Solna i topp för arbetet med upphandlingar

Solna rankas åter i topp bland länets kommuner för arbetet med att följa upp och kontrollera upphandlingar av leverantörer för varor och tjänster. Det är LO-distriktet i Stockholm som för sjätte året i rad presenterar en undersökningen där Solna tillsammans med Järfälla hamnar högst på listan.

Foto: Medarbetare i Solna stad som arbetar med upphandlingsfrågor.

Genomarbetade rutiner för att kontrollera leverantörer och underleverantörer både vid själva upphandlingen och löpande under avtalstiden är viktigt. Solnas långsiktiga arbete med att skapa bra rutiner för att kontrollera leverantörer både vid själva upphandlingen och även efter hand lönar sig. Det skapar också ett bra företagsklimat och minskar riskerna för fusk och oegentligheter.

LO-distriktet i Stockholms län presenterar för sjätte året ett upphandlingsindex som granskar vilka rutiner länets kommuner har för att kontrollera leverantörer som de köper varor och tjänster av. Solna tar för andra året i rad hem andraplatsen efter Järfälla som hamnar på första plats och Täby som hamnar på plats tre.

Resultatet bygger på en enkätundersökning som skickats ut till samtliga kommuner i länet. 25 av Stockholms 26 kommuner har deltagit i undersökningen.

Dela:

Relaterade dokument