man väljer att tala med.
BlueCall består av Lisa Löfgren, Caroline Rödén, Charlotte Sparre och Tamara Bernad.

Tidigare pristagare

Idén om utmärkelsen "Årets Unga Affärsidé" i Solna väcktes av Solna stad och av Solnaentreprenörerna Sammy Ben Abla och Abdullah Jafri som själva startade företag på gymnasiet.

Utmärkelserna har tidigare år gått till:

2015: BuildSafe, Viktor Broberg, Deniss Karavajev, Leo Sydow, Johan Brunedal och Samuel Jaeger för en en mjukvara och mobilapp som kan rädda liv inom byggbranschen.

2014: Greenely, Tanmoy Bari, Fredrik Hagblom och Mohammed Al Abassi för en kreativ app för att minska elförbrukningen i hushållen.

2013: DeoDoc, Hasti Asadi och Hedieh Asadi för deodorant för intimhygien.

2012: Team Viro, Mitch Okada och Tony Sun för ett innovativt cykeltillbehör anpassad för att fästas på cykelfälgar.

2011: Mobuyl, Josef Ben Abla, Maciej Strama och Honia Kader för en enkel och säker betalningslösning via SMS

Medlemmar i juryn

Klaus Hansen Vikström, vice vd, Fabege AB
Victor Lindhall, revisor, PwC
Lisa Spangenberg, kontorschef, Handelsbanken
Natalie Oscarsson, fritidsledare, Solna Ungdomscafé
Katarina Verlage,näringslivsutvecklare, Solna stad

Läs mer om deltagande i tävlingen

Dela: