Vill ditt företag erbjuda sommarjobb till ungdomar i sommar?

Vill ditt företag göra skillnad för en eller flera gymnasieungdomar? Ta chansen, vi har pigga arbetssugna kandidater! Anställ en ungdom i två veckor, sex timmar per dag. Solna stad söker samarbetspartners inför sommaren 2015.

Sommarjobben som Solna stad erbjuder syftar till att ge ungdomar inblick i arbetslivetcoch ge dem arbetslivserfarenhet. Ett sommarjobb ger också en meningsfull sysselsättning under lovet och en egen inkomst. Sommarjobben syftar även till att underlätta för ungdomar att söka och få arbete i framtiden. För dig som arbetsgivare är det en chans att lära känna potentiella framtida arbetstagare. På två år har sommarjobben tredubblats genom en ökad budget från Solna stad och ett bra samarbete med er företagare.

Vi är intresserad av att få kontakt med fler företag oavsett bransch. Målet är att vi tillsammans ska få ut fler ungdomar som vill ha ett sommarjobb!
Solna Stads förväntningar på dig som arbetsgivare är;

  • att ditt företag har F-skattsedel att sommarjobbaren tilldelas lämpliga arbetsuppgifter
  • att du som arbetsgivare avsätter minst en timme till en introduktion under första dagen
  • att sommarjobbaren tilldelas en egen handledare
  • att handledaren och sommarjobbaren har, när sommarjobbet är slut ett avslutningssamtal och gör en summering
  • att sommarjobbaren ges ett intyg efter avslutad period

Solna stad vill kunna ge ännu fler ungdomar möjligheten till sommarjobb och här hoppas vi på dig som företagare i Solna.

Om ditt företag kan erbjuda en eller flera ungdomar i Solna ett meningsfullt sommarjobb, är du välkommen att kontakta Solna stads kontaktcenter.

Dela: